Kraljevo, Beranovac 31.8.2008

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • skyline
    CBC Senator XXL
    • 31.07.2007
    • 3149
    • Cacak

realno, beranovac je stvarno tesko obezbediti i pokriti ceo
    iz svakog zbuna moze da ispadne gledalac, jer je cela staza neogradjena

ali ako mogu usce da onoliko obezbede, iako realno nema potrebe za tolikim brojem redara i tolikom udaljavanju publike od staze, onda moze i na beranovcu

ja sam na toj krivini gledao hibrid, u kome se voze automobili sa pravim slikovima, sa dobrom vesanjem, balansom, kocnicama, vozacima, pa opet ne gledam kako odlaze u krivini, nego gledam da se nekome ne otkaci auto

poceo sam da gledam sa mesta na kome se desila nesreca, a posle sam se pomerio par metara, prvo posle drveta, a kasnije jos dalje posle sudijskog auta

dakle, da imam zaklon, za slucaj da neko krene van staze

a pre drveta je stajalo 50 ljudi, koji na svakom dolaski grupe istrce napred, jer ne vide od ovih ispred

e, sad, i tako spremljeni automobili kao hibridi, pa opet ih na'vatavaju na kocenju

nije mi padalo na pamet da mali N gledam tu, sto se i ispostavilo kao mudra odluka

stao sam tu, svestan rizika jer je dobar pogled, ali sam kontao da tu NIKO nije smeo da stoji

bila je zuta traka, ali oba auta su probila traku, tako da je ona bila postavljena na totalno nelogicnom mestu, jer, napominjem, tu niko nije smeo da stoji

policija je bila prisutna tu, ali nista nije ucinila da disciplinuje narod, jer je sef bio daleko dole kod starta

a kao apsurd, koji se vec godinama ponavlja je to sto su u zadnjem setu krivina, oko starta i u krivinama 1 i 2 uvedene toliko rigorozne mere, da policija ne dozvoljava pretrcavanje ni kada se automobili postavljaju za krug za zagrevanje, a tu je i bez policije sve vise nego dobro obezbedjeno, dok gore u sumi niko zivi nista ne nadgleda

ja sam pre par godina gledao ST na gornjem pravcu, i to one godine kada je Mikica celu trku vozio Asanovicu okacen na branik, i ni jedan, slovima i brojevima ni jedan redar nije bio

ove godine je bilo malo bolje, ali smo danas na najgori moguci nacin videli koliko su poboljsali bezbednosne mere

mada, i narod je stoka nedisciplinovana, koja ne slusa savete i naredjenja
    kao da je neko lud sto je postavio ogradu, bankinu, traku...

najveci problem je narod koji je tu dosao turisticki, jer su trke blizu, pa aj da gledamo, a trkacki totalno neobrazovan, a samim tim i nesvestan da automobili pri tim brzinama lete kao kutije sibica i da nemaju gotovo nikakve sanse da pobegnu kada se nekome otkaci zadnji kraj

sta reci sem velika tragedija
    Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• basarickv
      CBC Početnik
      • 27.08.2008
      • 3
      • Kraljevo

Zaista je lose prikazana organizacija u stampi http://www.blic.co.yu/hronika.php?id=55147 . Ja ne kazem da je organizacija bezbednosti i kompletne trke bila perfektna,ali je bila umnogome bolja od prethodnih trka na Beranovcu. Ali narod k'o narod,stoka kojoj ne vredi pricati, nego lepo cim predje zutu traku pap prijavu i debelu kaznu po novcaniku. Pa da vidim da li ce iduci put da pokusa da pridje stazi.
      Ja sam stojao kod izlaza iz boksa kod zone izletanja i panduri i redari su probili mozak ljudima zvocajuci da ne prilaze zutoj traci blize od 7-8 m koja je inace stojala 15-tak metara od staze. ali opet ima onih "pametnih" koji "tu dolaze vec 15 god ,a sad se pandur nas'o da mu kaze gde da stoji".
      Nije sve u publici,ni organizatori nisu zlatni,ali ne vredi svaliti sve sad na vozace i na redare.

Inace za one koji ne znaju,tradao je Nemanja Milanovic (19) iz Krusevca, a povredjeni su Zoran Petrovic (50) iz Kruševca i vozac Damir Ilic (25). Tragedija bila veca da se na mestu izletanja nije nalazio auto Djordja iz Topole (br.6) koji je otkazao jos u krugu zagrevanja,a u koji je Damir i gadjao i koji je primio glavni udarac.
      Za one koji nisu uspeli da dodju na trku evo mog skromnog doprinosa:

Hibridi:

Mali N:

ST:

Comment

• deki-ascona
        Bio nam je drug! RIP
        • 10.04.2007
        • 2118
        • NI , Trosharina

policija je bila prisutna tu, ali nista nije ucinila da disciplinuje narod, jer je sef bio daleko dole kod starta
        Pa i da je bio sef tesko da bi nesto mogao.

Sad ce zrtveno jagnje da ispadne neki tip iz AMSS, a i par policajaca koji ni krivi ni duzni nisu mogli da sklone buljuk ljudi ...

Valjda ce ubuduce sama publika da se seti ovoga, pa da se uzme u pamet.
        Originally posted by Valent Vudriga
        ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
        Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• skyline
          CBC Senator XXL
          • 31.07.2007
          • 3149
          • Cacak

moze, moze
          da vidis kako su kod boksa rigorozni

mali N obisao krug za zagevanje, prosao pajero, i namestaju se za start (znaci ima jos bar 3 minuta dok ne stignu )
          ja ga pitam da preskocim, samo od ivice branika, preko staze, a, on, ne, ne i ne, nije bezbedno,bla bla bla
          ja rekoh, pa covece jos se nisu ni postavili za start
          kaze, eno mi ga sef dole i ne smem da te pustim, idi brate gore u sumu pa pretrcavaj, gore ionako niko ne gleda
          Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• Nex
            CBC Veteran
            • 05.03.2006
            • 132
            • Rakovica

Pa da, zato sto je pre par godina lik izleteo na kraju S-a i uleteo u bokseve..

