Samogradnja mixera
Collapse
X
-
Ako dobro vidim, loše si izbušio rupe i to jako loše. Idu u pravcu strujanja vazduha ili ne vidim dobro?
Comment
-
-
Ja ne znam grnca sta je tvoj problem.
Zivis u Zrenjaninu gde ima da se kupi od ptice mleko sto se gasa tice i jos ne slusas savete a i ne citas redovno i detaljno forum.
Ovde negde je BILO slika kako sta treba da izgleda. Takodje je bilo kako treba da izgleda i gde da se postavi uvodnik.
Cak i ako budes uspeo da ne pokvaris performanse na benzin pitam se za sta ce to da sluzi.Vozices na benzin?
Ne zaboravi da od venturija neces dobiti NIKAD nesto sto po ponasanju lici na sekvent. Cisto tek da ne razmisljas o tome.
Probaj da nadjes ili napravis nesto ovako. To je Tartarini.
Comment
-
-
Originally posted by dranixJa ne znam grnca sta je tvoj problem.
Zivis u Zrenjaninu gde ima da se kupi od ptice mleko sto se gasa tice i jos ne slusas savete a i ne citas redovno i detaljno forum.
Ovde negde je BILO slika kako sta treba da izgleda. Takodje je bilo kako treba da izgleda i gde da se postavi uvodnik.
Cak i ako budes uspeo da ne pokvaris performanse na benzin pitam se za sta ce to da sluzi.Vozices na benzin?
Ne zaboravi da od venturija neces dobiti NIKAD nesto sto po ponasanju lici na sekvent. Cisto tek da ne razmisljas o tome.
Probaj da nadjes ili napravis nesto ovako. To je Tartarini.
Evo ovako:
1. zelim nesto da propustim kroz svoje ruke, jer koliko vidim jako je puno majstora koji koriste carape, isecene kantice od ulja, prljave filtere vazduha i ostale dzidzi-midzi izume nebi li bolje isao na plin
2. Nisan TAXI driver pa da i spavam na gasu, veliki sam pristalica gasa ali samo zbog ekonomicnosti. Volem benzin pa to ti je.
3. Volim da mi je sve tip-top uradjeno i korektno. One bugarske ili ko zna cije mixere koji nemaju ni mamu ni tatu necu da ugradjujem, kad vidim kakva im je zavrsna obrada sve mi je jasno.
A rupice su po mojim saznanjima na pravom mestu, jedino kako ga ko gleda.
Nemojte da se ljutite nisam hteo nikoga da vredjam. Postuje vas rad i znanje i zato sam dosao sa vama da zajedno probam nesto sto vama verovatno lici na kojekakvo djubre. 15 godina radim kao strugar , glodac i nagledao sam se stvarno svega i svacega, jel problem da sam probam da odem stepenik vise ili je to mesto rezervisano???Trojke su Djuro sta???
Osnovne jedinice diverzantskih grupa!!!
Opel Vectra 1.6 16v + 20% gratis
Comment
-
-
Moj odgovor je u smislu da pomognem a ne da kritikujem. Ja vidim na slici da su rupe pod kontra uglom od ovoga što je Dranix polslao, zato sam napisao da možda ne vidim dobro.
Comment
-
-
Pa i ja sam poslao sliku gde se JASNO vidi gde dolazi dovod gasa a i ovaj tip miksera ima (kazu) najmanju mogucu restrikciju od svih.
Ne kazem da ga je lako naci ali znam sigurno da ne kosta skoro nista.
Pa lepo Grnca onda imas i kolege koji su strugari a to znaci da mozete da napravite sve i bolje od onog sto ima da se kupi.
Treba "SAMO" znati i kako.
Svi se ovde slazemo sa tim da na pijaci ima da se kupi svako djubre mada i to djubre uspesno radi ako se pravilno iskoristi.
Ova slika miksera pokazuje da su rupice na udaru vazduha a MORAJU da budu u "zavetrini" gde se javlja potpritisak koji sluzi za povlacenje gasa.
Nisam jos uvek skontao ideju da se napravi mikser bez restrikcije pomocu tankih cevcica.
Ne bi bilo lose da vidimo neko fotku prototipa ili pokusaja, ili bar crtez ili kroki. Ne vidim potrebu da se protok gasa rasporedi na vise tankih cevcica umesto jedne sa otvorom fi 10-tak mm ili mozda eto i dve ako je taj fi mnogo veliki pa se ne moze smestiti na licu mesta.
Da bi venturi efekat postojao MORA da postoji nesto, znaci restrikcija, koja usporava vazduh koji struji kroz cev da bi se u nekim zonama stvorio potpritisak. Bez toga ne moze da se povuce gas odn. sistem kao takav ne radi jer ne postoji tzv. venturi efekat.
Uvodnik se kod karburatora stavlja iza konusa jer u karburatoru to sve vec postoji pa je lakse za postavljanje uvodnika.
Moj je predlog da se uzmu mere od konkretnog auta i da se za njega napravi isti onakav kao sto je Tartarini ciju sam sliku postavio.
Uopste nije problem da se proporcionalno nacrta i napravi to isto od prakticno bilo kog materijala. Pa vidi se na slici da su to Talijani napravili od nikakve plastike pa ne fali nista.
Moze se takodje napraviti iz dva dela tako da se napravi ili modifikuje prvo cev i onda napravi za nju ulozak (prsten) sa duplim konusom.
Ma to vec majstori znaju da se snadju kad vide sta treba.
Jos unapred se moze izracunati koliko procenata iznosi restrikcija punog otvora cevi. Ako je restrikcija veca snaga motora na benzin je manja ali ako je restrikcija manja venturi efekat je slabiji i ima problema sa povlacenjem gasa i zato se posle stavlja svasta da se zagusi ulaz da bi se to kompenzovalo sto na kraju znaci da se motor mora ugusiti na bilo koji nacin a to je ono sto ne bi smo hteli vise nego sto bas MORA.
Osetljivost citavog sistema se moze promeniti i izborom opruge u isparivacu ali je to vec ozbiljniji zadatak. Stavljanjem slabije opruge iz isparivaca za 100ks gas moze da povuce i motor od 5ks. Normalno ne bi mogao.
Comment
-
-
Treba "SAMO" znati i kako.
E upravo zbog toga sam ja ovde.
Rupice nisu na udaru nego u zavetrini kako ti kazes. Sve je to meni jasno, ali sta ces kad sam nekako alergican na smu tu rec RESTRIKCIJA.
Ovaj mixer sam montirao i ide kao blesav ali mora imati restrikciju. Trenutna rupa (otvor) je 45mm. Na starom mixeru koji je ceo motor gusio bilo je 32mm ali je auto isao kako tako. Sad lepo ide ali samo kad se necim malo preklopi usis.
Nemojte pogresno da me razumete, ne zelim ja nikome leba da otimam ili da prodajem maglu kako je moj rad perfektan, nego me jako ljuti to sto ugradis plin pa onda turas neke krpe kako bi bolje vukao taj isti plin.
Dora je lepo rekao : motor je isti, samo menjas gorivo, i kao takav MORA raditi NORMALNO.
Odustajem od posla, imam i drugih obaveza, vraticu tu cepinu od 32mm i skupljam za sekvent.
Arivederci
Ja ustvari nikako da prezalim moj stari sekventTrojke su Djuro sta???
Osnovne jedinice diverzantskih grupa!!!
Opel Vectra 1.6 16v + 20% gratis
Comment
-
Comment