Usis-problem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pera
    CBC Veteran
    • 24.10.2007
    • 129
    • BG

Usis-problem

Citao sam pre nesto na ovu temu,ali nisam nasao kompletan odgovor,elem situacija je sledeca:
    od skoro primetio sam da mi auto (Lada Samara) mnogo slabije vuce.Kontrolisuci sve redom primetim da je ler mnogo jaci ako zapusim pola u**** rukom.Krenem da trazim gde vuce fals,i na kraju ne nadjem nigde Sve spojeve na koje sam sumnjao prelepim izolirkom,lepo stegnem,ali opet nista,bez redukcije u**** jako slabo radi i gasi se na leru,sa redukcijom jos i nekako radi,ali nije to to-na nizim obrtajima manje-vise lepo ide,ali na visim mrtvilo.Na auto-putu stisnem gas preko stotke i jedva da ubrzava.
    Pokusao sam da skinem redukciju,dignem mu broj obrtaja na isparivacu da moze da radi na leru,nikakvog poboljsanja nema,i gore je ako nema redukciju.
    Stelovao sam ga onim standardnim sistemom na 3000 obr,nema nikakvog poboljsanja-sa redukcijom.
    E sad primecujem da je drugo grlo jako malo odvrnuto-svega dva kruga,da li mozda dobija malo gasa?Stelujem ga samo na prvom grlu-drzim na 3000,zavrcem,pa odvrcem dok ne prestanu da rastu obrtaji i odvrnem za jos cetvrtinu kruga,da li mu mozda fali da se odvrne drugo grlo,da dobija vise plina,pa bi mozda radio bez redukc?
    Nista mi drugo ne pada na pamet.
    Da napomenem,pre su na karbu bile dizne,pa je skoro postavljen mikser-onaj sto ide u kuciste filtera.Kada su poceli da mi se desavaju ovi problemi,vratio sam dizne da probam,i sa njima je jos losije.Filter vazduha i plina su zamenjeni,membrane na isparivacu,vuce hladan vazduh,nove svecice,kablovi,uopste sve je generalno dobro,mozda je motor malo losiji,ali opet je pre radio bolje :x
    Izvinjavam se ako je o ovome vec bilo reci,hvala unapred!
    Lada Samara 1.5
  • Viper
    CBC Senator XXL
    • 25.11.2004
    • 700
    • Kać

Pa vec si skoro sam dao odgovor, posto stelujes samo dotok plina na prvom grlu trebao bi malo da povecas i za drugo grlo.
    I DONT NEED SEX
    goverment fucks me every day!

Comment

• Pera
      CBC Veteran
      • 24.10.2007
      • 129
      • BG

Evo vratio sam se sa probe,i opet nista,nastelujem mu i drugo grlo,ubrzava,ali slabo.Ako mu dam konstantan gas pri ubrzanju,ako me razumete,prvo krene da ubrzava pa se gusi,onda malo popustim gas,pa ponovo dodam i onda bolje ubrzava.Opet bolje radi sa redukcijom,sta bi moglo biti?
      Lada Samara 1.5

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Kupi normalan filter za vazduh od Lade, onaj pravi sa žicom spolja i unutra a ako ima i filc milina , i sve će raditi kako treba.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Pera
          CBC Veteran
          • 24.10.2007
          • 129
          • BG

Da to sam zaboravio da pomenem,imam Fradov filter,a kada sam ga kupio imao je tako nesto preko,rekao bih kao neka poliesterska folija,mislio sam da ga to stiti do montaze,sreca nisam je bacio,pa cu probati,ako nista ide filter od Lade.
          Hvala na odgovoru,probacu,pa javljam
          Lada Samara 1.5

Comment

• Pera
            CBC Veteran
            • 24.10.2007
            • 129
            • BG

Evo postavio sam taj poliester sto je bio preko filtera,i jos malo bolje zadihtovao spojeve,ali se opet vuce ko mrcina i opet bolje radi sa redukcijom Malo je bolje.Da li ispod miksera treba da ima dihtung?ja sam ga napravio od unutrasnje gumeSta bi jos moglo da bude?
            Start ima solidan,ali posle toga jako slabo
            Lada Samara 1.5

Comment

• Pera
              CBC Veteran
              • 24.10.2007
              • 129
              • BG

Ljudi zar niko?
              Lada Samara 1.5

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Teško je ovako pomoći samo na osnovu opisa tvog problema. Ako je auto ranije išao kako treba onda se u mejuvremenu nešto pokvarilo ili se raštelovalo. Možda je zapušen filter za plin a možda negde ipak vuče falš. Ne verujem da bi poseta nekom majstoru odnela puno para da on proveri šta se može uraditi.
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Pera
                  CBC Veteran
                  • 24.10.2007
                  • 129
                  • BG

Nema druge nego da odem,izgubih zivce ovako,cim malo uhvatim vremena sledece nedelje idem,hvala svima
                  Lada Samara 1.5

Comment

• Pera
                    CBC Veteran
                    • 24.10.2007
                    • 129
                    • BG

Evo da kazem da se situacija malo poboljsala,neka vakum creva su bila pogresno povezana,sada mnogo bolje radi,bolje vuce,sada lepo radi sa 1/3 redukcije u****,a pre nije nikako radio sa pola,ali i dalje mislim da bi to moglo malo bolje da se nasteluje,i dalje sumnjam na taj mikser,pa bih ovom prilikom pitao IvanaT da li je moguce da se to pogleda kod njega u servisu?
                    Pozdrav!
                    Lada Samara 1.5

Comment

Working...
                    X