Boca TNG za Yugo

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by *IvanT*
    Postoji razlika u exploataciji. Ova koje je duža 5mm je i deblja 15mm.
    Mislio sam da li ima razlike praktično izmedju te dve boce, sem nazivne litraže, jer punjenje TNG ionako nikada nije jednako.
    I koju bi preporučio.

Originally posted by *IvanT*
    Postoji indikator
    Da li se ugradjuje na te boce?
    Ipak je za nju mnogo lakše da ima u kolima indikaciju

Pozz

Comment

pa sada 6 l po nisu ma nema sanse .mozda na otvorenom do stotke .hiljadu semafora i baba koje prelaze ulicu gde im se prohte.
      a za ovo drugo mislim da je lepo nastelovan jer ima snagu da lepo povuce a sto kazes za te osobine znam ono sto se prica kao ima vise oktana ili imas manju snagu isl.

Comment

• dranix
        CBC Senator XXL
        • 04.10.2004
        • 3079
        • Antwerpen/Belgium
        • Saab 9-3

Super je da znas sta se prica.
        Znamo i mi sta se sve prica.
        Citamo vec godinama.
        Citaj malo forum i ti mozda saznas nesto novo sto se jos ne prica po carsiji.

Comment

da znas da cu te poslusati .

Comment

• sErGiO
            Moderator
            • 30.01.2007
            • 2769
            • Neko selo pored Beogr
            • Alfa Romeo 156SW

Eo kako izgleda boca od 33 u Cliu:

Comment

• engine
              CBC Član
              • 24.03.2007
              • 58
              • Srbija, Beograd, Banovo Brdo

Ja sam vozio Yugo, i imao sam istu dilemu:da li staviti vecu ili manju bocu?! Posto sam takodje zeleo da ostane mesta u gepeku bar za jedan ranac, odlucio sam se za bocu od 33L. Nisam zazalio. Autogas pumpi ima na svakom koraku, trosio je oko 8L u gradu(kad napunim do vrha predjem oko 340km). Moj savet je da uzmes tu od 33 i da ne brines!

Comment

• dranix
                CBC Senator XXL
                • 04.10.2004
                • 3079
                • Antwerpen/Belgium
                • Saab 9-3

Pitam se samo sta ce ti mesto za ranac kad se vozis samo po gradu?
                Kad krenes dalje videces da pumpi NEMA na svakom koraku. Mozda ce ih biti ali jos uvek nema.
                Ebes voznju kad ti je samo u glavi da trebas da sipas gas i gde ima tocionice.
                Ja sam licno opsednut time iako imam radijus najmanje 350 km
                ali mi ne radi dobro na benzin. Jos ako nema pumpi bas svuda i jos kako treba jako mnogo VREMENA po guzvi da se stigne do neke od njih iako je blizu u kilometrima.... To vise i ne ides kuda ti hoces nego kuda MORAS samo zbog goriva.
                Sta znam, mozda je nekome ovakva igra zabavna.
                Priznajem da ima ljudi koji ne izadju celog zivota iz kruga od 50km a jos ako to nije veliki grad a posebno BGD a ima pumpi nije problem da se toci svakog dana ili i vise puta dnevno ako treba.
                Za takvu koncepciju auta (hachback) i tu velicinu dizel je zakon.
                Isti ti je k..... velika ili mala boca kad ne mozes da oboris zadnja sedista ionako sto ustvari cini taj koncept genijalnim.
                Mislite malo i o tome jer upravo zato i postoje takva vozila.
                Za voznju tamo-amo nikome i ne treba gepek a malo vozilo definitivno nije porodicni auto za duga putovanja i veliku kolicinu prtljaga.
                Problem je najvise u tome sto se ustvari ne zna sta se ustvari hoce ili se traze nemoguci (najcesce jako losi) kompromisi.

Comment

• gorky
                  CBC Senator XXL
                  • 08.06.2007
                  • 860
                  • Vojvodina,Kikinda

dranix ne razumem zašto potenciraš velike boce,boce koje je predložio ivan su optimalne za juga i većina servisera ih preporučuje,nemojte se opterećivati zapreminom rezervoara,nađite krštenog servisera a on će vam dati pravu preporuku za izbor rezervoara za vaše vozilo.ja sam uvek za manji rezervoar,jer živimo u zemlji koju za 2 dana možeš da obiđeš trkačkim biciklom,a ne sa rezervoarom plina.velika boca sem što je nepraktična zbog gabarita je i teška,naročito za mala vozila.u jugovom gepeku ima mesta za šešir i patike,kada ugradite gas birate hoćete šešir ili patike,jare i pare,retko idu zajedno.druga stvar ovde većina sipa pun rezervoar samo kada ide na odmor a uobičajeno sipanje je za hiljadu din,pa kad neko sipa za hiljadarku glupo mu je stavljati rezervoar od 90 l zar ne?

