Lambda control

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pera
    CBC Veteran
    • 24.10.2007
    • 129
    • BG

Re: Lambda control

Ler gas je isto kakav je i bio pre,sto znaci toliki je da auto kad upali ne mora da se drzi pod sauhom,osim ako je napolju neki debeli minus,tada mu treba malo sauha,naravno da mora da trese manje-vise kada ga hladnog pustis da radi u leru bez sauha,ako ti to malo smeta lako je povuci sauh.
    Isto mi je tako bio podesen i bez LCS-a.
    Kada se zagreje normalno je stabilan.
    Sustina je da u prvih minut-dva dok se sonda malo ne zagreje,smesa je regulisana stel srafom,kada proradi sonda onda se aktivira i step motor.
    Takodje imam Bosch-ovu sondu sa 4 zice.
    Lada Samara 1.5

Comment

• banekg
      CBC Senator XXL
      • 06.09.2010
      • 1274
      • Nis
      • Toyota Carina e 2.0

Treba mi strucno misljenje o "AUTRONIC LAMBDA CONTROL SYSTEM AL-600", i da li se podesava uz pomoc racunara, ili manualno? Hvala.
      Long Live CBC!!!

Comment

• Plinadzija
        CBC Senator XXL
        • 29.07.2008
        • 1514
        • Paracin

Autronic S.r.l progetta, sviluppa e produce schede elettroniche per il controllo di motori a combustione funzionanti a GPL e metano ed altri usi.

Strucnije od ovoga ne biva
        UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• zoranbg
          CBC Senator XXL
          • 23.03.2005
          • 4098
          • Rooster's Hill , Beog
          • Grande Punto 1.2

pretece me strucnjak

pitanje je da li dobije i ovaj: tuning taster 3 led at-600 , kada kupi taj kit.
          verovatno ne ..
          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• banekg
            CBC Senator XXL
            • 06.09.2010
            • 1274
            • Nis
            • Toyota Carina e 2.0

Dobijam prekidac Autronic GR, i neki Lovato emulator, kao i step motor, ili sta je vec, za protok plina.
            Long Live CBC!!!

Comment

• banekg
              CBC Senator XXL
              • 06.09.2010
              • 1274
              • Nis
              • Toyota Carina e 2.0

Hvala za link, sada je sve mnogo jasnije, mada izgleda da u ponudi nema tuning testera
              Long Live CBC!!!

Comment

• Plinadzija
                CBC Senator XXL
                • 29.07.2008
                • 1514
                • Paracin

Tjuning tester je najverovatnije samo simple voltmetar koji ti meri vrednost lambda sonde. To ces moci i sam da radis pomocu obicnoga...

Comment

• banekg
                  CBC Senator XXL
                  • 06.09.2010
                  • 1274
                  • Nis
                  • Toyota Carina e 2.0

Ovo je divna informacija, hvala Plinadzija - ako sam dobro shvatio, on ima samo informativni karakter i ne utice na rad LCS-a.
                  Long Live CBC!!!

Comment

• Plinadzija
                    CBC Senator XXL
                    • 29.07.2008
                    • 1514
                    • Paracin

Oprosti, posle procitanog uputstva i ponovo procitanog uputstva ipak ce ti biti neophodno da imas tester za kalibraciju. Jbg.
                    Nejasna mi je ona stavka gde se stelovanje radi identicno kao i "na uvce", zavrces sraf za stelovanje (power screw) a onda memorises kalibraciju?!?!

Da li bi neko pojasnio ako moze?

Ipak ja mislim da moze da se nasteluje samo pomocu voltmetra ako znas sta da gledas.

Comment

• banekg
                      CBC Senator XXL
                      • 06.09.2010
                      • 1274
                      • Nis
                      • Toyota Carina e 2.0

Ja mislim identicno, ali bi bilo lepo jos neko misljenje, ili ako neko zna gde se moze kupiti samo Tester, posebno.
                      Long Live CBC!!!

Comment

• banekg
                        CBC Senator XXL
                        • 06.09.2010
                        • 1274
                        • Nis
                        • Toyota Carina e 2.0

Ja procitah ovo po 5-ti put, i cini mi se da ne moze bez testera, jer, koliko kapiram, pomocu testera se memorise kalibracija, i na kraju se tester skida i sklanja, kao kakav alat za kalibrisanje.

