E ovako...treba da zamenim stari rasprsivac(vakuumski) i jedan majstor planira da mi ugradi Lovato(elektronski,naravno).Interesuje me da li je to lako zameniti tj.da li mogu sam,ili moram kod majstora i drugo,koja je cena novog rasprsivaca npr.bas tog Lovato? Ovaj sto mi taj majstor nudi je 60e+ruke!!! Hvala unapred.
Kupovina rasprsivaca
Collapse
X
-
Pitanje je relativno....Ako se iole razmeš u princip rada i znaš da pronađeš ključ 17, treba da ti bude lako. U protivnom...
Cena je OK, ako je Lovato.
-
-
Razlika izmedju vakumskog i "vakumskog" elektronca je što ovaj ima elektro ventil na sebi pa mu se treba dodati struja da bi radio. Nisi naveo koji je auto, ako ej karburator onda ti elektronski ne odgovoara.
Ostalo ti je odgovorio Ivan
Comment
-
-
Mazda 323F Lantis 97g. Drugar mehanicar mi je rekao da treba da zamenim onaj gore ventil gde doolazi struja(valjda),medjutim moj rasprsivac je neki stari i veruj da neznam ni koja je marka,posto se nekada gasi na tj.gubi snagu na plinu.Sve je do sada isprobano,filter plina,vazduha,preusmeravan vazduh,...i jedino je ostalo da zamenim rasprsivac!!?
Comment
-
-
Pa nije, ume ventil za plin tako da zeza, kad omatori i udje malo prašine u klip ne otvori se dovoljno pa auto gubi snagu. Ako je isparivač baš mator i pun uljai prljavštine može biti i on.
Comment
-
-
Mislio sam na ventil pre isparivača. Treba da imaš jedan ventil pre ispraivača, nekad je zavrnut na samom isparivaču, ono gde je filter. Elektronski isparivač ima još jedan elektroventil na sebi.
Ipak ti preporučujem da odeš do majstora, cena isparivača je ok a ne verujem da će te odrati za ruke.
Comment
-
-
Planirao sam cim prodju ovi praznici...problem je u tome da je on upoznat sa citavim problemom i da kaze da ne zna sta bi moglo biti osim do rasprsivaca,ali da nije 100% siguran! Prvo sam mislio da hoce samo da uzme kintu,ali slusajuci savete sta bi sve moglo biti,i menjajuci moguci uzrok problema,nista vise nije ostalo do isparivaca.Situacija je sledeca: evo danas sam vozio i posle nekoliko km se desi da izgubi snagu.Kada se ohladio nekoliko sati nista,sve normalno ali ne znam do kada ce!?
Comment
-
-
Pod uslovom da ne gubiš tečnost pa se isparivač smrzne sigurno je elektroventil u pitanju.
Comment
-
-
Zamenio sam rasprsivac(60e,Lovato) ali problem nije resen.Ima se moze se,...salu na stranu! Nakon nekoliko sati mozganja,covek dodje do emulatora! Kada na plinu pocne da trokira,odspojio je emulator i auto normalno radi.Sada vozim bez emulatora jer nije ima na lageru da mi stavi nov,posto kaze da se razlikuje za japanska vozila.Posle toga sam presao nekoliko desetina km i nema nikakvih problema.Da li je moguce da je to sve bilo do tog emulatora,a da mi niko tu mogucnost nije ni pomenuo??!
Comment
-
-
Ako nije stavio rele umesto emulatora onda voziš na benzin a ne na plin, ili ja nešto ne razumem. A i to je moraoi skinuti baš kablove inače ne bi ni na benzin radio.
Ako emulaotr crkne može da pušta neku ili više dizni od benzian da rade istovremeno sa plinom, ali se to retko dešava i ne popravlja se samo od sebe.
Comment
-
-
Ja sada palim(cujem kada klikne!) i vozim na plin.Provalio bih valjda da sam ne benzinu jer imam ga veoma malo a presao sam nekih 50-ak km,a i na prekidacu mi je u polozaju za plin! To mi je i on rekao da je najverovatnije crkao emulator pa dolazi do povremenog mesanja plina i benzina!?
Comment
-
-
Pogrešio sam, neispavanAko je izvadio emulator neće raditi na benzinu ali će raditi na plinu.
Uvek se pobunim jer ja nikad ne stavim prekidač koji ima položaj za paljenje na plin
Comment
-
-
Veruj druze da i ja nisam imao pojma za prekidac jer ima samo dva polozaja ali se jednom prebaci na benzin pa na plin i pali na plin.Rei mi gde mogu,ako znas naravno,da nadjem emulator u Bg-u(od sutra sam tamo po "potrebi sluzbe" posto mi ovaj lik rece da je razlicit za japanca i otprilike koja je cena u pitanju? Hvala unapred.
Comment
-
-
Ne znam adrese snabdevača u BG ali ih svako ima, nije to egzotika
Probaj na gogletu da nadješ ima ih dosta.
Cena ide od 1200 do 3000 zavisi ko ga pravi....
Comment
-
Comment