Comment

• dranix
                    CBC Senator XXL
                    • 04.10.2004
                    • 3079
                    • Antwerpen/Belgium
                    • Saab 9-3

Meni bi za hiljadarku bilo glupo da idem na pumpu. Nego, drugi je to svet tamo. Bas sto ti kazes svi bi i jare i pare.
                    Ja posteno u Yugo ne bi ni ugradjivao gas jer mali auto jeste mala potrosnja ali samo ako nije Yugo.
                    Od svega je taj auto samo mali i los u svakom smislu. Ja bi rekao i skup. Cak veoma. Odrzavanje je posle jedino jevtino.
                    Sta su radili u Zastavi kad neko sad mora da upropasti ono MPI i dobro paljenje ugradnjom jevtinog venturi sistema? Sto je najgore to je vec placeno (tehnologija) kupovinom vozila.
                    Meni ni jedno Zastavino vozilo uopste i nije zdrava baza za ugradnju gasa ali je to nazalost srpska stvarnost.
                    Cuti molim te. Do skoro ste tocili cak u Elemiru i to do chepa. Kakve ste tada tankove ugradjivali? Cim stavis tank u Yuga to vise nije gepek pa da je ne znam koliko mali. Cista opticka varka. Nista vise.
                    Nemam ja nista protiv da majstori predlazu ali i da oni koriste takva
                    vozila.
                    Ipak, musterija je uvek u pravu a ako se predje tu je majstor da to prepravi.

Comment

• djurdjija
                      CBC Senator XXL
                      • 07.02.2006
                      • 365
                      • Prokuplje

Originally posted by gorky
                      dranix ne razumem zašto potenciraš velike boce,boce koje je predložio ivan su optimalne za juga i većina servisera ih preporučuje,nemojte se opterećivati zapreminom rezervoara,nađite krštenog servisera a on će vam dati pravu preporuku za izbor rezervoara za vaše vozilo.ja sam uvek za manji rezervoar,jer živimo u zemlji koju za 2 dana možeš da obiđeš trkačkim biciklom,a ne sa rezervoarom plina.velika boca sem što je nepraktična zbog gabarita je i teška,naročito za mala vozila.u jugovom gepeku ima mesta za šešir i patike,kada ugradite gas birate hoćete šešir ili patike,jare i pare,retko idu zajedno.druga stvar ovde većina sipa pun rezervoar samo kada ide na odmor a uobičajeno sipanje je za hiljadu din,pa kad neko sipa za hiljadarku glupo mu je stavljati rezervoar od 90 l zar ne?
                      Gorky je u pravu.
                      Ama ljudi sve preko 33 l za jugica je previse.Sta ce mu veca boca.Koliku zapreminu rezervoara za benzin ima jugic?Ajde da jugicu stavimo rezervoar za benzin od 60 litara.
                      Pitajte one koji su zeleli vecu bocu pri ugradnji, kada su sipali plin do vrha?

Comment

• zoranbg
                        CBC Senator XXL
                        • 23.03.2005
                        • 4098
                        • Rooster's Hill , Beog
                        • Grande Punto 1.2

@Djurdjija @Gorky

Dranix zeza pa za kolko moze da se sipa Gasa ako ti je boca naprimer 50 - 60 litara to jest 40 - 48 neto ?
                        ako dodjes na pumpu sa skoro praznim rezervoarom oko 5 do 8 litara gasa (to je kad na boci zakuca na nulu ) .. mozes da sipas jos za 1000 do 2000 dinara maximalno ..znaci oko 1500 din
                        ja nevozim nikad da mi zakuca na nulu ... nego oko prve crte,
                        ja dospem 1000 do 1500 (inace mi je boca 48 neto)

sto bi ga punio do kraja?..pa kao da pocne da klikce i tako to,koliko moze itd =] ...
                        ima u Srbiji BASH na svakom "cosku" gas pumpa..
                        sa ovom bocom na otvornem putu Yugo moze da predje i do 300 km (33 boca) ,i za to vreme ima da prodje najmanje 5 pumpi za gas, a ima i rezervoar za benzin,pa se na duzi put uvek malo sipa da imas "sigurnost" dva goriva..

a ima i ljudi..dodju pa svaki put sipaju do kraja,pa maltretiraju onog decka na pumpi,kao moglo je jos malo sto je prekinuo..bljak..prave guzvu oduzimaju vreme i njima i meni......,ajd razumem kad treba i kome treba,ali neki bas pate od toga da vide koliko ce da im stane.
                        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

djurdjija je u pravu lepo je reko covek
                          moja boca na kecu je od 50l 42-43l neto pa nikad je ne punim do kraja sem kada idem na autoput (najduza relacija nis - n.sad potrosnja 35l tng)
                          a po gradu nikada nemam vise od 15l tng.

Comment

Yugo ni sa punim rezervoarom benzina ne moze da predje vise od 250 km, po gradu. Bar je tako kod mene. 10 l/100 km gradske voznje, a rezervoar kad je skroz prazan 27 l

Comment

• Miljan
                              CBC Senator XXL
                              • 18.01.2006
                              • 459
                              • Nis

Originally posted by kole24
                              a rezervoar kad je skroz prazan 27 l
                              32 l.

Comment

• gorky
                                CBC Senator XXL
                                • 08.06.2007
                                • 860
                                • Vojvodina,Kikinda

svi automobili imaju i gabarite prtljažnikla o kojima serviseri moraju da vode računa,može mušterija da zahteva šta hoće ja mogu da ponudim ono što ide u to voziloi ništa drugo,meni je bitna moja reputacija,ko ti je ovo ugradio? a boca kao čudo viri iz gepeka,to mi zaista ne treba.druga stvar sama težina pune boce može bitno da naruši ogibljenje vozila,tako da baš me briga šta ko želi ja ponudim moguće opcije,ko neće neka ide gde hoće da mu ugrade bocu.ja nisam "večernja revija želja"

Comment

Working...
                                X