prekidac Lovato 198-di

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • goshkealfa
    CBC Član
    • 20.10.2006
    • 91
    • Pozarevac

prekidac Lovato 198-di

Pre svega pozdrav! Od pre tri dana posedujem auto Opel Omega A 2.0 8v, kome je vec ugradjen uredjaj Lovato i pomenuti prekidac 198-di. Neupucen sam a i malo sam trazio po forumu ali nisam nasao - sta tacno znace boje lampica - tipa, ukapirao sam na kada je prva lampica narandzasta mogu prebaciti na gas a crvena oznacava da to jos uvek nije moguce koliko sam uspeo shvatiti... Npr. ono sto mi nije jasno zasto je ponekad druga tj. desna lampica kada je auto na plinu crvena a nekad zelena? Hvala, pozz!!!
    Ne postoji toliko jednostavan posao da se ne moze lose uraditi!
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Crvena znači isključivo benzin,koristi se kad nema plina uopšte ili samo da bi se vozilo isključivo na benzin. Narandžasta je automatski režim kad se prebacuej uz obrtaje sa benzina naplin.
    Desne lampice su za gorivo i nemaju uveze sa režimom rada.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• goshkealfa
      CBC Član
      • 20.10.2006
      • 91
      • Pozarevac

Hvala! I ja ukapirao kako sam sipao gas primetio da su se pojavile zelene lampice. pozz
      Ne postoji toliko jednostavan posao da se ne moze lose uraditi!

Comment

• vilib
        CBC Početnik
        • 22.03.2010
        • 3
        • Subotica

Re: prekidac Lovato 198-di

Imam ugradjen autogas sistem Lovato. Auto se pali na benzin i nakon 4000 obrtaja prekidac prebaci na gas. Moje pitanje je kako da promenim broj obrtaja, tj da prebacivanje bude na 2000 obrtaja. Na prekidacu ima oznaka LOVATO 198-DI. Zna li neko kako ovo da uradim? Kako da ga podesim posto nema potenciometar za podesavanje obrtaja, pozdrav iz Subotice, hvala unapred. Pre je funkcionisalo i prebacivao je na 2000rpm na leru, u toku voznje kada se prebacivalo iz manjeg stepena prenosa u veci. Pre par dana nisam mogao da upalim auto pa sam pokusao direktno na plin drzeci taster na prekidacu, tada sam nesto poremetio jer je led dioda sa leve strane pocela da blinka zeleno,crveno kao da sam resetovao prekidac.Kako sada da podesim parametre i da bude sve kao i pre.

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

imam lovato sistem ugradjen u autu,ali ima jedan problem majstor mi namestio na 5000obrtaja da prebacuje na gas.Pitanje je da li postoji mogucnost da se prekidac resetuje i kako da prebacuje na manji broj obrtaja posto taj isti majstor nezna da ga resetuje,ako vam nesto znaci to je digitalni prekidac i ima oznaku lovato198-di
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• vilib
            CBC Početnik
            • 22.03.2010
            • 3
            • Subotica

Re: gasi se na leru

Ovo mi se i ranije desavalo, ne tako cesto pa nisam toliko obracao paznju, ali vremenom zna da nervira kad ti se auto ugasi i do 3-4 puta na duzini od 2km,a nekad je sve OK. Jednostavno kada treba da se zaustavim i izbacim iz brzine on se ugasi na plinu, nemoze da odrzi konstantan broj obrtaja. """Na benzinu perfektno radi"""!!!!!!!
            Cistio sam filter elektro magneta (nisam ga zamenio jer nisam imao drugi ali sam ga dobro izduvao) i magnet,bili su jako zaprljani. Ocistio sam iglu isparivaca za stelovanje lera (koliko puta sam je odvrnio toliko sam je i zavrnio) i isto tako sam ocistio isparivac sa donje strane (dosta je isteklo ulja i masnoce), zanima me sta bi moglo jos da bude kako bi uklonio ovaj nedostatak. Plin je ugradjen tacno pre 4 godine. Auto je uzet prosle godine u avgustu,Opel Astra 1,6. Pozdrav.

Comment

• ragazzoni
              CBC Senator XXL
              • 24.02.2009
              • 774
              • Obrenovac i okolina
              • Opel Omega 2.0i-16v

Po mom slobodnom uverenju, stvar je za servis. Ne možeš se izboriti, to je LOV ECO sistem starije produkcije. Moraš kontrolisati parametre računarom, a pre svega servisiraj isparivač i motor. Preporuka za servis- DORA ILI PERO TAVANKUT. Pozdrav
              ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
              Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• vilib
                CBC Početnik
                • 22.03.2010
                • 3
                • Subotica

Hvala na savetu, znaci nista bez kontrolisanja parametara racunarom? Ipak mi je blizi Pero Tavankut. Pozdrav iz Subotice. Kako da servisiram Step motor?

Comment

• ragazzoni
                  CBC Senator XXL
                  • 24.02.2009
                  • 774
                  • Obrenovac i okolina
                  • Opel Omega 2.0i-16v

Step-motor, nikako ili radi ili ne, vidi se na dijagnostici da li služi nameni. Ako ti zatreba imam ja nekoliko polovnih pa se javi.

Comment

• Benzinac
                    CBC Početnik
                    • 17.08.2013
                    • 2
                    • BiH
                    • Passat

Nadam se da mogu pisati u ovoj temi u vezi svog problema, a tice ovog istog prekidaca(centraline) Lovato 198-DI. Dakle, navedeni imam ugradjen u svoj auto(Passat II 1.8i) i vozim na plin vec 6,5 godina bez ikakvih problema. Prije par dana mijenjao sam bocu jer je istekao atest i umjesto cilindricne koja zauzima dosta prostora odlucio sam se za toroidnu. Usput, posto nije neka cijena odlucim se na ugradnju i indikatora visine kako bi imao jednostavan uvid u kolicinu plina. Medjutim moja centralina(prekidac) nece da pokazuje, konstantno gori rezerva(crvena). Ugradjeni indikator je 1050 AEB. Kada spoje cuntralinu M200-DI uredno pokazuje, tj. popale se sve cetiri zelene diode jer je boca puna. U servisu mi predlazu da sad kupim i novu centralinu, sto je za mene vec dodatni trosak i otezavajuca okolnost. Tako da sam kuci otisao sa polovicno odradjenim poslom. U knjizicu od centraline 198-DI citajuci naisao sam na dio gdje kaze koji indikator visine treba da se koristi za koju vrstu boce. Tako da za toroidnu staji "526020 LPG level indicator sensor". Trazeci po netu nista nisam nasao u vezi sa ovom oznakom. Pa me zanima zna li neko koji indikator je kompatibilan sa mojom centralinom, a ako je vec ugradjeni dal ima nacina da je natjeram da ispravno pokazuje?

Comment

• ragazzoni
                      CBC Senator XXL
                      • 24.02.2009
                      • 774
                      • Obrenovac i okolina
                      • Opel Omega 2.0i-16v

Najlakse, treba ti Lovatov senzor nivoa, i radi bez problema. Senzor nivoa nema veze sa oblikom i veličinom boce, već sa multiventilom. Ostaje pitanje čiji ti je multiventil, i da li može da se upakuje, pa javi koji je.

Comment

Working...
                      X