Drift u Srbiji

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • TOKYO
    CBC Senator XXL
    • 17.07.2006
    • 1696
    • Beograd- NBGD

Drift u Srbiji

Drift u Srbiji treba i mora da postoji u nekoj varijanti kao CDC u Hrvatskoj, ako ne dva tri puta, onda bar jednom godisnje skupiti sve vozace na okup i napraviti bilo kakvu manifestaciju..., ako ne za publiku i pare onda za njih same, jel drift kod nas nikada nije ni bio profitabilan sport niti je neko ulazio u tu pricu da bi zaradio nego da bi vozio...

Sto se tice ove druge ozbiljne varijante, na koju realno samo vi mozete da odgovorite, pun gas..., mi u tom slucaju mozemo samo da navijamo, cak malo i pomognemo ( kao nekad..., da se ne zaboravi ) evetualno grupno posetimo taj event i to je to....

Imamo mi nekolicinu vozaca, par ih je odlicno napredovalo, par njih imaju nesto malo bolje uslove, ovi ostali krpare ali opet voze, dovoljno da se napravi bar jedno polu "ozbiljno" nadmetanje koje ce proci vise kao zezanje i druzenje ali dovoljno da pokrene omasovljenje ovakve vrste auto sporta...

Na kraju krajeva..., ako treba, zakopati vec zakopane sekire, pozvati komsije i napraviti EX YU DRIFT CHALLENGE, eto ti ideja Sale..., ako neko ima tu mogucnost organizacije, znanje pa i volju.., onda si to ti, to jest 011....

A slozices se da ima tamo par vozaca koji Bokiju mogu biti i vise nego ozbiljnja konkurencija!
    MY ex RWD Alfa
    Drift & Donuts & Track
  • cvrle
    CBC Senator XXL
    • 11.06.2006
    • 1008
    • Beograd,Banovo brdo

Re: Nista od Kragujevca. .

Ne znam zasto se prica u trecem licu, i zasto svi ocekuju da NEKO to organizuje drugi i da snosi neki trosak. Svi se busate u grudi da treba, svi mi znamo ali se niko ne prihvata organizacije i da kaze eto ja cu. Kazes Tokio sakupiti vozace bar jednom godisnje, pa to oni sami treba da urade, da se sakupe i dogovore i vezbaju gde vec moze. Kazes nije profitabilan sport, naravno da nije, ali jel treba da bude i neprofitabilan i za onog ko organizuje, izvini pa ko bi se toga prihvatio? Hoces ti?

Hrvati su ekipa ljudi iz jednog grada i okoline koji se medjusobno druze,nasli prostor i mogu lakse da organizuju treninge i voznje pa samim tim i trku. Znaci skupi se njih 5,6 i kaze tad i tad treniramo tu i tu,onda se to javi i nekim ostalim i eto ti 15 ljudi i sve se desava tu negde u kraju tj blizu. Troskova osim guma i nekog goriva realno i nema. Isto tako rade i madjari, samo u jednom kvartu zive 10 driftera koji se medjusobno druze, lakse dogovore i organizuju i imaju na 15km od grada stazu koja kosta malo kad se raspodeli. Opet trosak mali. Uporedi to sa najbanalnijom stvari kao sto je recimo nekad bila Banjica pri prvom snegu.

Ti ovde imas nekolicinu driftera, Kick u Leskovcu, Zoki i Sale kod Sombora, Gorana i par potencijalnih momaka iz Ns, Bokija iz Bg i sad ti trebas negde da ih organizujes? Gde a da nekom od njih ne bude veliki trosak i to samo zbog treninga? I da li postoji staza gde ce moci zaista da se trenira jer nisu ni razliciti nivoi vozaca te vecini njih veci parking nije dovoljan. Uzmimo za primer Adu Huju kao mesto sastanka i treninga, kosta soma evra, podeli to sa njih 10 ( sto mislim da je tesko sakupiti) i dobices 100 evra po coveku, plus gorivo, nesto za pojesti, gume, izadje za zajebanciju minimum 200 evra Kicku vec izadje na 400evra, tako da je to skupo vecini. Za te pare je onda daleko bolje otici negde i sit se navozati dva dana i iscepati sve gume koje poneses, plus imati i priliku takmiciti se, i videti nesto drugacije.
    Boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka

Comment

• 206
      Admin od ispočetka :)
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

