Team Rockrs Mongol Rally 2011

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dakics
    CBC Član
    • 10.01.2011
    • 11
    • BG NS

Team Rockrs Mongol Rally 2011

Ciao ljudi

Evo da se pohvalim našim malim projektom za ovo leto:
    Code:
    http://www.teamrockrs.com
    O Mongol Rally ima dosta na netu, a mogao bi se nazvati i socijalnim Gumball-om

Ide se ne-baš-podesnim automobilom do Mongolije, a isti se na kraju priče prodaje na aukciji, a novac donira u humanitarne svrhe. Mi trenutno pokušavamo da pronadjemo ambulantni auto, ako ne uspemo u narednih mesec dana onda ćemo na najlon da vidimo šta može da se nabavi.

Predeli su veoma negostoljubivi, a puteva često nema. Znači to što gledate kod Memedovića, Bear Gryllsa ili Ewan McGregora je nameštaljka.
    Ovde nema podrške, nema GPS (varanje!) i umesto Nissan 4x4 ide se recimo Fiat Pandom

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Trans ... khorog.jpg
    Sa desne obale je Afganistan

Kolega Srdjan iz Zagreba i ja smo prvi tim sa ovih prostora uopšte. Nedavno su nam se pridružili i dvojica mladjih iz Novog Sada koji su sa Akademije i snimaće film, tako da se može očekivati mnogo bolji materijal nego mi da snimamo "idiotom". Imamo i kontakte sa nekim poznatim SRB/HR medijima, videćemo šta će biti. A sve do sada objavljeno imate na sajtu (deo "Mediji") kao i na Facebooku i Twitteru gde prvo javljamo poslednje informacije.

Takodje tražimo i sponzore, pa ako vam je sve ovo interesantno, kontaktirajte nas ovde ili preko sajta za ponudu - više je nego povoljno

Sad nas je 4+1 i verovatno ćemo morati odustati od inicijalnog plana nas dvojice da idemo Yugom...
    Ali pošto su pravi snimatelji sada u timu, jedna od ideja jeste i da snimamo test u off-road uslovima i vratimo se nazad testnim autom, npr Dusterom ili Yetijem (~30.000 km roadtrip ipak nije isto kao par sati na njivi)

Podeliću i ovde sa vama dešavanja kako idu pripreme i tu sam da odgovorim na sva pitanja.

Pozdrav,
    Srdjan

P.S.
    Dečije selo koje se spominje na sajtu je čisto promo prostor koji smo im dali, ne predstavljamo njih i ne prikupljamo novac u njihovo ime.
  • dakics
    CBC Član
    • 10.01.2011
    • 11
    • BG NS

Re: Team Rockrs Mongol Rally 2011

Ciao !

Evo opet mene. Ipak ne idemo Yugom, obzirom da nas je ukupno 5.
    Ali će biti Cannonball Run, pošto je naš ovo naš Mongol Rally auto:

Bilo je o ovome već reči na B92, kao i u Blicu, 24 sata i nekim televizijama.

http://www.b92.net/putovanja/ostalo.php ... _id=513964

Pošto uglavnom sami finansiramo, ako imate firmu kojoj ne bi smetalo da se poveže sa ovim prvim učešćem nekog tima sa ovih prostora, javite se na info@teamrockrs.com
    Medijski sponzor je B92, a moguće i Blic da će prenositi blogove i profi foto/video materijal.

Prodavnice delova javite se, trebaju nam opruge i drugo što može otkazati od manjka asfalta i prašine, kao i sigurno jedan servis usput (ulje, filteri i sl.) ... u pitanju je ~15.000 km

A ako ima neki vlasnik Jumper/Boxer/Ducato , trebaće nam sigurno i neki saveti...

I naravno pratite nas na Facebooku, Twitteru i sajtu. Trenutno nešto petljamo da omogućimo javljanje sa tačnom lokacijom (GPS) na mapi kada ne bude data signala.

Team Rockrs - 2011 Mongol Rally. Отметки "Нравится": 523. We are Team Rockrs going for a 10,000 mile drive through 18 countries, across 3 deserts and over 5 mountain ranges in a completely unsuitable...

Comment

• srdjan_p
      CBC Senator XXL
      • 01.12.2004
      • 1915
      • ZR

Ako vam treba nesto oko tog javljanja pomocu GPS-a voljan sam da pomognem a mozda i da sponzorisem jedan tracker i nalog pomocu kojeg mogu da vas prate

Comment

• dakics
        CBC Član
        • 10.01.2011
        • 11
        • BG NS

Svaka pomoć je bitna

Mi smo zbudžili sledeće: pomoću telefona šaljemo običnim SMS-om update: long/lat koordinate sa GPS-a, tip (alert, informacija, ping...), vreme i oko 100 znakova ostane za poruku.

SMS se šalje na Android telefon kući. Taj telefon koristi SMS Gateway aplikaciju koja preusmerava primljeni SMS na naš web servis.

Web servis upisuje podatke, koji se odmah vide na mapi: http://teamrockrs.com/ovi

Ovo je kućna štap/kanap varijanta.

Znam da ima i profi rešenja (npr. SPOT) , ali ne znam da li omogućuju ovako nešto... da se na proizvoljni servis (naša mapa) šalje update?

Comment

• Desmo
          CBC Senator
          • 27.06.2010
          • 280
          • Vrsac
          • VW Mk2 1.8

Nisam razumeo, koliko je ograničenje u zapremini motora? Jel se to ne odnosi na kombi?

Srećno!
          Aspirazione naturale!

Comment

• dakics
            CBC Član
            • 10.01.2011
            • 11
            • BG NS

Hvala!

Ograničenje je 1.200 ccm. Može biti i nešto više, s tim da moraju da ti odobre i plaća se "kazna" misim 100 funti za svakih 100 ccm.

Ranije je bilo ograničenje 1.000 ccm, ali pošto su Mongolci uveli ograničenje uvoza (formalno to je uvoz, jer se vozila ostavljaju) na 10g starosti, tako je i povećano na 1.2L pošto nema baš novijih kola sa tako malim motorima.

Ranije su išle i Peglice ,a sad su popularni Punto, Micra, Yaris i sl. Mi smo krenuli sa idejom da idemo Yugom.

Ambulantna vozila nemaju ovo ograničenje, prosto jer su od veće vrednosti za Mongoliju pa im je u interesu da ih dodje što više.

Comment

• stalker92
              CBC Senator
              • 05.09.2008
              • 243
              • Novi Sad, Srbija
              • 1981 Ford Taunus Tc3

Comment

• dakics
                CBC Član
                • 10.01.2011
                • 11
                • BG NS

@stalker92, hvala na linku !

Ima još blogova, a možete pratiti ovde gde smo trenutno, minus kašnjenje zbog manjka signala.

A ovde se vidi stručno izvedeni snorkel za koji sam se raspitivao u drugoj temi...

Войдите на Facebook, чтобы общаться с друзьями, родственниками и знакомыми.

Comment

Working...
                X