Dakle, diode pokazuju siromasnu, idealnu, bogatu smesu, i to nije problem, ali prekidac sluzi za memorisanje kalibracije.
                        U sustini, ovaj uredjaj dobijam jako povoljno, pa i nije neki problem da kupim tester, ako se moze naci u prodaji.

Ili, ako neko od Vas majstora, ima Tester, pa da zakazemo stelovanje, kad sve lepo namontiram. Npr. kod Plinadzije mi je blizu, pa ako postoji mogucnost, moze i na PP.
                        Long Live CBC!!!

Comment

• Plinadzija
                          CBC Senator XXL
                          • 29.07.2008
                          • 1514
                          • Paracin

Ja nemam, mozda ima neko da ima. To je izgleda poslednja generacija njihovih LCS koji se ne kace na comp posto u setu kablova (Dora zna koji je to set) ima AL-700, AL-800 i.t.d. Sumnjam da ce neko uopste to imati. Pretpostavljam da je taj sistem skinut sa nekog uvezenog posto nije mogao da se podesava...

Comment

• banekg
                            CBC Senator XXL
                            • 06.09.2010
                            • 1274
                            • Nis
                            • Toyota Carina e 2.0

Tacno tako - skinut je sa stranca i dobijam ceo sistem za smesne pare, ali ako se tester ne moze naci, onda mi ne vredi ni deseti deo tih para , u svakom slucaju, mnogo hvala na odgovorima.
                            Long Live CBC!!!

Comment

• 500SE V8
                              CBC Početnik
                              • 30.07.2011
                              • 4
                              • Beograd, Banovo Brdo

Ako bi IvanT mogao da mi odgovori, bio bih mu jako zahvalan. Kosan ovde s Banovog Brda.

Imam w126 mercedes500SE, 87 godiste, i uskoro cu da mu menjam motor, vadim zverinu 5000ccu V8 i ubacujem ekonomicniji sestak, linijski, 2600 kubika, jer pocinje da me malo boli dzep

Šestak ima sistem ubrizgavanja KE-JETRONIC (Electronically controlled mechanical fuel injection. The engine control unit (ECU) may be either analog or digital, and the system may or may not have closed-loop lambda control. Commonly known as 'CIS-E' in the USA)

Imam običan plin ali se baš i nesto ne isplati, zanima me šta je najbolje i najskuplje sta mogu da ugradim u taj auto? Video sam na sajtu "Autocentar Rasica" sistem "LOVECO Lambda kontrola" pa nisam siguran da li to može kod mene da se ugradi, a i nisam siguran šta je to, ja sam mislio da samo postoje sekvent i obican plin, a ovo je izgleda negde izmedju... jer se gas, ako sam skapirao ubrizgava direktno u motor a ne u mešač kao kod obicnog...Zanima me da li moze da se ugradi? Kakva bi ekonomija bila u poredjenju sa benzinom (tj.da li je ko kod sekventa da trosi isto gasa ko benzina), i kakve performanse u poredjenju sa benzinom?

Zahvaljujem unapred, svi se nesto prave pametni oko tog plina a pojma nemaju uglavnom, a informacija bi mi stvarno puno znacila....

Comment

• sw.brick
                                CBC Senator XXL
                                • 09.10.2004
                                • 8141
                                • Beograd, barajevo-zemun
                                • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Odg: Re: Lambda control

Originally posted by banekg View Post
                                Tacno tako - skinut je sa stranca i dobijam ceo sistem za smesne pare, ali ako se tester ne moze naci, onda mi ne vredi ni deseti deo tih para , u svakom slucaju, mnogo hvala na odgovorima.
                                Jesi li ugradio, kakva su iskustva ?

Inace, cituajuci Autronicovo uputstvo tester sa 3 leda je nista drugo do voltmetar i nema nikakvu ulogu u memorisanju posto se sam uredjaj Auttronic podesava mehanicki putem trimera.

Ja bih nazvao tu memoriju testera funkcijom koja se zove na voltmetrima obicno hold, tj privremeno postavljena referentna vrednost.

Sa velikom sigurnoscu iz opisa rada mogu da podesim kako treba uredjaj bez tog 3 led testera, prakticno tester je obicna sminka (takoreci nepotreban uz moderne multimetre koji imaju po pravilu memoriju izmerene vrednosti).
                                volvo
                                945 SE turbo lpg
                                344 GL lpg

Comment

Working...
                                X