plinski uredjaj za Reno 5 sa karburatorom ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nenci
    CBC Početnik
    • 04.04.2005
    • 9
    • Beograd

plinski uredjaj za Reno 5 sa karburatorom ?

Puno sam citao ovde ,koji uredjaj i gde ,zakljucak ,nije toliko bitno koji je vec gde ugradjujes, totalno sam nov vozac i totalni pocetnik ,skoro sam uzeo Reno 5 ,1100 kubika ,trosi mozda i malo vise nego sto bi trebao oko 8-9 L puno zar ne ? Pa se odlucih za PLIN
    Trebala bi mi vasa pomoc oko toga , bio sam na sada vec zavrsenom sajmu automobila i najupecetljaviji utisak mi je ostavio BRC ,boca u rezervnom tocku ,sta bi mi vi preporucili , zvao sam vec neke servise cene su bas bas razlicite od 260 do 330 eur a svi zastupnici za BRC ,navodno ovi skuplji imaju neku elektroniku da se plin nebi vracao nazad ,sta god to znacilo ,dok drugi kazu da je to nemoguce ugraditi na motor sa karburatorom ? e sad neznam ni je vise ,pomoc mi je vise nego dobro dosla ,gde se raspitati za pravi BRC , a gde za LOVATO ?
  • zoranbg
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2005
    • 4098
    • Rooster's Hill , Beog
    • Grande Punto 1.2

oces pravi brc za 200-220 evra?
    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Re: plinski uredjaj za Reno 5 sa karburatorom ?

Originally posted by nenci
      motor sa karburatorom ? e sad neznam ni je vise ,pomoc mi je vise nego dobro dosla ,gde se raspitati za pravi BRC , a gde za LOVATO ?
      Za Lovato možeš da se raspitaš ovde, a za BRC moraš naći neki servis u BG jer samo tamo ima ovlašćenih servisa koliko znam.
      Ja sam u NS a IvanT je u BG tako da imaš izbor za Lovato.

U zavisnosti od rezervoara koji bi hteo zavisi i cena. Okvirno je možeš pogledati na sajtu ispod poruke a preporučujem bocu od 28 litara koja se montira na pod sa desne strane i zauzima vrlo malo mesta i ostaje točak na svom mestu. Autonomija jeste malo manja ali je i prtljažnik prilično mali pa je to neki optimalni kompromis.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Wiz
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 3104
        • Nish

Simpaticna ta boca od 28L.jel ima neka za Volvo 740 limuzinu koja ulazi u onaj deo do sedista u prtljazniku,Ko je tvarao gepek zna o cemu se radi,koliko je L

Comment

• *IvanT*
          CBC Senator XXL
          • 30.01.2005
          • 3234
          • Srbija, Beograd, Kara

oces pravi brc za 200-220 evra?
          Svi "ovlashceni" BRC servisi u Beogradu rade sa takvom cenom. Da li po toj ceni mogu da ugrade originilni uredjaj to je vec diskutabilno.

Originalni LOVATO uredjaj + cilindrichni rezervoar bez ugradnje ima tu cenu. (govorimo o uredjajima za karburatorske motore)

No i pored svega na mushterijama je uvek izbor servisa kao i opreme. Moja preporuka je uvek LOVATO, a vreme ce pokazati svima zashto vecina servisera koji poznaju autogas ugradjaju iskljuchivo ovu robnu marku!

Pozdrav
          http://www.lovatogas.co.rs

Comment

... Pa se odlucih za PLIN
            Trebala bi mi vasa pomoc oko toga , bio sam na sada vec zavrsenom sajmu automobila i najupecetljaviji utisak mi je ostavio BRC ,boca u rezervnom tocku ,sta bi mi vi preporucili ...
            Čekajte bre ljudi, pa ja imam (između ostalog) renault 5, ne razumem se u plin još uvek jer i sam tražim objašnjenja itd, ali znam da moj renault 5 nema mesto za rezervni točak, već mu točak visi odozdo, ispod kola. Kako može da se onda ugradi toroidna boca? Nije mi to logično. Kažite mi gde grešim. A grešim sigurno

Comment

• *IvanT*
              CBC Senator XXL
              • 30.01.2005
              • 3234
              • Srbija, Beograd, Kara

