Izmerena kompresija na ovom motoru 13.Pitanje,da li je moguca ugradnja gasa bez posledica po motor?Vlasniku nisu bitne performanse,vec ekonomicnost.Trenutno je tesko podesiti paljenje,da ide lepo,a da se ne cuje kliktanje iz motora. Otvaranje motora i vracanje na standard ce da kosta skoro kao i ugradnja gasa.Da li bi veca oktanska vrednost plina mogla da ispegla ovaj slucaj,molim za misljenje !
Prevelika kompresija
Collapse
X
-
Fabrički odnos je 8,2:1, tako da je 13 previše i za gas. Situcija može da bude neznatno bolja, ali tom motoru će vrlo brzo doći kraj.
-
-
Pa plin bas zbog toga sto ima vecu oktansku vrednost ce raditi dosta bolje nego da auto ide na benzin. Meni je tako dolazilo do detonacija na benzinu i kada je ugradjen plin, pri identicnoj situaciji ne desava se nista, ide super. Dakle, mislim da neces imati ikakvih problema sa plinom.Lancia Kappa 2.0 20v
Comment
-
-
Originally posted by *IvanT*Fabrički odnos je 8,2:1, tako da je 13 previše i za gas. Situcija može da bude neznatno bolja, ali tom motoru će vrlo brzo doći kraj.Lancia Kappa 2.0 20v
Comment
-
-
Ako je zaista u pitanju pritisak od 13 bara on ne bi ni slucajno sam po sebi trebao da dovodi do detonacija.
Ako je u pitanju stepen kompresije imate jako nabrijanu masinuDifference between man and boys is the price of their toys
Comment
-
-
stavljaj gas, nece da smeta... pod uslovom da je paljenje ok..http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off
Comment
-
-
Pod uslovom da moze da zasuche krivu paljenja mislis
Motor ce traziti precizno navodjenje u uskom opsegu stepeni
Nadjinachin da zaustavis advance paljenja kroz obrtaje negde na pola opsega ipomeri paljenje za ler da odgovara.
Malo mu ga dodje kao overloadAtt mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
1:13 nije sigurno jer bi se raspao do sada, 13 bara je normalan pritisak za ispravan motor sa aparatom za merenje koji malo laže
Ako je ipak mislio na 1:13 voleo bi da znam kako
Comment
-
-
13 bara je normalan pritisak za ispravan motor
...ugradi gas, ne trosi vreme na brige bar jos 150-200.000km sa takvim motorom.
stroboskopom podesi paljenje po zelji, pretezno za gas ili pretezno za benzin.
do 15-16-18 bara na gas (zavisno od mesavine LPG) ne bi smelo da ima ikakvih problema niti razloga za brigu.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Dora je u pravu.moguce je da manometar laze,moguca je i veca kompresija jer upolovaceno vergla i sa raskacenim paljenjem.Da pretpostavimo vecu kompresiju od recimo 14+bara,kako bi izgledala mapa paljenja?Razvodnik je sa centrifugalnim zaokretanjem ugla paljenja pa bi pokusao sa jacim oprugama i ogranicenjem hoda tegova.Ima i vakumski korektor sa mogucnoscu kacenja ispred i iza leptira gasa.Trenutno isti razvodnik,bez kacenja vakuma,vuce do 30+stepeni.
Sve ovo pod uslovom da musterija dodje i odluci se na ugradnju gasa.Zahvaljujem se svima na savetima!
Comment
-
-
Ne verujem da je veća, mislim da je manja od 13 bara, u tom smeru laže manometar
@Brick
Koji to benzinac ima 18 bara pritiska ili 15 recimo. standardan...
Comment
-
Comment