Lepo bi to bilo, jer i meni bi bilo drago da se nesto ozbiljno organizuje po pitanju drifta i kod nas, u bilo kojoj varijanti - ali to nema ko da uradi i nema zbog koga to da radi. To sto predlazes je otprilike kao ona Fandjova takmicenja, spektakl ali bez mnogo kvalitetnog takmicarskog karaktera - za bilo sta drugo, naprosto je malo kvalitetnih driftera i bez medjunarodnog takmicenja nema tu pravog eventa. A tesko ces omasoviti i polularizovati sport time sto ces dovuci par klinaca koji bi zeleli da znaju da driftuju i pustis ih da se uce pred publikom. Kome je to interesantno? Iznajmite Adu Huju pa trenirajte, organizujte kakav drift day, ili Miseluk, sta znam, vozite i trenirajte sami za sebe, ali to jednostavno nije za takmicenje, nema kvalitetnih takmicara i zato niko i nema interesa da to organizuje kod nas.

Tu para nema, osim ako se bavis time i samo time, pa dovlacis sponzore, sta ja znam, a i tada pitanje je koliko se od toga moze zaraditi i da li ces na jednoj trci puci i ukakiti ostatak sezone. A iskreno, ja nemam ni interesa a pre svega ni vremena da se bavim time.

Drift je skup sport, i da biste se tu takmicili potreban je dobar auto, dobar prateci tim, potrosni materijal, prateca oprema - ne mozete se nadati da cete bilo kome biti intesantni ili da se i dalje u bilo kojoj konkurenciji moze takmiciti sa kakvim serijskim BMW-om kome je pola konja pocrkalo, i 4 polovne gume, to jednostavno vise ne ide. Koliko god to glupo zvucalo, takve takmicare niko ne zeli da gleda, a jos manje se mozete nadati da organizujete takmicenje sa takvim takmicarima koje ce neko hteti da gleda, a posto je kod nas sve otprilike jos na tom nivou, zato od drifta i nema nista, i kraj. Parafraziram stvari, ne mislim ni na koga konkretno, da budem jasan.
      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• kilson
        Moderator
        • 09.10.2004
        • 3216
        • NoviBGD
        • AR 75 GT

Drift u Srbiji najpre moze biti profitabilan za organizatora i cisto sumnjam da je KOE Kragujevac bio u minusu. Naravno, tu mislim na takmicenja tipa KOE ili jos bolja od toga.

Vezano za domace dogadjaje - tehnicki gledano, kod nas ima gde da se trenira (za 0 dinara) i da se prave mini sastanci a problem je sto svi vise zelimo nego sto realno mozemo, pa cak i to sto mozemo se zavrsi na kuckanju preko foruma. Iskreno me cudi da u BG-u nema jos ljudi zainteresovanih za ovakve stvari, a vojvodjani makar nesto rade.
        Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• pirke kadet c
          CBC Član
          • 25.01.2011
          • 12
          • Srbija i Crna Gora

za srpski sampionat,kakav -takav.Ja sam spremio neki auto,da vozim jos ne znam (naucicu) ali hocu da ucestvujem u organizaciji. Verovatno znate da sam i Fandju pomagao u organizaciji i medju prvima podrzavao Bokija koliko sam mogao.

Comment

• kalibaR
            Moderator
            • 03.04.2006
            • 352
            • Beograd
            • AE86 rolle, Eclipse 1G

da da znamo, a ko si ti ?

Comment

• Savic 340i
              CBC Član
              • 23.01.2011
              • 25
              • Srbobran

Originally posted by kalibaR
              da da znamo, a ko si ti ?
              Pa vidis da je Pirke Drifter

Comment

• pirke kadet c
                CBC Član
                • 25.01.2011
                • 12
                • Srbija i Crna Gora

U temu sam se ukljucio jer sam zainteresovan za stvarnu realizaciju ideje o srpskoj drift asocijaciji,nadam se da i vi koji o tome pricate zaista to i zelite.
                Ne bih da pisem nesto sto nije vezano za temu ali cu vam ipak odgovoriti na pitanje.Ako je neko pratio drift 2007-2008 kao i Bojana Kurbaliju verovatno je cuo i za pojam "pirke". Potpuno odobravam pitanje "ko si ti". Pa verovatno Niko ali bi mi bilo drago da se pojavi taj koga bi nazvali Neko i da ucini nesto vise od price.
                Do tada ce svi biti Niko.

