Taman sam se spremio da uzmem ceo LCS,kad ono iznenadjenje
U Union Karicu i u euro gasu mi kazu da to ne dobijaju vec duze vreme,jer je kao sad razlika izmedju LCS-a i sekventa u ceni jako mala pa im se ne isplati
Da li neko mozda zna gde se u bg-u moze to naci ili na kraju krajeva servis koji to poseduje-ugradjuje?
Zvao i Stanisic,u veleprodaji kazu da ima,ali ne prodaju na malo,a zaovem maloprodaju kazu nemaju i nece dobijati,izgleda da ipak nista od ovog projekta,jedino mozda da ima na bubanj potoku,ali je to u najmanju ruku nepouzdano,bas bez veze
Jedno kratko pitanje,nasao sam u Bg-u ko ce da mi doda L.control na vec postojeci sistem,u pitanju je Zavolli lcs,cena sasvim korektna,samo sto mi u tom servisu kazu da imaju samo verziju sa softverskim podesavanjem,no nije mi to nesto mnogo bitno ako radi.
1.Kakav je,mislim kako se pokazao,zavolli-jev lcs?
2.Da li moze taj sistem da se podesi da pali direktno na plin?
3.Pretpostavljam da se koristi vec postojeci prekidac benzin-plin>
Da kazem da sam ugradio pomenuti LCS,i ipak je isao onaj za karb. motor,znaci obican Zavoli LCS sa mehanickim podesavanjem,prvi utisci,auto je startniji i trosi bar litru manje.
Ali desava se sledece,pri naglom dodavanju gasa,uvek guta malu knedlu i onda ide dalje bez problema.
Promenio sam svecice,kapu,ruku,kablove,bobinu,komutator i onaj halov davac u razvodniku,razvodnik nema lufta u osovini,vakuski korektor pretpaljenja funkcionise.Takodje stavio sam novu Bosch lambda sondu od Juga,koja je proverena na ugradnji.Fakticki struja bi trebalo da je eliminisana.
Moja neka teorija bi bila da Lambda kontrol ne stigne da odreaguje na naglo dodavanje gasa,i ne ubaci dovoljno plina u tom trenutku,da li se to moze nekako podesiti ili sta vec???
Cini mi se da sam video kada je ugradjivan jos nekih par zica koje nisu bile prikacene ni nasta.
Da li je mozda neka od njih predvidjena za neku ovakvu funkciju?
Neprikacene zice su mozda za dodatni senzor gasa - nisam strucan, ali me strasno interesuje jer neodoljivo zelim da ugradim to isto u svoj auto. Dakle, cekamo Doru ili Ivana da se jave.
Mehanička LCS nema dodatnih žica, ona koja se šteluje preko softvera ima dodatak za TPS koji kod naglog starta dodaje plin. Možda je zato knedla, motoriću treba vremena da se pokrene a probaj malo i da obogatiš smešu štelovanjem.
Comment