Bez mnogo mozganja, cini mi se da nema nikakve koristi od tezine na zadnjim tockovima . Mislim, nesto malo da bi taj auto drzao pravac, ali posto je pogon prednji, trebao bi da ga drzi u svakom slucaju.
RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.
imas onu foru jedino da stavis celicne felne nazad malo vece npr 16 a napred alu felne ...npr 15 tako je koshir vozio na nekim trkama....a i neki drugi....
Znam za to neman, ali ovo se odnosi na momenat opterecenja napred/nazad, svi znamo da se automobil ponasha kao klackalica izmedju ubrzanja i promene brzine, a raspodela mase verovatno igra znachajniju ulogu u celom tom luna parku.
Idemo ovako... auto ne sme nazad da radi... sa postovanje to sto je napisao je glupost... jer ako moze da legne nazad onda ce lakse da slajfuje i da se digne prednji kraj... znaci nazad trebaju da se fiksiraju opruge( kao kada se vuce neka prikolica) i da se izdigne zadnji deo sto vise... sa sto vecim felnama... a napred trebaju sto manje (umereno) i da budu celicne... a nazd alu felne... i naravno st veca tezina napred a nazad sto manje...
Saab 900 SE Cabrio 2.0 Turbo - B204L
Saab 900 SE 2.x Turbo - B236R
Prednji kraj ce tesko da glisira ako je zadnji deo ukrucen, jos teze ako je podignut.
Veruj mi, a uvek mozes i licno da se uveris, stavi ti njemu dobra ramena, dobre amortizere i pozadi krut gibanj, i nemoj da brigas. Ceo auto je spusten i napred i nazad oko 4,5 cm, gume su 185/60 R 13. Lezi da to nije normalno. Ko ne veruje, neka izvoli probati.
Kod Nebojsine Kule, iz one serije krivina kroz koje je neki klinac u standardnom Yugu pokusavao da me prati, ja sam izleteo sa oko 130 km/h, a on se lepo okrenuo oko svoje ose. Srecom, nije bilo saobracaja, odmah iza ponoci, pa se nista nije desilo.
Ili, kod doma Braca Stamenkovic, BMW serija 3 sa oko 50 obilazi Yuga koji ide oko 30, a obojicu obilazim ja sa oko 70. Malo sam nagnutiji nego obicno, ali daleko od opasnog.
Cena je naravno udobnost; jos napred i kako-tako, ali pozadi? Sedi pozadi sat vremena po nasim drumovima, i priznaces ubistvo Franca Ferdinanda u Sarajevu 1914, samo da izadjes. STVARNO gadno. Bar ja tako mislim.
U pravu si za prednji deo, ali ovo oko zadnjeg dela ne stima, zadnji deo moras da ukrutis da ne radi i normalno da ga malo podignes, da bi prebacio deo tezine napred.
Comment