Comment

• skyline
              CBC Senator XXL
              • 31.07.2007
              • 3149
              • Cacak

da, sad sam upravo pogledao taj snimak
              strasno

Comment

• starac vujadin
                CBC Senator XXL
                • 27.08.2005
                • 2617
                • Stari grad

Mali off - koji je poredak u ST?

Comment

• skyline
                  CBC Senator XXL
                  • 31.07.2007
                  • 3149
                  • Cacak

bila su samo 2 auta na stazi
                  Mikica je dobio, a druga je bila Laguna, Timotic, mozda, ne mogu vise da popamtim ko se kako preziva

Comment

• nagata
                    CBC Član
                    • 26.12.2004
                    • 74
                    • Brace Jerkovic,Beograd

Setite se samo grupe B u reliju pre 20 godina koja je cela ukinuta zato sto nije bezbedna ni za vozace ni za publiku (koja je bila apsolutno sumanuta), tako da obezbedenje jedne staze treba i MORA biti 100% uradjeno kako treba ili nema trka. Kraj price.

Comment

• sw.brick
                      CBC Senator XXL
                      • 09.10.2004
                      • 8141
                      • Beograd, barajevo-zemun
                      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

ja mogu samo da izrazim cudenje sto od te divlje publike izgleda niko nije uhapsen.

da je uhapseno bar 10tak za primer ostalima, naravno da bi se i publika tj pojedinci bi manje izazivali.

cemu sluzi policija ako nije u stanju da obezbedi javni red i mir, a to podrazumeva izmedju ostalog i primenu sile kada razum kod pojedinaca ne postoji.

ako nije na licu mesta moguce obezbediti normalne uslove i normalnu psihofizicki zdravu publiku onda ne treba niti da se odigrava krvavi spektakl sve dok policija i organizator ne umire divlju publiku.

kome su potrebni rizici ljudskih zrtava

a trke mogu da se odrzavaju i bez publike, ako to vec nije adekvatno opremljena trkacka staza.

ili su zivoti previse jeftini pa sta bude

mozda sam preostar, ali hapsenje i 24 sata fore da se mucne glavom o tome zasto je privremenog karaktera nego trajno gubljenje glave kada vise nema povratka...

nema reseta, nisu to video igrice, i to valjda ne treba crtati bilo kome od organizatora, obezbedjenja, policije i ostalih sluzbenih lica sto ukljucuje i publiku.

OT, u cirkusu sa dresiranim zivotinjama postoji ogradjeno podrucje da bi zastitilo publiku.

minimum i trke moraju da budu ogradjene.

ili da se ne odrzavaju na takvim neprikladnim mestima.
                      volvo
                      945 SE turbo lpg
                      344 GL lpg

Comment

• sri98
                        Admin od Trpeze
                        • 24.10.2004
                        • 7262
                        • Republic of Konjarnik
                        • Toyota Corolla E 210

Lepo si to smislio, ali nema zakonskog osnova. To se resava prekidanjem, otkazivanjem zbivanja ili udaljavanjem publike (vec vidjeno u halama, stadionima).
                        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• TOKYO
                          CBC Senator XXL
                          • 17.07.2006
                          • 1696
                          • Beograd- NBGD

Ne znam koliko ce ovo bezumlje jos trajati ali nadam se da nece dugo???

Toliko ljudi izgibe... i vozaca i publike pa da niko ne lupi sakom od sto i kaze DOSTA BRE!!!!

Igor Savic (Gonza Racing) mi izginu na oci pre neku godinu,mali Asanovic imao srece kakvu ne moze niko ni da zamisli na uscu ove sezone......,pa sad i to. .

Ne znam sta vise da kazem osim SRAMOTA!!!!!!!!!!!!
                          MY ex RWD Alfa
                          Drift & Donuts & Track

Comment

• *Egon*
                            CBC Senator XXL
                            • 31.12.2004
                            • 1232
                            • Beograd, Dorcol, N 44

Mala ispravka, nije Ivan nego Igor
                            Garaza
                            1996 SAAB 900 NG Cabrio

Comment

• skyline
                              CBC Senator XXL
                              • 31.07.2007
                              • 3149
                              • Cacak

ma beranovac je sto se tice publike katastrofa, a usce sto se tice vozaca

Comment

• Dragon
                                CBC Senator XXL
                                • 15.11.2006
                                • 963
                                • Beograd

Mi bolju stazu od Beranovca, nazalost, nemamo. Postoje tri opcije: ili da se trke uopste ne odrzavaju, da se odrze bez prisustva publike ili da se angazuje jedno 1.000 vojnika - redara (posto je to ionako vojni poligon) koji ce na kriticnim mestima da drze masu na propisanoj udaljenosti.

Problem je sto je taj objekat vojni i sto neko u ovoj drzavi treba da razmisli sta da radi sa auto-moto sportom koji je ocigledno improvizacija i svodi se na entuzijazam.

Beranovac bi mogao lako biti resen postavljanjem obicne ograde od pletene zice visine 1,20, mozda cak i celom duzinom staze, normalno, na udaljenosti koja je bezbedna po vozace i gledaoce. Da li je to izdatak koji AMSS ili sportski savez ne mogu da izdejstvuju? Da li je takva ograda skuplja od ljudskih zivota?
                                Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

Working...
                                X