Comment

• kalibaR
                  Moderator
                  • 03.04.2006
                  • 352
                  • Beograd
                  • AE86 rolle, Eclipse 1G

Re: Drift u Srbiji

Najrealnija stvar je ono što je Cvrle spomenuo, a što komšije iz HR rade, skupi se ekipa negde na nekoj lokaciji i da se vežba, i vozi, i vozi, i drifta, drifta, drifta...
                  Bilo kakva "organizacija" nečega povlači i razne troškove, peripetije, itd., a nema potrebe za spektaklima i showovima

Oni iskusniji bi mogli malo i da podele znanje sa početnicima, drugarska atmosfera, drift za svoju dušu, i bez onih fora čiji je veći jer to samo stvara zlu krv.
                  A kasnije je sve moguće, čak i da preraste u neko ozbiljno takmičenje/šampionat Srbije.

Kao prvi korak, mogla bi RWD ekipa da se negde sastane, upozna, proba...

Comment

• cvrle
                    CBC Senator XXL
                    • 11.06.2006
                    • 1008
                    • Beograd,Banovo brdo

Mene je zbunilo ovo drifter pa jos i plus i pomaganje oko organizacije 2007-08,povezujem, pa se posle tek setih da si napakovao kadeta c sa 2.0 16v motorom za drift i da si potencijalni drifter. . Ali posto si upucen u tematiku verovatno znas da i tad 2007 je NEKO radio nesto i da nikad Srbija ne bi videla koe da par ljudi uz veliku pomoc drugih, izmedju kojih si i ti u neku ruku kao jedan od sponzora, nije otisla van ove zemlje i predstavljala nesto i svako na svoj nacin doprineo da nesto dodje ovde. Podseticu da i je u to vreme bilo i hrvata koji su vozili drift pa eto taj koe nije otisao kod njih (sto ne znaci da nece sad ili vec sledece godine) vec je dosao upravo ovde.

Licno, organizovanje jedne trke u Srbiji kao sto je koe za godinu dana ne smatram velikim uspehom drift scene i da sad zbog toga sto toga nema kao treba da se tuguje.Kakvog god kvaliteta bilo to je znacilo za drift u neku ruku ali svakako nije trebalo to da bude prioritet. Isto tako ako ste ulupali pare u drift kola zbog te jedne trke u Srbiji onda stvarno izvinite ali mislim da niste ozbiljni takmicari vec je iskljucivo hobi,reklama ili vec nesto trece. Ja pricam sa mnogo driftera sirom Evrope, i svi do jednog imaju neki PLAN,neki svoj budzet u zavisnosti od sponzora i sl. i prema tome planiraju voznju trka,sto u svojoj zemlji sto van nje,neko 3 trke neko 50. Vi svi do jednog, onog momenta kad je koe puko ste krenuli sa pricom "auuu sta sad" i sve druge solucije su ispale problematicne i nemoguce, sto me dovodi do zakljucka da niko nista drugo nije ni planirao, a ja znam da jedna trka i jedan trening nije dovoljan da bi neko postao drifter vec mnogo vise od toga.

Pokusajte da se organizujete bolje, pocev od obicnog rostilja na nekom parkingu i 10 driftera na jednom mestu pa ce se videti da je i to tesko. Voleo bi da ide lako pa da se javi i neko za organizacionim sposobnostima i krene uzlaznom putanjom,postojala je sansa za to pre dve godine, ali je ceo interes bio u koe, zato je sad sve na pocetku ponovo.
                    Boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka

Comment

• HachiRoku
                      CBC Veteran
                      • 24.04.2008
                      • 185
                      • Akina

@kalibar & cvrle

prvo ti koji hoce da driftuju da se skupe i upoznaju... daleko smo od takmicenja...

drugi problem, gde je taj veliki parking gde bi moglo da se voza bez straha da ce da dodje neko da te smara ili da su rupe tolke da ti otpadne tocak od rupa...

svidela mi se ideja u somboru... ima mesta da se zezaju ljudi... bio 2 puta, naravno nisam vozio...
                      Potpis nije po pravilima foruma... A sto???

Comment

• pirke kadet c
                        CBC Član
                        • 25.01.2011
                        • 12
                        • Srbija i Crna Gora

Cvrle ,upravo su me tvoji postovi i privukli da se ukljucim u ovu temu.Zaboravi moj prvi post ionako je to bila skromna pomoc.
                        Svakako da nisam pravio auto za samo jedan dogadjaj godisnje ali sa ovakvim autom i neznanjem ne ocekujem ni da se ozbiljno takmicim.
                        KOE sam video kao priliku da se provozam po stazi,kao pravi drifter.
                        Ne cudi me sto te je zbunio moj NICK,njega mi je dodelio Administrator kao alternativu za onaj koji sam ja trazio.

