Vectra B i ugradnja plina

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • skaarj
    CBC Veteran
    • 25.03.2005
    • 176
    • Novi Sad

Vectra B i ugradnja plina

U pitanju je vectra B 18 16V. Imala je Koltec ali je prethodni vlasnik to rasturio jer nije mogao da se poporavi.

Ja hocu ponovo da uradim instalaciju (pitah doru i on mi rece da je full oko 500e) ali imam dilemu.

Auto je presao 255000 km (i lepo radi, ne pravi probleme, mada malo trosi ulje) i pitam se da li je mudro ubacivati gas u njega?
    *** gf AL QK \=-Q XES1 ***
  • zoranbg
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2005
    • 4098
    • Rooster's Hill , Beog
    • Grande Punto 1.2

sto da ne,auto treba da sluzi tebi a ne ti njemu.ja sam vozao juga na gas 4 god presao 60000 bez problema i jednom zamenio svecice ,mada nisam morao izgledale su maltene kao nove.izgleda da se ato stvarno manje haba na gas nego na benzin.
    samo vidi da ti ugradi ko zna i ima ovlasceni servis.
    ako oces da ti divljak ugradi....evo ja cu
    pa sta bude.....
    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• SreckoBG
      CBC Član
      • 23.02.2005
      • 79
      • Novi Beograd

skaarj,
      najbolje je da pitas ljude koji voze Vektru B na gas. Ovako, majstori za gas ce ti reci da ugradis, a majstori za sve ostalo da ne ugradis.

Comment

• *IvanT*
        CBC Senator XXL
        • 30.01.2005
        • 3234
        • Srbija, Beograd, Kara

U pitanju je vectra B 18 16V. Imala je Koltec ali je prethodni vlasnik to rasturio jer nije mogao da se poporavi.

Ja hocu ponovo da uradim instalaciju (pitah doru i on mi rece da je full oko 500e) ali imam dilemu.

Auto je presao 255000 km (i lepo radi, ne pravi probleme, mada malo trosi ulje) i pitam se da li je mudro ubacivati gas u njega?
        Dobrodoshao!!

Ako imash vishak novca i neznash kako da ga potroshish, vozi na benzin!

U suprotnom ushtedi za tekuce odrzavanje i josh poneshto i vozi na gas!
        http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• skaarj
          CBC Veteran
          • 25.03.2005
          • 176
          • Novi Sad

Moze li jedno strucno pitanje? Sta mu dodje taj lov-eco?

I realno vredi li 100e doplate?

Comment

• Uros Piperski
            CBC Senator XXL
            • 31.01.2005
            • 2978
            • Beograd

Najjednostavnije receno, loveco dozira gas uz pomoc podataka sa lambda sonde i tako pravi skoro idealnu smesu. Rezultat je veca snaga i manja potrosnja, a moze se odraziti i na trajnost motora s obzirom da nikada nece biti ni prebogate i presiromasne smese.
            Ja mislim da vredi 100e. Planiram da u svoju Nivu ugradim lambda sondu da bih mogao da ugradim i loveco.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• gari55
              CBC Član
              • 26.03.2005
              • 72
              • Pirot
              • Honda Accord 2.0

Ugradio sam plin u Vectru B 1.6 16V '96, koja takodje trosi ulja iako pise da je presla 89 000, mada mi je to sumnjivo. Potrosnja ulja na benzinu mi je bila oko 500-700g na 1000km, dok mi se na plinu smanjila na 300-400g.
              Posle dva meseca od ugradnje plina su pocele da mi se javljaju poznate detonacije sve cesce i cesce, tako da su na kraju pocele da se javljaju po tri puta dnevno, dok mi na kraju nije puklo crevo za dovod vazduha (cene 30E).
              U cemu je bio problem: "leptir" za ubacivanje smese plina i vazduha u crevo za dovod vazduha nije bio lepo pricvrscen za filtar vazduha (odnosno rasklatio se od voznje na nasim putevima), tako da je ulazio "FALSH" vazduh sa strane i cinio smesu siromasnom. Problem su mi reseli u Opelovom servisu na banovom brdu tako sto su zalili leptir plastikom, tako da od tada (da kucnem u drvo), od pre dva meseca, nije bilo nijedne detonacije. Radionica u kojoj sam ja ugradio (Ital Gas na Cvetkovoj pijacu) je totalni raspad sistema, mada to nisam znao prilikom ugradjivanja. Saznao sam kad sam poceo da se cimam sa njima. Platio sam 430E (ugradnju + emulator) i oko 60-tak E za atest.
              Za ugradnju bih ti preporucio nekog makedonca na Mirijevu. Nalazi se na partizanskom putu kad se prodje OMV pumpa na karaburmi, otprilike 2-3km od nje. Inace svi se hvale sa njim. On radi i klasicnu i kompjutersku ugradnju.
              Ja sam ugradio klasicnu varijantu i potrosnja mi se krece oko 16l u gradskoj voznji u Beogradu i oko 11l na otvorenom kada se vozi oko 140 km/h, a nesto manje kada se vozi 120 km/h.
              Maksimalna brzina na plinu mi je 160 km/h, dok na benzinu ide preko 180 km/h.
              Snaga mi je opala za nekih 10-20%, mada i dalje dobro vuce, mozda malo slabije kada je auto pun na uzbrdici

Comment

• gari55
                CBC Član
                • 26.03.2005
                • 72
                • Pirot
                • Honda Accord 2.0

Jos nesto sam zaboravio:
                Motor ce ti biti dosta tisi (skoro necujan) kad se vozi na plinu.

