Da li je drag kod nas zavrsio karijeru posto na 402streetrace nema informacija da se nesto odrzava i kod nas ove godine. www.402srbija.com ne radi,bruka.
Nije zaavrshio karijeru nego nema gde da se odrzi ove godine, vec je bilo rechi o tome negde na forumu.
Dakle, batajnica ce biti i civilni aerodrom, poshto smo mnogo velik grad pa nam trebaju 2 aerodroma, a ne kao Njujork koji ima samo jedan , i poshto mora da se menja kompletna infrastruktura.... nema draga. Sledece god bi trebalo, a gde ... josh uvek je znak pitanja....
pre ce biti da 402srbija nema pare da organizuje tako nesto tj ne moze da nadje sponzore. izgleda da se prosle godinu nisu udali ako su se nadali pa ih za ovu zabole da se cimaju da bi drugom napravili zabavu. pista je najmanji problem...
Sponzoi su nadjeni i cena koju Batajnica trazi (iako prevelika) je bila skupljena, ali je uprava batajnice dodala stavku na ugovor koja je glasila otprilike ovako da oni zadrzavaju pravo pemeranja trke kad god im se di*gne poshto ni oni ne znaju kada ce pocheti sa gradnjom infrastruktura.
Tako da moze da se desi da ujutru pochnemo pushtamo kola a samo od jednom se pojvae kamioni i zdravoooooo. Zato nismo uzeli batajnicu.
Shto se druge lokacije tiche, u BGu je nema (za sada), a za neko drugo mesto... nece niko da da pare od sponzora za Ladjevce
P.S. Izvinjavam se za Njujork.. mislio sam da imaju samo Kenedia
ja znam jedan u zemun polju, ali to je njiva, zemljana "pista". A za drugo ne znam... Ima i onaj u PA ali je katastrofa pista. Popucao asvalt, izbila zemlja i trava ... nemoze da se vozi
Uvek se moze naci dobro "parce' asfalta, ako se ima herca i zelje
Shto to mora biti bash BG, ili blizu BG-a....nije BG, jedini grad u Srbiji! Ima josh u Srbiji vishe od 10 gradova preko 100000 stanovnika, shto je lepa 'domaca' masa, i lepa pochetna ideja o domacoj publici.
Shta je sa:
# Vranje
# Zaječar
# Zrenjanin
# Jagodina
# Kragujevac
# Kraljevo
# Kruševac
# Leskovac
# Loznica
# Niš
# Novi Pazar
# Novi Sad
# Pančevo
# Požarevac
# Priština
# Smederevo
# Sombor
# Sremska Mitrovica
# Subotica
# Užice
# Čačak
# Šabac
...sve su to gradovi u Srbiji, u kojima se moze naci jezik sa lokalnom samoupravom...ali sve je pitanje zelje, kao sto sam rekao na pocetku posta!
Zrenjanin ima aerodrom tj dva. Jedan se koristio za poljoprivredu taj ne znam kako izgleda,a ovaj drugi nije los jer dosta puta chujem da slecu teretni avioni.
Ja sam nacuo da ce biti ove godine bar jedan, lokaciju necu da sirim mozda su dezinformacije pa da posle nebude ali pominje se jedan od bulevara na Novom Beogradu .
Ima aerodroma samo treba traziti i ne vezivati se za Bg, lepo otvoris google earth i polako u potragu, tako ja trazim zavucene siroke parkinge za drift, ali mi slabo ide , a pista ima, evo recimo ova moze da bude interesantna, i neznam sto je niko dosad nije aktivirao, koriste je za moto skupove i sl., mozda treba istraziti, mislim na Aerodrom Kovin, nekada bio vojni sad nemam pojma, a i nije daleko da se obidje i raspita...evo koja slika...
Boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka
Ma, nije uopste fora da se sve odrzava u velikim gradovima ( aka Beograd )....naravno da tamo moes da skupis dosta ljudi bez reklamiranja kad imash na raspolaganju 2 miliona osoba.
Drugo, iskreno, uopshte se netreba oslanjati na zaradu ili pokrivanje troskova od ulaznica, jer je to veoma nepredvodljivo. Za to sluze sponzori. A zashto bi sponzori dali pare? Pa naravno da ih reklamiraju sirokoj masi ljudi! Znachi trebaju se ukljuchiti i neke od TV stanica sa nacionalno frekvencijom.
Onda nema veze da li bi na skupu bilo hiljadu ljudi ili deset hiljada. Jer nemoze se sve u Beogradu. Svi bi hteli da organizuju neshto i da im ide ko po loju, pod ulsovom da je u BG-u, da se neraklamiraju, da dopdje 50000 ljudi i da imaju dobru zaradu....to jednostavno nije izvodljivo.
Oni koji vole drag, i koji bi bili zainteresovani programom pored drag ( razna takmichenja gledalaca, koncert, itd... ) bi presli i u najmanju ruku 100 km. Netreba se uvek oslanjati samo striktno na Drag tokom organizacije jer od toga da neko dodje i sedne i odgleda 20-30 trka a potom da se spakuje i ode kuci, gledalac nema nishta. medjutim, ako bi se ponudi neki program, poput koncerta nekih dobrih bendova uveche , privukla bi se masa, koja i nije toliko zainteresovana za drag......takodjejosh par takmichenja u kojekakvim zezancijama, i eto dobrog desavanja ( nisam namerno napisao hepeninga ) i eto mase bez obzira gde to bilo....dobar primer organizacije je za to EXIT....nije u pitanju samo koncert, nego i deshavanja oko koncerta, zato i masa dolazi.
Comment