Ja planiram cim zavrsim auto da idem nedeljom na Senaju i tamo vezbam,treniram,vozim se i snimam klipove pa ako nista bar cete imati cemu da se smejete na you tube-u. Ako neko ima slicna interesovanja hajde da dogovaramo neko vreme i mesto pa da se vozimo.

Comment

• Bojan335
                          CBC Senator XXL
                          • 01.05.2007
                          • 332

Ajde i ja da kazem nesto , koliko smo puta bili na HUJI sa kolima i kad se spomene neka prica o voznji pola njih kaze ma ne mogu nije moj auto za to ili nemam sada gume ili sta znam lako je tebi imas sponzora ,to je po meni glupo samo izgovor a ne cinjenica .Ja nisam poceo drift sa sponzorima i nisam imao nikakav auto ,ako se neko seca skupljao sam gume na otpadima sipao po 5 l goriva samo da bi krug napravio na huji ,secate se panceva prvi put kupim nove gume i vi me nagovorite da se zavrtim koji put i ja spalim nove gume jedva do kuce dodjem , to je volja i zelja .Ko iskreno hoce da driftuje moze to svaki dan da radi ako ima guma i malo goriva ..Ja sam to radio gde god sam stigao . !!
                          Ja hocu da pomognem ali kako ajde dajte predloge, ja mogu da dovedem neke vozace da voze kod nas imamo stazu NAVAK ,ADA HUJA , ajde sad vi odlucite ko ce to sve da organizuje i da nadje sponzore i da se cima oko svega jako tesko nece niko sigurno, svi su jaki na pisanju niko na delu !!!!

JOS jedna stvar kad imate pravi auto za drift vise ne moze da vozi eto ajde da se provozamo , meni na pr. ne odgovara nikako da vozim polovne gume prosto nije sigurno a pritom i nema veze sa voznjom ,to kazem iz razloga ako bi napravili neko zezanje mene bi to kostalo isto kao i neka trka u evropi pa ajde sad sta je bolje { nema veze sto ja imam sponzora i njega to kosta to jest sve nas u timu )zezati se na huji ili voziti ozbiljan racing vikend negde u HU gde te put kosta 200e ...

Vecina sad misli vidi ga ovaj do juce gulio drljavu kocku a sad spominje neke nove gume ili ne znam sta ( da ne kazem sad mu stoji auto pod ciradom u garazi )to samo kazem onako kako je nikako nesto isfolirano ili sl. jenostavno smo mi takvi svi su jaki na pricama ,ja nisam takav bio i zato sam verovatno i dogurao do ovde ,i ako sad imam jako dobre uslove ni sad ne trazim nista za kola ,ne izmisljam treba mi ovo ili ono jednostavno radim ono samo sto moram da bi bio koliko toliko konkurentan sa drugima u evropi!!!!!

Ja mogu i da pomognem ako neko hoce da nauci nesto mislim jednostavno zelim da pomognem svima jer znam kako je meni bilo kada sam pocinjao sve sam!!!

Comment

• Bojan335
                            CBC Senator XXL
                            • 01.05.2007
                            • 332

PIRKE DOBRO DOSAO Ja znam koliko si pomagao oko drifta i meni i organizatorima na prvom KOE takmicenju kod nas !!!! samo napred

Comment

• pirke kadet c
                              CBC Član
                              • 25.01.2011
                              • 12
                              • Srbija i Crna Gora

Nema razloga niko da prica kako ti nesto izmisljas,prirodno je da se ide napred.Samo mi moramo da stvar posmatramo racionalno iz nase perspektive.
                              Prvo imamo finansijski problem,2008 godina je za sve pa i za potencijalne sponzore bila mnogo bolja od prosle i ove.
                              Kako su se stvari tada odvijale,moji planovi su bili da se ukljucim sa vecim sredstvima u sponzorstvo ali brate ovo je Srbija zemlja u kojoj nista ne mozes da planiras.
                              Mogao sam ja da spakujem auto od 400 konja ,da cepam nove 17-tice i za neko vreme bankrotiram.Umesto toga sam izabrao jeftinu varijantu da se ipak nesto desava,da ne dopustamo da nam godine prolaze u praznim pricama o besnim masinama i dobrim stazama.
                              Vi cete praviti rezultate a ja uvelicavati dogadjaje i praviti guzvu

Comment

Working...
                              X