Mali problem FIAT 131 mirafiori

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • acapn
    CBC Član
    • 20.04.2005
    • 86
    • Paracin

Mali problem FIAT 131 mirafiori

Nov sam na forumu i moram da ga pohvalim, odlican je !

Par dana nakon ugradnje plina promenio sam filter za vazduh, onda se rastelovao plin tako da pri davanju gasa dok je auto u leru, kao malo stucne pa tek onda doda gas. Majstor ga je stelovao i nista nije mogao da uradi. Nakon toga ja slucajno otkrijem da kad rukom pritvorim usis za vazduh auto odlicno prima gas, samo reze. Opet odem do majstora i on mi na usisu za vazduh usrafi neku plastiku koja suzava usis na 2-3 cm u precniku. Od tada sve radi ok.... skoro.

Opet mi se povremeno javlja taj problem da auto stucne, pa tek onda doda gas, a tada i mnogo slabije vuce. Nikako ne mogu da otkrijem o cemu se radi jer nije stalna pojava, javi se povremeno i nekad se u toku voznje izgubi samo od sebe. Pokusavao sam i sa odvrtanjem plina i da prigusim jos usis za vazduh, bez rezultata

Auto je fiat 131 mirafiori, 2000 kubika, dvogrlni karburator u koji su ubusene cevcice za plin, po jedna za svako grlo, isparivac je "lo.gas"

Moram jos da napomenem da zimi nisam imao tih problema uopste, a sada vec pocinje da se javlja. Da li neko zna sta bi moglo da bude uzrok i naravno, resenje
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Re: Mali problem koji mnogo muci

Originally posted by acapn
    Nov sam na forumu i moram da ga pohvalim, odlican je !

Par dana nakon ugradnje plina promenio sam filter za vazduh, onda se rastelovao plin tako da pri davanju gasa dok je auto u leru, kao malo stucne pa tek onda doda gas. Majstor ga je stelovao i nista nije mogao da uradi. Nakon toga ja slucajno otkrijem da kad rukom pritvorim usis za vazduh auto odlicno prima gas, samo reze. Opet odem do majstora i on mi na usisu za vazduh usrafi neku plastiku koja suzava usis na 2-3 cm u precniku. Od tada sve radi ok.... skoro.

<<<<<<<<
    Moram da ti kažem da ti je majstor šuster ako ti kao mušterija treba da mu otkriješ kako radi auto na gas )
    <<<<<<<

Opet mi se povremeno javlja taj problem da auto stucne, pa tek onda doda gas, a tada i mnogo slabije vuce. Nikako ne mogu da otkrijem o cemu se radi jer nije stalna pojava, javi se povremeno i nekad se u toku voznje izgubi samo od sebe. Pokusavao sam i sa odvrtanjem plina i da prigusim jos usis za vazduh, bez rezultata

<<<<<<<<
    Da li si proverio filter za gas?
    <<<<<<<<

Auto je fiat 131 mirafiori, 2000 kubika, dvogrlni karburator u koji su ubusene cevcice za plin, po jedna za svako grlo, isparivac je "lo.gas"

Moram jos da napomenem da zimi nisam imao tih problema uopste, a sada vec pocinje da se javlja. Da li neko zna sta bi moglo da bude uzrok i naravno, resenje

<<<<<<<<<<<<
    Prva rečenica kaže da si imao odmah problema posle ugradnje. Za taj auto je teško nabaviti mikser. Pitanej kako je stavio dizne. Ako je radio kako treba pretpostavljam da može biti uzrok što je filter za vazduh bio okrenut na toplo a sad je možda na hladno.

U svakom slučaju uzrok je nedekvatna smeša. Imaš viška vazduha ili manjak gasa. To može biti zbog neodgovarajućih dizni ili negde vuče flaš vazduh oko filtera za vazduh.
    <<<<<<<<<<
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• acapn
      CBC Član
      • 20.04.2005
      • 86
      • Paracin

Filter za gas sam proverio, cist je. I ja sam pomislio da je u pitanju presiromasna smesa, ali me buni to da se isto ponasa i kad mu odvrnem plin do kraja i prigusim vazduh. Inace fals vazduh ne vuce nigde i to sam proverio.

Ako je radio kako treba pretpostavljam da može biti uzrok što je filter za vazduh bio okrenut na toplo a sad je možda na hladno.
      Nemam rucni preklopnik za leto/zimu nego automatski koji mislim da ne radi, uvek stoji u polozaju za leto

Kazu mi da se ugradnjom miksera umesto ubusenih dizni smanjuje potrosnja i auto bolje vuce. Da li je to tacno i ako je tacno u kojoj meri se smanjuje potrosnja ?

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Originally posted by acapn
        Nemam rucni preklopnik za leto/zimu nego automatski koji mislim da ne radi, uvek stoji u polozaju za leto

Kazu mi da se ugradnjom miksera umesto ubusenih dizni smanjuje potrosnja i auto bolje vuce. Da li je to tacno i ako je tacno u kojoj meri se smanjuje potrosnja ?
        Proveri da budeš siguran da ne radi preklopnik, fiksiraj ga za svaki slučaj tako da je toplo zatvoreno.

Dizne ili mikser sudobre svako na svoj način. Ne valjaju dizne koje su postavljenje visiko gore na ulasku u karburator. Kako su postavljene kod tebe? Da li u su centru karburatora?

Više sam siguran da ti se klapna za vazduh povampirila i da stoji negde ni tamo ni vamo.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• acapn
          CBC Član
          • 20.04.2005
          • 86
          • Paracin

Nisu postavljene visoko, odprilike su na sredini karburatora.

Probacu da fiksiram preklopnik, ali on svakako ne uvlaci topao vazduh jer nemam crevo koje ide do izduvne grane da bi uvlacio topao vazduh. Nego sto se kaze, proba ne kosta ipak cu probati

Comment

• acapn
            CBC Član
            • 20.04.2005
            • 86
            • Paracin

Doro, bio si u pravu, ipak je bilo do preklopnika leto/zima koji je inace radio ! Skinuo sam ga, zapusio usisni deo za zimu i sada sljaka odlicno !
            Cisto da stavim tacku na to, a ako negog muci nesto slicno da zna da moze da bude do toga.
            Moze li neko da mi objasni prednosti i mane miksera u odnosu na dizne i obrnuto ?

Comment

Working...
            X