Ugradio bi plin u Ladu Samaru.U pitanju je motor 1,5i.Godiste je 1999.Koliko znam u pitanju je MPI ubrizgavanje i metalna usisna grana.Posto sam totalni laik po pitanju auto-gas uredjaja interesuje me da mi neko preporuci koji uredjaj ugraditi ,po kojoj ceni i u kom servisu.
Lada samara 1,5i
Collapse
X
-
Ima jedan tip u Belgiji sto radi vrlo kvalitetno za Lade, zatim u Budimpesti ima jedan, ali sad da nenabrajam sve posebno budi dobar i kazi bar odakle si ?
Inace ima u profilu alternativa da se upise mesto odakle si da se nebi stvarale nedoumice.
Dobrodosao na CannonBall forum!!Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
-
-
Iz S.Pazove sam.Ovde kolko znam i nema servisa za ugradnju gasa.Kod mene je problem sto mi je jedan rodjak koji je inace radio u Italiji rekao da su lade vrlo spesificne za ugradnju i da mi on uopste nepreporucuje ugradnju-kaze da od 5 ladi sa direktnim ubrizgavanjem sa 4 se skine gasna instalacija zato sto nemoze da funkcionise.MENE ZANIMA AKO NEKO ZNA DA LI TO MOZE DA SE ODRADI KVALITETNO ,GDE I KOJI UREDJAJ U KOM SERVISU? Unapred hvala za eventualne preporuke!
Comment
-
-
Originally posted by samsungIz S.Pazove sam.Ovde kolko znam i nema servisa za ugradnju gasa.Kod mene je problem sto mi je jedan rodjak koji je inace radio u Italiji rekao da su lade vrlo spesificne za ugradnju i da mi on uopste nepreporucuje ugradnju-kaze da od 5 ladi sa direktnim ubrizgavanjem sa 4 se skine gasna instalacija zato sto nemoze da funkcionise.MENE ZANIMA AKO NEKO ZNA DA LI TO MOZE DA SE ODRADI KVALITETNO ,GDE I KOJI UREDJAJ U KOM SERVISU? Unapred hvala za eventualne preporuke!
Sve ostalo možeš pogledati na sajtu ispod poruke, na prvoj strani je baš Lada. doduše sa sekvencijalnim ubrizgavanjem, ali to ne mora da se stavi.
Comment
-
-
Posto znam da je Samsung vec odavno ugradio plin evo i da se ja javim za sve one sa istim ("specificnim") ruskim automobilom.
Ugradio sam u svoju Ladu Samaru 1.5 injection (98 god) auto gas posle vise od godinu dana razmisljanja.
Bio sam kod najmanje 5 majstora. Svaki je imao svoju pricu. Neki su rekli da mi se ne isplati jer mora sekvencijalni sistem, neki su govorili da ce lose raditi... i tako je bilo dok nisam naisao na ovaj forum pocetkom aprila meseca. Vec par dana pre prvog maja sam se obreo u AC Rasic na instalaciju. Posto sam dan posle instalacije putovao oni su mi izasli u susret i ubacili me u svoj raspored. Doduse, isao sam rano ujutru da ostavim auto.
U tu specificnu Ladu sa sistemom za elektornskim ubrizgavanje (metalna ususna grana), ugradjen je lovato sistem sa toroidnom bocom od 45l. Ova boca je malo veca od prostora za rezervni tocak i malo viri ali to mi ne smeta. Do sada sam najvise sipao oko 37 litara gasa u istu. Na oko 32 pocinje ono sporo punjenje. Po gradu mi trosi max do 10 litara a na otvorenom oko 8 cime sam skroz zadovoljan.
Instalacijom sam skroz zadovoljan i uslugom u AC Rasic. Ako sve bude ok uskoro cu promeniti automobil za bolji pa eto me opet u AC Rasic.
Kao sto sam napomenuo, vec sutradan sam isao na put (400 km u jednom pravcu). Sve je funkcionisalo kao sat.
Doduse, primeito sam neko pucketanje kad kocim motorom, pozvao sam servis i Ivan mi je rekao da je problem los katalizator. Mada je i nemam katalizator jer mi se zapusio i oddsekli su mi ga jos ranije.
Pozdrav!
ChikiAR 159 1.8 TBI
C3 1.4i GNV
Comment
-
Comment