Originally posted by Laky
              ... Pa se odlucih za PLIN
              Trebala bi mi vasa pomoc oko toga , bio sam na sada vec zavrsenom sajmu automobila i najupecetljaviji utisak mi je ostavio BRC ,boca u rezervnom tocku ,sta bi mi vi preporucili ...
              Čekajte bre ljudi, pa ja imam (između ostalog) renault 5, ne razumem se u plin još uvek jer i sam tražim objašnjenja itd, ali znam da moj renault 5 nema mesto za rezervni točak, već mu točak visi odozdo, ispod kola. Kako može da se onda ugradi tiroidna boca? Nije mi to logično. Kažite mi gde grešim. A grešim sigurno
              Postoje dve varijante toroidnih rezervoara: sa unutrashnjim i spoljashnjim mestom za multiventil. Toroidni rezervoar sa spoljasnjim mestom za mul.vent. moze da se namontira "spolja" ali je neophodno da ima odgovarajucu zashtitu od lima min. debljine 1mm, da bi tako ugradjen mogao da prodje atest.
              http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Originally posted by Laky
                Čekajte bre ljudi, pa ja imam (između ostalog) renault 5, ne razumem se u plin još uvek jer i sam tražim objašnjenja itd, ali znam da moj renault 5 nema mesto za rezervni točak, već mu točak visi odozdo, ispod kola. Kako može da se onda ugradi tiroidna boca? Nije mi to logično. Kažite mi gde grešim. A grešim sigurno
                Postoje boce koje se montiraju ispod poda na mesto rezervnog točka. No kako su naši atesteri uredjaja onako kako im dune moraš prvo proveriti da li bi prošao atest.
                Mislim onako odokativno se menjaju zahtevi u letu pa se servisi dovode u neprijatnu situaciju da ne znaju šta je po propisu. Posle onog savetovanja o gasu veliki su izgledi da uopšte neće biti dozvoljeno takav tip rezervoara ako sam dobro razumeo čoveka iz policije.

Moram ići na kurs kod ljudi koji nikad u životu nisu ugradili ni jednu instalaciju ali znaju kako to treba da se radi, vraćene su mi dve ugradnje sa atesta zbog stvari koje su do sada bile normalne.
                Čovek je teška debilčina, nemam normalne reči za njega a ni neznam ga.
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• zoranbg
                  CBC Senator XXL
                  • 23.03.2005
                  • 4098
                  • Rooster's Hill , Beog
                  • Grande Punto 1.2

Ovo sto sam stavio logo BRC to je radi fore,nisam niciji zastupnik.
                  Sto se tice tvog Reno 5, tu ti je situacija ko sa jugom.Ja sam imao juga na gas,i tu nema sta da se lazemo,ako stavis u gepek bocu imaces vrlo mali gepek koji je i sad vec mali to ti je tako.ali se covek i na to navikne (ta boca sa strane od 28 litara je dobra stvar)
                  Sto se tice kvaliteta,koliko ja znam sve je to isto,jer ovi obicni rasprsivaci
                  su davno izmisljeni i nevidim nikakvu ( mala je) razliku izmedju mog novog BRC i starog bedini junior uredjaja kog sam imao na jugu. a ista stvar je sa lovatom, tartarinijem , kargas, landirenzo(pricam o uredjajima koje sam video uzivo ili ugradjivao sa prijateljima,imam 4 AMATERSKE ugradnje do sada
                  ).
                  a cene su ti ovakve sa ugradnjom,i bocom od 60l (stako poljska): MARINI uredjaj (pokazao se da nije los,tj. isti je ko i drugi) 14900 din sve komplet sa ugradnjom ako ti busi karburator ako ne dodaj jos 1000din.
                  BRC 16000din isto 1000 plus za mixer.
                  to je komplet sa rukama i garancijom 1 godina,spremno za atest.
                  ja se nebavim time,ali mogu da te uputim na coveka koji to radi,poznajem ga licno.
                  Tvoj auto je jednostavan za rad i nema sta da tripujes,niti da placas neke ogromne sume bez potrebe.
                  kad se dobro odradi reno 5 mora da trosi 10litara gasa ili manje(nikako vise).
                  kad pitas majstore koliko ce da trosi uvek izvrdaju
                  mada je to osnovni razlog zasto smo ga svi ugradili (kod mene i jedini )
                  mada mi je drago sto manje zagadjujem okolinu.

