A bg nigde
Rasprave 402SR - sezona 2009
Collapse
X
-
Mislim da je potpuno nemoguce da 402SR ekipa vec godinama organizuje cele sezone po CRO i ne zaradjuje nista na tome, ili gubi novac, pre ce biti da mi ne znamo kako uzeti pare na tome. Mislim da se itekako isplati, ako znas kako da napravis dobru organizaciju i prave dilove za sponzorstva, i slicno. Pre ce biti da to kod NAS nije isplativ posao jer kao i sve ostalo, radi se sve preko k****, jadno bedno i neorganizovano, kratkovido i sa ocekivanjem da se od jednog eventa zarade silne pare.
Ovde treba raditi pre svega na kreiranju brenda za SR u Srbiji, koji kasnije moze da se proda. Ali ako se budu blamirali kao i ove godine, bolje da to organizuje i neko ko zna i tamo gde to vec dokazano funkcionise, mi smo zemlja rodjena da zaj*** sve cega se dotakne.
Comment
-
-
Generalni problem je sto je ovde frka naci sponzore... tj. veoma je malo stranih firmi koje bi ulozile u tako nesto ovde... jer je posecenost i zainteresovanost veoma mala... shodno opstem stanju u drustvu.. ekonomiji itd... nesto sto okupi 1000-2000 ljudi ne moze opravdati ulaganje od 5000+ evra od strane sponzora... [pricam o okvirnim ciframa ne hvatajte se za to sada]
a firmi kojima je to ciljna grupa potrosaca nema na nasem trzistu ili smo previshe malo trziste za reklamu... obicno su uslovi sledeci mesecna prodaja 500+ komada necega i odobren toliki budzet za raklamu... u tom fazonu su sve strane kompanije... ako na trzistu nema para... kao kod nas nema ni budzeta za reklamiranje jer je suvisno...
situacija je dosta bolja u hrvatskoj jer su oni ranije krenuli da se pridruzuju evroskom nacinu razmisljanja... za razliku od nasih predstavnika koji su jos uvek u fazonu "uzmi pare i bezi".
ne vidim nesto da ce se promeniti dok se razmisljanje i mentalitet ljudi ne promeni... kao i stanje u vladi...
kod nas je problem dobiti i poljanu za bilo sta... a ne da neko donira zatvoren put ili nesto slicno...
opet organizacija je problem... jer neko to mora da plati... kako god okrenes... uz sve volontere ovog sveta... reklame i ostalo kosta... da bi to licilo na nesto...
tako da nemojte se nadati previshe tako necemu kod nas... u skorije vreme...
Comment
-
-
U principu da bi se neshto isplatilo mora da se ulozhi,a kod nas bi izgleda svi da zarade,a da nishta ne ulozhe ili eventualno da se ulozhi ali to da se vrati dvostruko u roku od odmah.
Kad bi neko hteo da ulozhi pare i organizuje trke par godina verujem da bi se trece ili cetvrte ljudi sami javljali da pomognu tj daju sponzorstvo.Ali eto niko ne razmishlja dugorochno,a mi koji razmishljamo nemamo da ulozhimo
Comment
-
-
Ako smem da dodam, opste gledano, mentalitet ljudi u Srbiji je sledeci - ako mogu da uzmem 500.000 za 5 godina ili 50.000 za godinu dana, ja cu da prihvatim ovo drugo, tj. ako nemam zaradu odmah i sad, nista drugo me i ne interesuje. Kada se tako nesto promeni, trebali bi doci i bolji dani za sr, drift i ostale auto manifestacije. A kad ce tako nesto doci, pitaj Boga.Akceleracioni momenat je kad okine varnica pa se zapali corba pa klip krene da zalece na dole
Comment
-
-
Originally posted by 206Mislim da je potpuno nemoguce da 402SR ekipa vec godinama organizuje cele sezone po CRO i ne zaradjuje nista na tome, ili gubi novac, pre ce biti da mi ne znamo kako uzeti pare na tome. Mislim da se itekako isplati, ako znas kako da napravis dobru organizaciju i prave dilove za sponzorstva, i slicno. Pre ce biti da to kod NAS nije isplativ posao jer kao i sve ostalo, radi se sve preko k****, jadno bedno i neorganizovano, kratkovido i sa ocekivanjem da se od jednog eventa zarade silne pare.
Ovde treba raditi pre svega na kreiranju brenda za SR u Srbiji, koji kasnije moze da se proda. Ali ako se budu blamirali kao i ove godine, bolje da to organizuje i neko ko zna i tamo gde to vec dokazano funkcionise, mi smo zemlja rodjena da zaj*** sve cega se dotakne.Svaka cast na opisu Srbije.
Stvarno smo u svemu i svuda dno-dna....Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!
Comment
-
-
Comment