Prognoza rezultata trke F1 - tip za kladionicu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Boki Ar
    CBC Senator XXL
    • 11.11.2004
    • 2827
    • Aranđelovac
    • Vektra

Znate kako, uopšte ne posećujem kladionice ali znam za neke izraze... Pokušao sam da "uhvatim iznenađenje"...

Svejedno, opet imamo vrlo dobar zajednički tip. Sledeći put, ako se dogovorimo, plaćam neki tiket...

Comment

• expendable
      CBC Senator XXL
      • 04.11.2009
      • 3662
      • Bor

Nismo bili loši (svi zajedno). Za kladionicu ... ne idem ali nešto "rekreativno" bi moglo da padne.
      Za tako nešto (i bolje prognoze) bi morao da imam više vremena i pratim bar trening u detalje (a ne samo jednim okom) uz čitanje svih onih tekstova iz teme F1 2013.

Lično sam precenio Weber-a, odnosno potcenio to što vozi bez motiva(cije), inače mu staza leži i mogao je ladno da bude bar četvrti ako ne i treći (sa onakvim RB-om).
      Rozberga nisam podcenio samo sam mislio da (i) on nema motivacije za podijum uz (eventualno) loš start i/ili kišu, pa sam (malo) bio konzervativniji inače može da bude na podijumu svake trke i da pobedi bar još koju do kraja sezone (uzeo sam u obzir i da Mercedesu ipak ova staza ne leži kao Mađarska). Vozio je kao i Hamilton (vrlo dobro) ali uz slabiji trening pa više nije mogao.
      Alonsu se izvinjavam, iako nije moj omiljeni vozač moram da primetim da vozi u životnoj formi (kao i prošle godine) i da je izvukao 101% iz Ferarija (koji i nije bio tako loš, mada se na brzoj stazi to očekivalo). Verovatno najbolja vožnja ... uz Fetela (koga je teško oceniti jer je vozio svoju klasičnu trku, uz 100% kontrole, vozeći na 95% mogućnosti bolida i bez stresa i napinjanja ... u svakom slučaju odlična vožnja, nije ni to tako lako kao što izgleda).

Sada je situacija sledeća:
      Fetel je 90% šampion. Alonso ima 9% šanse a Hamilton 1% (na žalost "drugi omiljeni" vozač, Raikonen, nema šanse pre svega zbog loših treninga koji će na nekim od staza davati veliku prednost onima koji tu budu bolji).
      Hamilton je šampion samo u suvoj teoriji. Alonso ima neke "mikroskopske" šanse ali lično ne verujem da može da ih iskoristi (ionako nije sve do njega, osim u slučaju da pobedi svih 8 trka, što je kao dobiti na lutriji).
      Realno on bi (teorijski) mogao da pobedi polovinu od preostalih (4 trka). Uz dva druga i treća mesta to je 166 bodova.
      Fetel bi morao da osvoji 118 (uz manje pobeda) ili 117 bodova (i manje).
      To znači 2 pobede, 2 druga mesta, 2 treća i dva odustajanja. Ili 1 pobedu, 2 druga, 2 treća, 2 četvrta (manje od toga teško može) i jedno odustajanje. U oba slučaja veoma malo verovatno.
      (ili klasičan nemoguć događaj, da uz po jedno odustajanje Alonso sve pobedi a Fetel bude uvek drugi).
      Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• Boki Ar
        CBC Senator XXL
        • 11.11.2004
        • 2827
        • Aranđelovac
        • Vektra

Monza (Y)

Najbrža staza u kalendaru, na kojoj Red Bull neće dozvoliti iznenađenja.

Za QP tipujem na Fetela.

Ako padne kiša, izvesne šanse ima kralj kvalifikacija, Hamilton...

Oprostite, gužva mi je, samo ovoliko do daljeg...

Comment

• expendable
          CBC Senator XXL
          • 04.11.2009
          • 3662
          • Bor

Pred same kvalifikacije (koje se ionako obično reše u zaustavnom vremenu):
          1) Fetel
          2) Hamilton
          3) Veber
          4) Rozberg
          5) Alonso

Ne znam za vremenske uslove ... kiša bi pogurala Alonsa malo napred. Eventualno na suvom može do mesta 4. (Veber bez motivacije pa ni neki evro (dolar) gore-dole ne znači mu nešto posebno; eventualno želja da se od legendarne trke oprosti podijumom, zato sam i tipovao drugi startni red).

P.S.
          Trku ću tipovati nakon kvalifikacija (prethodno važi samo za trening).
          Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• expendable
            CBC Senator XXL
            • 04.11.2009
            • 3662
            • Bor

Trka (sutra):
            1) Fetel
            2) Alonso
            3) Veber
            ...
            Možda: Rozberg, Masa, Hamilton, Raikonen (nekood ovih neće završiti trku).

Comment

• jevrem
              CBC Senator XXL
              • 04.11.2006
              • 948
              • Smederevska Palanka
              • A4 2.0TDI quattro

1. Alonso
              2. weber
              3. masa
              4. rosberg
              Audi A4 2013. B 8.5 2.0TDI quattro 177ks+ABT chip
              Peugeot expert 2009. 2.0HDI 140ks

Comment

• Boki Ar
                CBC Senator XXL
                • 11.11.2004
                • 2827
                • Aranđelovac
                • Vektra

GP Monza

Biće kiše u Italiji...

