Čišćenje raspršivača

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Yvan
    CBC Veteran
    • 01.03.2008
    • 195
    • Kragujevac

Čišćenje raspršivača

Čime očistiti raspršivač posle dugotrajne upotrebe? Benzinom? A membrane? Da ih ne nagrize benzin? I da li treba posle sve to naprskati nekim (npr. silikonskim) sprejem? Opet pitam zbog mogućnosti da upropastim membrane ili gumice, jer nisam siguran od čega su napravljene, i šta ih nagriza.

Raspršivač bih konzervirao za rezervu, a u pitanju je LandiRenzo SE-81.
  • zoranbg
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2005
    • 4098
    • Rooster's Hill , Beog
    • Grande Punto 1.2

evo kad ga rastavis..da ga lakse sastavis..a i pise koji je deo za sta.moze da ti pomogne kod stelovanja

ja sam moj stari Bedini isparivac ,cistio toplom vodom ... i strugo malo u kucistu gde ima ono crno...,malo sam naprsko sa WD40 one oprugice..gde god se nesto mrda i tako to...
    mozes metalne delove za malo benzina kad skines gumene delove..nemora to nesto mnogo da se cisti ...
    mozda mu je ipak nesto pokvareno,ako nije hteo nikako da se nasteluje..mozda uvidis gde je kvar,zezanje..mozda ne.

i jos nesto .. primetio sam da mi opruge bile oslabile tamo gde se steluje ler..pa sam ih malo razvukao .. i posle sam moga lepo da stelujem...ali taj isparivac je bio star 20 godina( bukvalno) ..pa nije ni cudo sto je bio takav..ali ipak je radio.

ovde imas za razne isparivace pa i za taj Landirezo .. kako izgleda i sta sve ide u kompletu kita-za-reparaciju , cene su u nekim Latvijskim novcanicama evo linka : http://www.autogas.lv/erepair.html
    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Yvan
      CBC Veteran
      • 01.03.2008
      • 195
      • Kragujevac

OK, hvala za linkove i savete. Pitam da mi se ne desi da benzin rastopi (ili na neki sličan nači upropasti) membrane i gumice koje su unutra.

Veliki pozdrav.

P.S. A da nemaš neki link za Tomasetto-a?

Comment

• KMaRKo
        CBC Član
        • 25.03.2008
        • 13
        • Beograd

Uvek postoji mogucnost da benzin osteti gumene delove, tako da uzmes cist alkohol (nemoj kao neki da cist alkohol zamenjujes rakijom) i onda nema sta da brines.
        Koliko idemo? 96, a tek smo u trecoj!

Comment

• rrapaic
          CBC Senator
          • 13.02.2008
          • 225
          • Beograd
          • Fiat Stilo 1.9 JTD

Hvala i od mene za gornji link. Sad konacno znam koji je model moj isparivac: RenzoMatic (to i pise, ali ko bi rekao da je oznaka tako jednostavna )
          Bogami, kad vidim one slike/crteze, ne usudjujem se da otvaram bilo sta...

Rajko
          Fiat Stilo 1.9 JTD

Comment

• zoranbg
            CBC Senator XXL
            • 23.03.2005
            • 4098
            • Rooster's Hill , Beog
            • Grande Punto 1.2

Originally posted by Yvan

neam
            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Originally posted by Yvan
              OK, hvala za linkove i savete. Pitam da mi se ne desi da benzin rastopi (ili na neki sličan nači upropasti) membrane i gumice koje su unutra.

Veliki pozdrav.

Koja je svrha otvarati i prati isparivač a vratiti stare membrane?
              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Yvan
                CBC Veteran
                • 01.03.2008
                • 195
                • Kragujevac

Otkud znam? Misliš da nema svrhe? Reko' da ga properem malo, naprskam nekim sprejem i ostavim da stoji za rezervu...

Comment

• *IvanT*
                  CBC Senator XXL
                  • 30.01.2005
                  • 3234
                  • Srbija, Beograd, Kara

Imenjače, tvoja je poruka izmenjena, seti se kako si je otkucao i kakva je sada i kada primetiš razliku videćeš šta je bilo za menjanje.

http://www.lovatogas.co.rs

Comment

Working...
                  X