Venturi sistem, problem na niskim obtajima

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Srdjan
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 2416
    • Bajina Basta/Beograd

Venturi sistem, problem na niskim obtajima

Imam jedan problemcic koji se manifestuje pri voznji na gas, mozda mozete da mi pomognete. Auto je Nisan Primera 1.6 16v, karburator, auto sasvim lepo ide, trosi u granicama koliko treba, super pali, moglo bi se reci da sam extra zadovoljan, ali ima jedna stvar koja mi se desava a to je da auto pri niskim obrtajima reda 500-1500 o/m nece da prima lepo gas kad papucicu stisnem do kraja. Preko 1500-1600, kad stisnem gas do daske prihvata lepo i ide ali ispod 1500 kad da se ugusi, desavalo mi se i da se ugasi. Ovo uglavnom resavam tako sto stalno vozim preko 1500 o/m. Znaci idem npr. trecom 20-30km/h i stisnem gas do daske, i onda umesto da ubrza motor se udavi i auto staje. Ovo se ne desava kad postepeno dodajem gas, vec kad naglo stisnem pedalu. Problem je manje izrazen u cetvrtoj i petoj, da ne kazem da nepostoji. Sta bi moglo biti uzrok ovome? Nemojte samo da mi kazete da idem u servis gde su mi ugradili, jer sam isao i rekli su mi da tako treba!!!
    Lancia Kappa 2.0 20v
  • *IvanT*
    CBC Senator XXL
    • 30.01.2005
    • 3234
    • Srbija, Beograd, Kara

Pozdrav Srdjane.

ali ima jedna stvar koja mi se desava a to je da auto pri niskim obrtajima reda 500-1500 o/m nece da prima lepo gas kad papucicu stisnem do kraja.
    Probaj da "pritvorish" rukom dotok vazduha u motor, otprilike na 1/3 do 1/2.

Ukoliko dobijesh bolji rezultat problem je u neodgovarajucem meshachu.

Ako se problem ponovi trazi ga u loshoj varnici.
    http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Re: Pitanjce za Doru ili IvanT

Originally posted by Srdjan
      Ovo se ne desava kad postepeno dodajem gas, vec kad naglo stisnem pedalu. Problem je manje izrazen u cetvrtoj i petoj, da ne kazem da nepostoji. Sta bi moglo biti uzrok ovome? Nemojte samo da mi kazete da idem u servis gde su mi ugradili, jer sam isao i rekli su mi da tako treba!!!
      Ne valja mikser.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Srdjan
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 2416
        • Bajina Basta/Beograd

Re: Pitanjce za Doru ili IvanT

Originally posted by Dora
        Originally posted by Srdjan
        Ovo se ne desava kad postepeno dodajem gas, vec kad naglo stisnem pedalu. Problem je manje izrazen u cetvrtoj i petoj, da ne kazem da nepostoji. Sta bi moglo biti uzrok ovome? Nemojte samo da mi kazete da idem u servis gde su mi ugradili, jer sam isao i rekli su mi da tako treba!!!
        Ne valja mikser.
        Ne valja mikser, u smislu da nije odgovarajuci za moj motor i ostatak opreme ili da je riknuo. Mada da li to moze da se pokvari. Da li je to ono sto se stavlja na karburator? Pa na njega odozgo ide filter za vazduh? Ako se desava to sto se desava, jel to znaci da je ugradjeni mikser za slabiji auto ili za jaci? Moze li ikako da se proveri kakav treba da bude i kakav ja imam.
        Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• *IvanT*
          CBC Senator XXL
          • 30.01.2005
          • 3234
          • Srbija, Beograd, Kara

To jo "ono" na karburatoru.

Premeri unutrasnji prechnik pa javi i spremi se da nadjesh jedan sa manjim prechnikom.

Comment

• Srdjan
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 2416
            • Bajina Basta/Beograd

A koliko to zadovoljstvo kosta, naravno sa radom? I kad dodjem do Bg, da zamenim filter gasa, nije nikad menjan od ugradnje, a presao sam vise od 30.000km a u servisu gde sam ugradio nemaju filtere jer to nikom nisu radili. Filter se po njima menja kad motor bude poceo da se gusi i kad ostanem na putu. Bilo bi smesno da nije tragicno!
            Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• *IvanT*
              CBC Senator XXL
              • 30.01.2005
              • 3234
              • Srbija, Beograd, Kara

Filter se po njima menja kad motor bude poceo da se gusi i kad ostanem na putu.
              Blago takvim "majstorima". Zivece u sreci i veselju chitavog zivota!

Meshach se verovatno nece menjati ceo, vec samo njegov difuzor. U zavisnosti od toga shta se bude menjalo cena je od 10-30ak E.

Pozdrav.

Comment

• Srdjan
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 2416
                • Bajina Basta/Beograd

Ok, premericu sutra, pa cu javiti dimenzije. Reci mi, da li ima posledica, sto je stavljen neodgovarajuci, mislilm nekih drugih osim one sto ne prima puna gas na malim obrtajima. Moze li sta jos da se za****? Pretpostvljam da ne moze? A za menjanje cu videti, taman sam navikao da ga drzim preko 1.500 I jos jedna stvar, interesuje me, koliko je realno povecanje potrosnje i smanjenje snage kad se ugradi gas? Znam da je teoretski oko 10%, ali kako je to u praksi? Interesuje me npr. za motor 1.6 16v, karburator, injection, loveco i lovato fast? Na osnovu dosadasnjeg tvog iskustva, kvalitetom gasa kod nas...koliko to iznosi? Ja kad god sam kog vlasnika automobila na gas pitao uglavnom je cifra oko 20-25% povecanje potrosnje!
                Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Jovan HF
                  CBC Veteran
                  • 13.02.2005
                  • 145
                  • BGD-Karaburma

I jos jedna stvar, interesuje me, koliko je realno povecanje potrosnje i smanjenje snage kad se ugradi gas? Znam da je teoretski oko 10%, ali kako je to u praksi? Interesuje me npr. za motor 1.6 16v, karburator, injection, loveco i lovato fast? Na osnovu dosadasnjeg tvog iskustva, kvalitetom gasa kod nas...koliko to iznosi? Ja kad god sam kog vlasnika automobila na gas pitao uglavnom je cifra oko 20-25% povecanje potrosnje!
                  Realno povecanje potrosnje je oko 10% a maksimalno bi trbalo da ode do 20% ukoliko je ugradjena odgovarajuca oprema. Sto se tice smanjenja snage od 5 do 10%, naravno ima i slucajeva gde je to obrnuto.

Sa lovecom 5-10%
                  Sa fastom 0%

Pozdrav!!!

Izvinjavam se ako sam se umesao!

AUDI A3 1.8T-20V+CHIP
                  www.lovatogas.co.yu

Comment

Working...
                  X