Comment

• nenci
                    CBC Početnik
                    • 04.04.2005
                    • 9
                    • Beograd

Hvala svima ,neko od servisera koje sam zvao je bio iskren pa mi je i napomenuo to za atest ,na masinskom nece da prihvate sigurno ali za sada ovi iz vince to tolerisu , mada mi je prtljaznik dosta bitan ,i onako mi fali mesta , to sa 28L sa strana nije lose , jos malo cu da prosvrljam pa ako me jos nesto bude zanimalo pitacu , ako moze na mail ili na PP da mi posalje broj telefona IvanaT posto sam iz BG-a ,a moze i taj telefon za BRC-a od zoranabg , jel ima Lovato 2g. garancije ?

Comment

• galileo5
                      CBC Veteran
                      • 31.03.2005
                      • 131
                      • Leskovac, South Serbi

Originally posted by Dora
                      Mislim onako odokativno se menjaju zahtevi u letu pa se servisi dovode u neprijatnu situaciju da ne znaju šta je po propisu. Posle onog savetovanja o gasu veliki su izgledi da uopšte neće biti dozvoljeno takav tip rezervoara ako sam dobro razumeo čoveka iz policije.

Moram ići na kurs kod ljudi koji nikad u životu nisu ugradili ni jednu instalaciju ali znaju kako to treba da se radi, vraćene su mi dve ugradnje sa atesta zbog stvari koje su do sada bile normalne.
                      .
                      E bas tako !!!
                      A sta ja da kazem, auto mi jako retko ne prodje atest, ali kad se to desi prosto ne znam dali da placem ili da se smejem.
                      Poslednji biser je vezan za "povratno" crevo grejanja isparivaca koje je bilo blizu prednje maske automobila.
                      Na moje pitanje u cemu je problem ? dobio sam sledeci odgovor:
                      "To crevo nesme biti blizi prednje maske automobila jer tu struji vazduh i hladi ga"
                      Ali sta je tu je ... radi i ...
                      Sto se tice Renoa mislim da su se LOVATO vakuum isparivaci pokazali bolje od BRC (teshkog srca izgovorih ovo, ne smej se IvaneT)

Galileo5 bivshi BELAG

Comment

• zoranbg
                        CBC Senator XXL
                        • 23.03.2005
                        • 4098
                        • Rooster's Hill , Beog
                        • Grande Punto 1.2

imas njegov telefon u halooglasima,trazi pod autogas iz zarkova je.

Comment

• dintel011
                          CBC Senator XXL
                          • 12.03.2005
                          • 348
                          • Beograd, Vidikovac

Bolje da ugradis u ovlascenom servisu nego u nekoj privatnoj varijanti za par hiljada dinara manje.
                          Ako hoces Lovato idi ko Ivana ili Dore, a ako hoces BRC poseti www.brc.co.yu
                          Pozdav!

Comment

• nenci
                            CBC Početnik
                            • 04.04.2005
                            • 9
                            • Beograd

Isao sam na sajt brc.co.yu zvao uglavnom sve telefone sa spiska
                            retko ko ima dvogodisnju garanciju ,najjeftinije sam nasao ugradnju u GTA servisu u Visnjickoj na Karaburmi ,270 eur sa STAKO rezervoarom u rezevrnom tocku ,i 24 meseci garancije ,kod njih moze da se uradi atest posto dolaze ljudi iz Vince kod njih .... zna li neko nesto o doticnom servisu ,neka iskustva ,dobra ili losa , firmu sam nasao i na sajmu i pokupio neke letke od njih za BRC ,sada da li je pravi ili ne neznam ,
                            dakle jeli neko poslovao sa doticom firmom pitam ja vas ....

Comment

• nenci
                              CBC Početnik
                              • 04.04.2005
                              • 9
                              • Beograd

Da kod ostalih je mahom skuplje do 350 eur. klasican sistem i mahom sa 1g. garancije

Comment

Working...
                              X