Sve u svemu sam zadovoljan performansama koje imam dok vozim na plin. Jeste da ponekad nece da jurne kad zatreba (prilikom preticanja i na uzbrdici), ali nije toliko strasno.

Comment

• SreckoBG
                  CBC Član
                  • 23.02.2005
                  • 79
                  • Novi Beograd

gari55, tebe su bas "uradili". Meni je 1.8 16V trosio 11.5 l gasa po gradu. Skokni lepo kod Dore da ti smanji potrosnju. Kada vozis 100 km/h i izbacis iz brzine, da li se ugasi? Da li je otkaceno crevo za vazduh koje vodi od maske do filtera za vazduh?

Comment

• sw.brick
                    CBC Senator XXL
                    • 09.10.2004
                    • 8141
                    • Beograd, barajevo-zemun
                    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

i ja mislim da nesto nije u redu, s obzirom na potrosnju i na tako drasticnu promenu max brzine a za 1600 kubika auto.
                    a sumnjivo mi je i to sto se pominje da taj neko radi "i kompjutersku ugradnju" sta god da je, ako moze pojasnjenje toga.

je li ugradjena oprema bas za tvoj motor ili onako ofrlje sta se naslo, ako je poznato ? (tu mislim na komplet gasni uredjaj, ukljucujuci i sepcifican bas za tvoj motor mikser).
                    volvo
                    945 SE turbo lpg
                    344 GL lpg

Comment

• M-power
                      Moderator
                      • 10.01.2005
                      • 10060
                      • Bg; Banovo Brdo
                      • CorsaC, astra H,

Dobrodosao Gari 55, iscitaj malo forum imamo ovde strucnjake za auto gas jer ti tvoji zaista trose tacno duplo vise tako da nema svrhe kod njih ugradjivati plin
                      To date there has never been a faster car built for the public road and,
                      it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Uros Piperski
                        CBC Senator XXL
                        • 31.01.2005
                        • 2978
                        • Beograd

Ja sam imao iskustva sa tim Makedoncem i nisam zadovoljan

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• skaarj
                          CBC Veteran
                          • 25.03.2005
                          • 176
                          • Novi Sad

Posto sam iz NS. sva je prilika da mi Dora ne gine.

Dora mi je posteno rekao da taj lov-eco ne mora ali mislim da cu ga ipak ugraditi. Da ne platim posle na cupriji ono sto ne platih na mostu...

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Originally posted by skaarj
                            Moze li jedno strucno pitanje? Sta mu dodje taj lov-eco?

I realno vredi li 100e doplate?
                            Dinamička kontrola protoka gasa u motor, dirigovana smešom izduvnih gasova preko Lambda sonde. Identično kao i na benzinu.

Vredi, svaki auto koji misli da se vozi više hiljada kilometara će potrošiti više gasa bez Lov Eca nego sa njim. Od kilometraže zavisi kad će se isplatiti. U svakom slučaju sve što stavite na auto je bacanje para pa i same pare za auto. Jedino je gas taj koji vraća uloženo.

Dilema oko toga koliko mi auto troši, da li se to isplati, zašto ne troši 10 posto više kako bi trebalo i sl...

Prvo treba staviti sve što fabrika preporučuje, drugo treba neko da odgovara za kvalitet gasa koji se prodaje i treće, treba neko da odgovara za kvalitet ugradnje.

Kad se svi ovi uslovi zadovolje treba onda vatati nekog za gušu jel to tako ili nije.

Dotle treba uraditi od pobrojanog šta se može. Šta se još dogadja u pogledu potrošnje, ja namestim oni odu iza ćoška i zavrnu, kao manje troši, da ali u duminama. Možeš samo glavu da izgubiš prilikom preticanja. Auto da bi išao mora da troši.

Tvoju poruku sam iskoristio da napišem opširnije, ništa lično.
                            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• gari55
                              CBC Član
                              • 26.03.2005
                              • 72
                              • Pirot
                              • Honda Accord 2.0

Crevo za vazduh koje vodi od maske do filtera za vazduh mi jeste otkaceno i iskrivljeno prema motoru. Kada vozim 100 km/h na sat i izbacim na ler ponekad se desi da se ugasi (mada mi to jos nije jasno zasto).
                              Uredjaj koji je ugradjen je BRC (kako da znam da li uredjaj odgovara mom motoru).
                              Mozda mi je MAX brzina ogranicena na 160 km/h zato sto mi dotok plina nije odvrnut do kraja.

Inace moja Vectra trosi 14l benzina u gradskoj voznji u Beogradu, a oko 8l na otvorenom kad se vozi oko 120 km/h.
                              Vozio sam je na kompjutersku dijagnostiku u ovlascenom Opelovom servisu u Nisu (Nis Auto) i nisu nasli nikakav elektronski kvar na njoj (lambda sonda u redu itd.). Inace rekli su da je to normalna potrosnja za nju i da motori od 1.8 i 2.0 manje trose nego 1.6, ma koliko to delovalo zacudjujuce.

Pod "kompjuterskom ugradnjom" neki majstori podrazumevaju ugradjivanje direktnog ubrizgavanja na plin, odnosno busenje usisinih grana i ubacivanje elektronskih dizni za ubrizgavanje (cije ubrzigavanje regulise kompjuter).

Comment

Working...
                              X