Detonacije

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • madic
    CBC Senator XXL
    • 07.10.2007
    • 844
    • Beograd

Detonacije

Znaci vec duze vreme imam problema sa detonacijama pri voznji na plin. Maltene uvek i konstantno se desavaju detonacije prilikom kocenja i kada je auto u brzini i na leru. Napominjem da se detonacije nikad ne javljaju pri ubrzanju ili konstantnom gasu.

Muci me jos jedna stvar, povremeno mi se desava da kada pri malo vecoj brzini 70-80+ km/h izbacim iz brzine auto se ugasi.

Automobil je Toyota Carina 2, 1600 kubika, 93 ks, 16v, 4-AF, karburator

Unapred zahvalan.
  • Zeka146
    CBC Početnik
    • 29.04.2008
    • 3
    • Beograd

meni sa desava ista stvar na ar 146...
    jel moze neko da odgovori?

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Pretpostavljam da mislite na detonacije u auspuhu.
      1. Nepravilna smeša
      2. Neispravnost u ventilskom delu ili razvodnom mehanizmu radilica-bregasta.
      3. Neispravan auspuh
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• madic
        CBC Senator XXL
        • 07.10.2007
        • 844
        • Beograd

Da, mislim na detonacije u auspuhu. A auspuh je relativno nov, mislim da tu sigurno nije problem.

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Prilikom kočenaj motorom se uvek čuju detonacije, to jest ne čuju se kad je auspuh kako treba jer ih prigušuje. Ako je neki protočan ili preradjen može da pravi veću buku.

Ako je sve ok, onda može biti jedan od druga dva razloga ili malo kasnije paljenje eventualno.
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• madic
            CBC Senator XXL
            • 07.10.2007
            • 844
            • Beograd

U tom slučaju bolje da ja prvo proverim auspuh pre nego što budem dalje pisao, auspuh je menjan skoro ceo ali mislim da je sadašnji promer cevi na izlazu manji nego serijski.

Comment

• madic
              CBC Senator XXL
              • 07.10.2007
              • 844
              • Beograd

Evo novih problema koji se dešavaju samo pri vožnji na plin.

Dešava se veoma često da kada je auto na leru obrtomer malo poludi i skakuće u rasponu od 800 do 1500 rpm i pri tome zvuk motora se ne menja, nije kao da sam daje gas nego samo obrtomer pošandrca.

To se dešava i pri većim obrtajima, pri konstantnom gasu obrtomer skoči pa se vrati na normalnu vrednost.

Comment

• gorky
                CBC Senator XXL
                • 08.06.2007
                • 860
                • Vojvodina,Kikinda

malo je čudno da obrtaljka pravi probleme samo pri vožnji na gas,ako je tako trebalo bi pogledati da li je vezan skidač impulsa na bobinu,jer to mogu biti jedine dodirne tačke obrtaljke i gasne instalacije

Comment

• madic
                  CBC Senator XXL
                  • 07.10.2007
                  • 844
                  • Beograd

Kad smo već kod bobine.

Desilo se par puta da se auto ugasi na leru i da posle toga neće da upali nema teorije. I uvek ista priča ostavim ga da se iskulira par sati, dođem po njega i upali iz prve. Raspitao sam se malo i dobio savet da je problem 99% u bobini. Pregreje se i neće da da struju, a posle kad se ohladi sve je OK. Tako mi je barem rečeno.

Moguće je da je bobina zajednički uzrok ovih problema.

Comment

• gorky
                    CBC Senator XXL
                    • 08.06.2007
                    • 860
                    • Vojvodina,Kikinda

99 posto ne mogu da tvrdim ni da je sutra četvrtak,ja ne volim nagađanja,u zglavnom servisu provere pa kažu 100 posto je to i to pa se tek onda menja,ovako na daljinu-možda su u šumi...

Comment

• dishapaun
                      CBC Član
                      • 29.03.2008
                      • 22
                      • Beograd

Ja sam imao slican problem sa razvodnom rukom na Skodi Feliciji, kako se motor ugreje ugasi se i dok se ne ohladi nece da upali. Jedino sto se isto ponasao i na benzinu i na plinu.

Comment

• GaD
                        CBC Član
                        • 15.08.2005
                        • 74
                        • Podgorica

Originally posted by madic
                        Kad smo već kod bobine.

Desilo se par puta da se auto ugasi na leru i da posle toga neće da upali nema teorije. I uvek ista priča ostavim ga da se iskulira par sati, dođem po njega i upali iz prve. Raspitao sam se malo i dobio savet da je problem 99% u bobini. Pregreje se i neće da da struju, a posle kad se ohladi sve je OK. Tako mi je barem rečeno.

Moguće je da je bobina zajednički uzrok ovih problema.

Ja sam imao skoro isti problem na Seat Toledo, sve se zavrsilo kupovinom nove bombine. Isto je tako bilo, niko nije mogao da garantuje da je bombina. Jer nije totalno crkla.

Probaj negdje da nadjes bombinu a da mozes da je vratis, a i nije to vise tako skupo, kolko se ja sjecam ja sam moju platio 35-50 eura [BERU]

Comment

• madic
                          CBC Senator XXL
                          • 07.10.2007
                          • 844
                          • Beograd

Pa ja ne znam da li se isto ponaša i na benzinu i na plinu zato što otkad se to dešava nisam ni vozio na benzin.

U međuvremenu auto je još jednom stao i utvrđeno je da je falilo oko 1-1,5l rashladne tečnosti.
                          Takođe desilo se da pri davanju kontakta pokazivač nivoa plina nije pokazivao ništa i auto nije hteo da upali, kada sam ga malo čuknuo dobio je kontakt i auto je upalio iz prve.
                          E sad moguće je da je jedna od ove 2 stvari uzrok problema, moguće je da su se obe nekako uklopile a moguće je da uopšte ni nema veze sa tim.

Moram da vidim u narednih par dana da li će se opet gasiti...

Comment

• madic
                            CBC Senator XXL
                            • 07.10.2007
                            • 844
                            • Beograd

Evo problem se opet ponovio..

Problem definitivno nije u tome što je bilo malo rashladne tečnosti.
                            Dolazio je neki električar kao nešto da pogleda i kaže da je verovatno problem u prekidaču za plin.
                            Sad auto ide tamo gde je ugrađen plin da vidim šta će oni da kažu.

Comment

• madic
                              CBC Senator XXL
                              • 07.10.2007
                              • 844
                              • Beograd

Pregledali su auto i kažu da nije ništa do njih ali su kao nešto čačkali i čistili i sad izgleda da je sve u redu. Usput su i konstatovali da merač nivoa plina nije ispravan odnosno da pokazuje više nego što stvarno ima plina. To sam ja odavno ustanovio ali sam pretpostavljao da nema nikakve veze kao što verovatno i nema.

Dobro, biće mi malo lakše ako se ispostavi da je problem u plinu pošto sam bio ubeđen da je Toyota kralj pouzdanosti...

Comment

Working...
                              X