peugeot 406 i problem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • pava
    CBC Član
    • 29.02.2008
    • 18
    • obrenovac

peugeot 406 i problem

pozdrav

imam peugeota 406 1.8l benzin i ugradjen plin landi(auto kupljen sa plinom)

posto nisam bas u materiji sto se tice plina i ne znam koji je sistem a znam samo da ima ubacen deo koji simulira rad dizni kad radi na plin imam problem koji me izludjuje.

naime auto ima klasicnu usisnu granu(ne plasticnu) a desava mi se da imam detonacije u usisu i pucalo mi je crevo od filtera vazduha(stavljeno novo).

posto sam bio kod rasica rekli su mi da oni ne servisiraju taj uredjaj pa sam zamenio membrane na rasprsivacu kod majstora u obrenovcu i pregledao ceo gasni sistem i navodno sve je u redu.

zamenjene svecice,kablovi i sve sto se tice struje pregledano i sredjeno,nastelovan plin(potrosnja je ok i auto ide ok) ali problem sa detonacijom i dalje postoji a desava se kad na manjem broju obrtaja dodam gas i vrlo retko se desava kad ga turiram.

ima li pomoci i ako ima gde ici.
    pozz svima
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Ima veliku usisnu granu i ne smeš naglo doavati gas kad sz biski obrtaji a viša brzina. Lek ej šaltanje u nižu brzinu da se ne zaguši auto. To ej mana venturi sitema.
    Normalno pod uslovom da je sve ostalo ok što u većini slučajeva nije tako. Ali bez obzira i da jeste, ono gore napisano je pravilo.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• pava
      CBC Član
      • 29.02.2008
      • 18
      • obrenovac

hvala na odgovoru a da li bi resio problem zamenom plinskog sistema i ako bih moglo to da se izvede koji bi to sistem bio i koliko para bi kostalo(da bi bio problem otklonjen 100%).

pozz pava

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Samo je sekvent siguran ako ne želiš detonacije. Para može biti više ili manje ali treba sve napred da se izmeni pa se raspitaj po servisima oko cene.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• pava
          CBC Član
          • 29.02.2008
          • 18
          • obrenovac

da li bi mogla da se ugradi anti detonaciona klapna na usisnu granu i ako moze gde ima da se kupi ali kvalitetna
          pozz

Comment

• *IvanT*
            CBC Senator XXL
            • 30.01.2005
            • 3234
            • Srbija, Beograd, Kara

Može da se ugradi, ali ta klapna ne sprečava detonaciju, već može da je malo ublaži. Klapna namontirana na usisnoj grani od jake detonacije može da ispadne, a to onda može da bude veliki problem. Nisam za tu varijantu, jer detonaciju treba sprečiti i naći njen uzrok, a ne ublažiti posledice detonacije.
            http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• pava
              CBC Član
              • 29.02.2008
              • 18
              • obrenovac

@ivane
              da li bih mogao da svratim kod tebe u servis da mi pregledas auto i da nadjes uzrok pucanja ako ga ima .
              daj boze da ga ima jer sledece je sekvent a posto sam trenutno u fazi gradnje kuce ne bih mogao da sad isfinansiram sekvent.

ps
              mozes li mi reci koliko para bi me kostalo da mi promenis sve ispod haube(sekvent) posto boca i instalacija ostaje

pozz

Comment

Working...
              X