Problemi sa Nissan Sunny GTI 16V

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • TheWickerMan
    CBC Senator XXL
    • 11.09.2007
    • 791
    • DE
    • AR Giulietta TCT

Problemi sa Nissan Sunny GTI 16V

Moj drugar poseduje Nissan Sunny GTI 16V,Twin Cam,1989,godiste.Kupio ga je pre 2 meseca,i odmah ugradio najobicniji venturi,Lovato.Pre ugradnje plina,auto je trokirao i na benzinu i lose vukao,zbog problena sa strujom.Taj problem je resen zamenom sve cetiri svecice(kupljene [po katalogu),zamenjena bobina na prvom cilindru i svi silikonski delovi izmedju svecice i bobnine tako da auto nije vise trokirao ni na benzinu ni na plinu.
    Medjutim,Tokom voznje na plinu pri nagloj promeni broja obrtaja,dolazi do detonacija u usisnoj grani,sto prouzrukuje pucanje kucista filtera vazduha i isterivanje plasticnog creva koje se nalazi izmedju kucista filtera i usisne grane..
    Da bi pokusao da resi problem te detonacije,majstor je ugradio klapnu na poklopcu kucista filtera za vazduh ali neuspesno.Pre neki dan je opet kuciste filtera za vazdu puklo na pola(bukvalno se raspalo).
    Posle toga,auto hoce da radi na benzinu ali nikako na plinu.Majstor kaze da je problem do struje i da ga on tera kod elektricara.Moj ortak se sad plasi se da stavi nov poklopac filtera vazduha da se ne bi opet desila ista stvar.
    Sta moze da bude problem,sto se ovo desava?
    PS.Zaboravio sam da kazem da auto ima HIS,cini mi se da je to High Induction System.
  • gorky
    CBC Senator XXL
    • 08.06.2007
    • 860
    • Vojvodina,Kikinda

pisano je mnogo puta o detonacijama i uzrocima detonacija pa potraži malo,tu ćeš saznati dosta o teoriji,zašto i kako,a za rešavanje problema se obratite majstoru,ako ne želite da rizikujete još koje kućište filtera

Comment

• Type_R
      CBC Senator XXL
      • 26.05.2007
      • 900
      • Valjevo

Taj auto nije bas tako jednostavan za ugradnju plina!

Taj auto ima MAF, i nije cudo sta sada nece da radi na benzin jer ga je detonacija verovatno sje.........

PS.Zaboravio sam da kazem da auto ima HIS,cini mi se da je to High Induction System.
      ...ima cetiri bobine u glavi...
      3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• sri98
        Admin od Trpeze
        • 24.10.2004
        • 7262
        • Republic of Konjarnik
        • Toyota Corolla E 210

JBG, zbog par stotina e jeftinijeg sistema sada ima gomilu problema. Neka ugradi sekvent i da uziva, taj auto je za uzivanje.
        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• torlak
          CBC Veteran
          • 10.11.2007
          • 100
          • knjazevac

mozda je losa smesa,ja sam imao detonacije na fiatu,isto pri naglom ubrzavanju sa malih obrtaja, problem sam resio menjanjem difuzora.,jer nisu uspeli(umeli,sta god) ni u servisu da ga nasteluju.

Comment

• TheWickerMan
            CBC Senator XXL
            • 11.09.2007
            • 791
            • DE
            • AR Giulietta TCT

@Type_R
            Jeste,ima MAF,ali auto radi na benzinu sa polomljenim kucistem filtera vazduha,ali nece na plinu.
            @ all
            malopre sam cuo jos jeno misljenje.Jel moguce da elektro ventil,koji ragulise prebacivanje benzin-gas ne otvara/zatvara dobro,pa pri prebacivanju na plin se pravi smesa gas-benzin?
            @torlak
            koji difuzor si zamenio?

Comment

• nijebitno
              CBC Senator XXL
              • 14.03.2006
              • 629
              • Modrica

Ako sasvim dobro radi na benzinu dobro ste prosli jer to znaci da vam MAF i bilo sta drugo vitalno nije osteceno.
              Na plinu nece da radi jer mu je smanjen vakuum koji "izvlaci" plin iz isparivaca.

Ne znam da li je moguce da kod takvog tipa paljenja sa cetiri potpuno odvojene bobine da dodje do detonacija uzrokovanih varnicom, neko iskusniji ce valjda reci.

Druga mogucnost je da se detonacija javlja bas samo od siromasne smjese u usisnoj grani. Moguce je da je auto lose nastelovan sa suvise zavrnutim plinom ili sitem nije pravilno ugradjen a i neki automobili su jednostavno skloni tom tipu detonacija sto zavisi od oblika usisne grane.

Inace osnovni recept ako zelite detonaciju je da na malom broju obrtaja u niskoj brzini date naglo gas, ako ne zelite detonacije onda suprotno od toga

Jedini pravi lijek u svakom slucaju je ugradnja sekvencijalnog sistema, ali bi pomogao ispravan i dobro ustiman venturi sistem, eventualno nadogradnja na lamda kontrolu, sto takodje nije bas jeftino.
              Svaki venturi na svakom autu moze da detonira, kod nekih auta to moze da napravi stetu, kod nekih ne. Kod navedenog moze!

Detonacija nece izazvati bogata smjesa tj. u slucaju da benzin prolazi i kada motor radi na plin.

Difuzor je dio miksera (mjesaca) i odredjuje njegove karakteristike.
              Difference between man and boys is the price of their toys

Comment

• TheWickerMan
                CBC Senator XXL
                • 11.09.2007
                • 791
                • DE
                • AR Giulietta TCT

Eto,da kazem da je problem resen,da je sve ok,otisli smo kod majstora,i ispostavi se da je ploca za gas bila predaleko od usisne grane,sve je zamenjeno,nastelovano i radi OK.Hvala na pomoci
                EDIT:E,da,auto ima NICS,Nissan Induction Control System

Comment

• Type_R
                  CBC Senator XXL
                  • 26.05.2007
                  • 900
                  • Valjevo

A da nije mozda "injection" to I u NICS?
                  3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• TheWickerMan
                    CBC Senator XXL
                    • 11.09.2007
                    • 791
                    • DE
                    • AR Giulietta TCT

Cini mi se da je Induction.
                    Pogledacu sutra kod ortaka pod haubom,pa javljam!

Comment

Working...
                    X