F1 Rasplet u Interlagosu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dfast
    CBC Senator XXL
    • 26.05.2005
    • 1302
    • Hoofddorp NL /Bgd

F1 Rasplet u Interlagosu

Evo sutra u 19h startuje poslednja trka ovogodisnjeg sampionata. Ono sto je interesantno za razliku od prethodnih godina, je da jos uvek ni vozacka ni konstruktorska titula nije osvojena. U igri za sampiona je cuveni M. Schumaher kome je ovo inace poslednja F1 trka i Fernando Alonso koji realno ima daleko vece sanse za titulu jer mu je dovoljan samo 1 poen, tj 8 mesto za osvajanje titule. U slucaju da Schumi trijumfuje sa prvim mestom, a Alonso ne osvoji ni jedan poen na sutrasnjoj trci, imace jednak broj bodova tj 126, ali sampionat bi pripao Schumiju zbog vise pobeda.
    Druga bitka se vozi za titulu konstruktora izmedju Ferarija i Renaulta. I ovde je u prednosti Reno sa cak 11 bodova. Ferari je na treningu bio najbrzi sto pokazuje pol pozicija Masse koji sutra vozi na svom terenu i najbrze vreme Schumahera koji zbog problema sa pumpom za gorivo na poslednjim kvalifikacijama startuje sa 10-te pozicije. Alonso startuje sa 4-te pozicije, Fizikela sa 6-te i njima zajedno i da oba ferarija zavrse na prve dve pozicije treba samo 9 poena sto ce reci, dovoljno je 4-to i 5-to mesto na finisu.
    Generalno i realno je da Renault gotovo da ima obe titule u dzepu, ostaje samo jedna doza neizvesnosti i nepredvidivosti koja formuli 1 daje draz, a to je sutrasnjih 70-setak krugova u Interlagosu.
    Postoje razlicita scenarija za sutrasnje zbivanje a to su, da su Ferari i Reno da bi izbegli tucu u ringu podelili titule, Alonso sampion a Ferari najbolji konstruktor, kao i one crnje, da Schumi u naletu sa svoje 10-te startne pozicije moze da pocisti Alonsa sa staze, ali da to moze da uradi i neko drugi.
    Sta reci karte su jos uvek otvorene, a moja je zelja da sutra imamo dobru predstavu na stazi i da borba traje do poslednjeg kruga a nek pobedi bolji.
  • overspeed
    CBC Senator XXL
    • 24.05.2005
    • 2779
    • Kosovska Mitrovica

Po meni sasvim ochekivan kraj, mozhda chak i malo neizvesniji nego sam ochekivao. Ovo sam napisao u prognozi:

Posted: Mon 13 Mar 2006 10:40

Renault i Alonso, ponovo...

Ferrari i Schumi drugi, ponovo...

Posle njih - potop

Shalu na stranu, od treceg do shestog mesta ima da se "pokrljaju" konstruktori, Honda, McLaren-Merc, Toyota, RedBull (Ferrari)... Otprilike tim redosledom. BMW "vidim" tek na 6-7 mestu, kako su i izjavili u ochekivanjima pred pochetak sezone... Dok se stvari sa Sauberom malo uhodaju trebace im sezona-dve...
    Razocharao me je Rozberg...

Ali me je zato BMW-Sauber vrlo prijatno iznenadio plasmanom ispred pre svega Toyote i Williamsa Sad bih voleo da chujem Ralfa Schumahera koji je izjavio kad je otishao iz BMW-a da prelazi u mnogo ozbiljniji tim i da ce tamo mnogo bolje ostvariti svoje zhelje jer je zheljan uspeha
    (pushi)
    Theissen-ova "pedala" Villeneuve-u je bila pun pogodak, napisao sam negde da je njegovo angazhovanje bila greshka.

Sledece godine sa Kubicom od starta sezone nadam se josh boljem plasmanu, a mogli bi da se malo ugledaju i na "kolege" iz WTCC-a
    http://www.bmw.tv

Comment

Working...
    X