mb 190e trza na tng

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • supic dejan
    CBC Veteran
    • 11.07.2006
    • 146
    • Novi Sad

mb 190e trza na tng

U poslednje vreme auto mi trza u voćnji na gas dok na benzin ide normalno. Svećice su relativno nove, kao i kablovi, razvodnik i ruka.
    Primetio sam i da mi teže pali s vremena na vreme.
    Kad ga upalim, kao da radi par sekundi na tri cilindra, a nakon toga normalno radi. Tako mi je od uvek, pa vas pitam da li je to normalni ili nije?
  • Gazda Milutin
    CBC Senator
    • 31.01.2008
    • 267
    • Pancevo

Pozdrav Dejo!

Kada si zadnji put servisirao TNG instalaciju?

Mozda je vreme da posetish neki dobar servis za TNG instalacije. Ja sam imao slican problem ranije (povremeno trzanje i gashenje u leru) i ljudi u servisu su ocistili filter plina + zamena vakuum membrane na isparivachu i od tada radi extra.

Mada, buni me ono na 3 cilindra...
    - Govori tiho i vodi psa sa sobom! -

Comment

• supic dejan
      CBC Veteran
      • 11.07.2006
      • 146
      • Novi Sad

verovatno moram da odradim servis membrana, ali kad palim auto, nekad mi se auto muči da uspostavi normalan rad, ali je to par sekundi, a nakon toga radi o.k. To mučenje počinje tako što auto auto ne upali iz prve, druge, a kad kresne iz treće onda se to trokiranje desi.
      Da li je moguće da je smeša goriva prebogata zbog toga što auto gasim na tng, ne prebacujem ga na benzin?

Comment

• kardanko
        CBC Član
        • 22.05.2007
        • 75
        • Beograd

Probleme sa paljenjem ti prave dizne koje su ti verovatno prljave,jer vozis i na tng.Naravno da malo teze pali ako ga gasis na tng ali ne toliko da moras da verglas tri puta.Trzanje na plinu moze da bude iz dva razloga a to su siromasna smesa,ili losa varnica to jest struja.Nemoj tako da ga vozis na plin ,na kraju ce ti detonirati sto ce izazvati dodatne probleme

Comment

• supic dejan
          CBC Veteran
          • 11.07.2006
          • 146
          • Novi Sad

kako da očistim dizne ako su one u pitanju.

Comment

• Gazda Milutin
            CBC Senator
            • 31.01.2008
            • 267
            • Pancevo

Slazem se sa Kardankom. NO TNG dok ne reshish problem oko trzanja.

Meni, konkretno, nikad nije detonirao ali sam vidjao slucajeve kada detonacija iskrivi klapnu na K glavi i rashteluje je komplet. Tada ne sljaka ni na benz ni na TNG. MRTAV AVTO!

E, to je onda problem...

Comment

• Gazda Milutin
              CBC Senator
              • 31.01.2008
              • 267
              • Pancevo

Ultra-zvukom u servisu koji poseduje uredjaj za to. Oni skinu, ociste, vrate i nashteluju.

Comment

• Durango
                CBC Senator XXL
                • 01.02.2006
                • 590
                • Zemun, Srbija

Tesko da ce neko u BG-u moci da ti ocisti mehanicke dizne. Najbolja ti je varijanta da kupis dobre polovne, jer sam i ja imao isti problem kad sam vozio 190 i tako ga resio. Kostale su me 30 eura sve 4. Ponesi sa sobom jedan spric i malo benzina da bi probao dizne. Znacu napunis spric benzinom, prislonis na gornji deo dizne i jako ga pritisnes. Mora svuda jednako u krug da rasprsuje benzin onako u maglu. Ne sme nigde da curi sl.
                MERCEDES-BENZ - Geprüfte Qualität

Comment

• supic dejan
                  CBC Veteran
                  • 11.07.2006
                  • 146
                  • Novi Sad

nije jasno kako su mi dizne loše ako mi na benzin radi normalno bez trzanja? Jedino je nekad problem da upali normalno nakon gašenja na tng.

Comment

• Durango
                    CBC Senator XXL
                    • 01.02.2006
                    • 590
                    • Zemun, Srbija

Jel ti na benzin radi normalno i kada je hladan tj. jel prima gas bez trzanja i gutanja knedle? Ne verujem da je problem u tome sto uvece ugasis auto dok je ne plinu. I ako ostane nesto gasa u usisnoj grani to ispari sigurno do jutra.

Comment

• supic dejan
                      CBC Veteran
                      • 11.07.2006
                      • 146
                      • Novi Sad

Na benzinu radi normalno, bez trzanja i knedle.

Comment

• Durango
                        CBC Senator XXL
                        • 01.02.2006
                        • 590
                        • Zemun, Srbija

Onda su dizne dobre. Ne bi bilo lose da odes do Dore da ti pregleda TNG instalaciju i servisira uredjaj ako je potrebno. To ne kosta puno, a moguce da ce ti otkloniti kvar. U svakom slucaju, moze biti samo bolje.
                        Najcesci uzrok trzanja je neki problem oko struje tj. varnice. Iako se ne odrazava na benzinu, plin je daleko osetljiviji i najmanji nedostatak moze da pravi problem. Vidim da si promenio svecice, kablove, kapu itd. Mozda da pronadjes negde polovnu bobinu, pa na kraju i komutator i probas da li ce biti nekih promena, ukoliko je neko voljan da ti to pozajmi.
                        Ne znam da li u NS-u imas neki servis koji to moze da ti pregleda i dijagnostikuje kvar da ne bi lutao.

Comment

• Gazda Milutin
                          CBC Senator
                          • 31.01.2008
                          • 267
                          • Pancevo

Ja bih reko' da je u BUTANU problem. Mozda je losha bobina i komutator manje osetljiv na rad na benz ali bi se sigurno osetila neka razlika u odnosu na ranije. A shto se tiche povremenog nepravilnog rada na benz ( 3 cil.) to se i meni deshavalo pre servisa plina. Od kada sam uradio plin i to je prestalo ( sto nema nikake' logike)

Neko mi reche da mi je akumulator goriva iza pumpe slab i ne drzi pritisak tako da sam i to "cacnuo" u isto vreme... Mozda je to?!?

Nema " startni " pritisak i radi neujednacheno dok pumpa ne nadruka isti.

Mozda je to. Zavuci se ispod auta, skini zastitu sa pumpe i proveri prvo da li ti negde "rosi" benz. Uzmi srafciger i pritegni sve selne. Ja sam uradio to i od tada nemam problema sa radom na 3 cil.

Comment

• Gazda Milutin
                            CBC Senator
                            • 31.01.2008
                            • 267
                            • Pancevo

A sto se cistjenja dizni tiche ja sam, dodushe za combo diesel, iste cistio u servisu " COLE " na Karaburmi kod Excalibura i " Zike sajle ". Co'ek je odlichno odradio posao i od tada makina samo prede...

Ne znam dal' radi benzinske...

Comment

• supic dejan
                              CBC Veteran
                              • 11.07.2006
                              • 146
                              • Novi Sad

hvala na savetima, krenuću redom pa da vidimo rezultat.

Comment

Working...
                              X