1. Alonso

2. Hamilton

3. Webber

4. Massa

5. Räikkönen

6. Ricciardo

7. Grosjean

Varijanta 2:

1. Vettel

2. Alonso

3. Webber

4. Rosberg

5. Hamilton

6. Massa

7. Hulkenberg

Comment

• Boki Ar
                  CBC Senator XXL
                  • 11.11.2004
                  • 2827
                  • Aranđelovac
                  • Vektra

Kiše nije bilo...

Comment

• Boki Ar
                    CBC Senator XXL
                    • 11.11.2004
                    • 2827
                    • Aranđelovac
                    • Vektra

GP Singapur

Jedna od vizeulno lepih trka, noćna...

Tip za QP:

1. Hamilton - ako ga opet ne "nasekira" Šerzingerova...

2. Fetel

3. Alonso

4. Veber

5. Rozberg

6. Grožan

Comment

• Boki Ar
                      CBC Senator XXL
                      • 11.11.2004
                      • 2827
                      • Aranđelovac
                      • Vektra

Da dodam... ovo na prethodnoj strani je pokušaj hvatanja većé kvote... Ako igramo siguricu, onda:

1. Fetel

2. Veber ... mnogo su brži od ostalih.

Comment

• expendable
                        CBC Senator XXL
                        • 04.11.2009
                        • 3662
                        • Bor

Originally posted by Boki Ar View Post
                        Da dodam... ovo na prethodnoj strani je pokušaj hvatanja većé kvote... Ako igramo siguricu, onda:

1. Fetel

2. Veber ... mnogo su brži od ostalih.
                        Slažem se! Kao da su ostali F2 (bivša). Neverovatno, po prvom treningu.
                        Treći bi trebao da bude Alonso.

Možda bude i: Fetel, Alonso, Veber (po sistemu Monce).

Al' ajd' da vidimo i KVALIFIKACIJE za konačnu reč.

Comment

• Boki Ar
                          CBC Senator XXL
                          • 11.11.2004
                          • 2827
                          • Aranđelovac
                          • Vektra

Odličan vizuelni doživljaj i demonstracija sile Red Bull-a.

Fetel napustio trening pre kraja... Dečko ima u bolidu nešto što ostali nemaju. Gledao sam njegov on-board krug. Niti jedan suvišan pokret upravljača, minimalne korekcije putanje, jednostavno - igra se.

Comment

• expendable
                            CBC Senator XXL
                            • 04.11.2009
                            • 3662
                            • Bor

Kao i par puta do sada Mercedes u petak ne bude dovoljno dobar, pa zablista u kvalifikacijama, a u trci kako-kad.
                            Nije ni tako mnogo iznenađujuć poredak (nisam gledao trening) osim što je Weber morao da bude bar treći a trebao da bude drugi. Kako god, Grožanu staza leži a kada je tako može da bude jako dobar. Ipak, mislim da u trci neće biti baš na postolju.
                            Poredak?
                            Hmmm ...
                            1) Fetel
                            2) ? (Rozberg) {kao iznenađenje Alonso}
                            3) Hamilton ili Weber (u svakom slučaju)
                            4) vidi prethodno
                            5) Alonso
                            6) Grožan
                            7) Masa

Comment

• Boki Ar
                              CBC Senator XXL
                              • 11.11.2004
                              • 2827
                              • Aranđelovac
                              • Vektra

Odličan tip koji bih odigrao i sám.

Ako hoću da uhvatim iznenađenje onda:

1. Hamilton

2. Alonso

3. Rozberg...

Comment

• expendable
                                CBC Senator XXL
                                • 04.11.2009
                                • 3662
                                • Bor

Pa ... nije bio loš tip.
                                Alonso (zapravo) i nije iznenađenje (vozi k'o lud i kao da mu je 10 god. manje). Znam da dobro startuje ali ono mu je bilo "Alonso+", očekivao sam tek 1-3 mesta napred na startu pa zato i ona konzervativna prognoza (nije baš staza za preticanje, jedino su Mađarska i Monako gore po tom pitanju).
                                Raikonen me je (prijatno) iznenadio. Ne zato što je sa 13. na 3. mesto teško izvesti (čak i najboljima) nego što je ceo vikend bio "kljakav" (ušinuo leđa ... verovatno u slobodnim aktivnostima, mislim, bolje bi mu bilo).
                                Weber bi verovatno bio treći a sigurno četvrti da mu motor nije otkazivao poslednju trećinu ili četvrtinu trke.
                                Fetel ... +60 ... sad su jedine teorije da Alonso sve pobedi a Fetel nijednom ne bude drugi (obojica završavaju sve trke) nego uvek treći (ili lošiji, čak i jedno četvrto u jedno drugo mu donosi titulu), ili da jednom ne završi i sve ostale trke bude drugi (Fetel) a Alonso sve pobedi. Čista teorija (iz kvantne fizike). Još jedna trka gde je Fetel bolji i teorija se svodi na to da više trka ne završi. Hoću reći, valjda je jasno ko je šampion za 2013. Alonso je sigurno drugi a za treće mesto (i drugo konstruktora) će se još voditi bitke.

Comment

Working...
                                X