Da li neko zna koliko volani na FIA GT kolima prave krugova (ili stepeni) s kraja na kraj ("lock-to-lock")? Takođe me zanima u kom opsegu se kreće ajnšlag kola na GT trkama. Isto pitanje za WTCC.
Hod volana u FIA GT (i WTCC)
Collapse
X
-
Re: Hod volana u FIA GT (i WTCC)
pokusaj ovde da pronadjes to sto te zanima u vezi sa GT Sampionatom
http://argent.fia.com/web/fia-public.ns ... 8%20(09-10)-121208.pdf
Inace, FIA nalaze da sve sto se koristi za automobile koji se takmice u GT Sampionatu ima homologaciju ili da je fabricki.
Evo tehnickog pravilnika za WTCC
http://argent.fia.com/web/fia-public.ns ... 51%20(2009)-15112008.pdf"zensko si brate"
Some people are wise and some.. Otherwise..
-
-
Pročitao FIA GT tehničku regulativu, hod volana nije per-se regulisan pravilima, ali traži se da je u pitanju originalna fabrička ili homologizovana oprema:
10.5 Steering
All steering components (including the steering rods) must be original equipment supplied by the manufacturer or homologated.
With the exception of the homologated steering column, these parts may be strengthened provided the original part can still be identified.
The steering lock must be dismounted and the column adjusting system must be locked.
The steering wheel may be replaced on condition that it has a closed rim and that it only has simple switches.
It must be fitted with a quick release system.
For the fitting of such a system, a local modification of the steering column is allowed.
10.6 Power steering
Power steering may be disconnected or removed.
Power steering may be hydraulic, electro-hydraulic or electric and must be homologated.
10.7 Four wheel steering
The use of four wheel steering is forbidden.
If the original vehicle is fitted with such a system, it must be rendered inoperative.
Ako sam dobro razumeo, ovo to znači da i "lock-to-lock" ugao mora ostati isti kao na fabričkoj verziji kola? Pošto mehanizam, izgleda, ne sme da se menja.
Onda je pitanje, koliki hod volana ima fabrički DB9 ili Saleen S7 ili Murciélago ili Maserati MC12 ili...?
Comment
-
-
Dobro si shvatio, mada sam ti to napomenula i u prvom odgovoru
Pokusacu u narednim danima da iskopam nesto od tehnickih podataka za automobile koji te zanimaju."zensko si brate"
Some people are wise and some.. Otherwise..
Comment
-
Comment