Posto imam filcani filter, i niko u Nishu nece da se ****** s tim, do sad sam ga sam cistio (kompresorom) tri puta. Zatvorim oba ventila na MV, izbacim gas iz instalacije, skinem filc, produvam , vratim , proverim sapunicom, i sve OK dok ne odem na pumpu. Uvek na PRVO punjenje posle zamene, moram da molim pumpadziju da proba 4-5 puta dok gas ne krene. Zadnji put sam morao da cackam olovkom da bi ispustio gas izmedju rupe za punjenje i boce , pa probao punjenje , i tako jos par puta. Dakle, "na gurku" uspem da napunim bocu. I cim krene , ide nadalje sasvim normalno. Posle je sve mesecima OK - do sledeceg zatvaranja MV. Znam da uopste nisam ni morao da zatvaram taj ventil prema crevu za punjenje , al uvek zatvorim oba.
Pretpostavljam da se nesto zaglavi ili zapekne. Jel doslo vreme da se menja MV? Ili da probam sa nekim lupkanjem? Ili prosto da uopste ne diram ventill sa te strane kad menjam filter?
Napominjem da ventil za crevo prema motoru radi besprekorno i da oba ventila zatvaram iskljucivo rukom.
Ako treba menjati MV koji da kupim. Trenutno je na boci neki BRC star 10 godina najmanje.
Pretpostavljam da se nesto zaglavi ili zapekne. Jel doslo vreme da se menja MV? Ili da probam sa nekim lupkanjem? Ili prosto da uopste ne diram ventill sa te strane kad menjam filter?
Napominjem da ventil za crevo prema motoru radi besprekorno i da oba ventila zatvaram iskljucivo rukom.
Ako treba menjati MV koji da kupim. Trenutno je na boci neki BRC star 10 godina najmanje.
Comment