Poginuo Colin McRae

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • jomini
    CBC Senator XXL
    • 11.03.2007
    • 490
    • Novi Sad

http://www.youtube.com/watch?v=Zwb-RNbd ... ed&search=
    San ispunjen. Impreza Turbo.

Comment

• ĆOMI
      CBC Senator XXL
      • 31.08.2006
      • 1705
      • Braće Jerković,Vozd
      • Stilo JTD 16V

Koji bedak,ne mogu da verujem....Zanemeo sam...

Naka mu je vecna slava...
      OPEL CLUB SERBIA

Comment

• scudetto
        CBC Član
        • 25.02.2006
        • 31
        • Belgrade

Colin McRae

Colin McRae (rođen u Lanarku, Škotska, 5. kolovoza, 1968.g.), sin poznatog vozača reli utrka Jimmy McRaea, bivši svjetski reli prvak (engl. WRC - World Rally Championship).

Svjetski prvak bio je 1995.g., drugoplasirani 1996.g., 1997.g., 2001.g. i treće plasirani 2001.g. u Svjetskom reli prvenstvu. Momčadi Subaru pomogao je do naslova momčadskog prvaka svijeta u reliju 1995.g., 1996.g. i 1997.g., a momčadi Citroën 2003.g. 1996.g kraljica Velike Britanije, Elizabeta II. dodijelila mu je titulu MBE (Member of the British Empire).

Biografija

Colin je svoju reli karijeru počeo 1986.g. vozeći automobil model Talbot Sunbeam, kao stalni natjecatelj u Reli prvenstvu Škotske. Zbog svog stila vožnje Colin je često uspoređivan s poznatim finskim reli vozačem Ari Vatanenom. Colin je ubrzo napredovao na bolje modele vozila, prvo Vauxhall Nova, pa zatim i Ford Sierra XR 4x4. Prvi nastup na Svjetskom reli prvenstvu zabilježio je 1987.g. na švedskom reliju. 1989.g. ponovno je nastupio na relijima u Švedskoj i Novom Zelandu. 1991.g. postao je član britanske momčadi Prodrive Subaru koja se natjecala na Britanskom reli prvenstvu. Colin je bio dvostruki prvak Velike Britanije u reliju 1991.g. i 1992.g.

Svjetsko prvenstvo u reliju (WRC)

McRae je osvoji svoju prvu reli utrku 1993.g. vozeći Subaru Legacy koji je pripremila momčad Prodrivea na Reliju Novi Zeland. Nakon toga sudjelovao je u momčadi Subaru u tri momčadska naslova, uključujući i svoj naslov u konkurenciji vozača 1995.g. koji je osvojio u uzbudljivoj završnici protiv momčadskog kolege i svjetskog prvaka Carlos Sainza. U idućim godinama Colin je promijenio momčad nekoliko puta bez ponavljanja prijašnjih uspjeha. 1999.g. Colin je prešao u momčad M-Sport Ford, gdje je vozio tada novi Ford Focus WRC model. 2003.g. Colin je prešao u novu obećavajuću momčad Citroëna. 2004.g. nije potpisao ugovor niti za jednu momčadu čime je njegova karijera u Svjetskom reli prvenstvu za sada prekinuta, iako se do sada nije službeno povukao u mirovinu.

Zanimljivosti
        Ime vozača Colin McRaea nosi i poznati serijal igara za razne platforme proizvođača Codmastersa vezan uz simulacije reli utrka
        Colinov brat Alister, je također profesionalni reli vozač koji je zabilježio dobre rezultate uključujući pobjedu u Britanskom reli prvenstvu 1995.g.
        Nasupio je na Reliju Dakar vozeći Nissan kamion
        7. kolovoza 2006.g. nastupio je za momčad Subaru zajedno sa svojim suvozačem [[[Nicky Grist]]om u prvom uživo američkom reliju kao dio X-Gamesa. Dva kruga prije kraja spektakularno su okrenuli u zraku svoju Imprezu. Ipak su jako oštečeni automobil uspjeli dovesti cilju kao drugi.

Ne mogu jos da dodjem sebi sta je covek sve preziveo dok je vozio WRC i da ovako zavrsi UZAS

Evo malo je veci fajl oko 680 mb ko zeli da vidi kakav je vozac i covek bio Colin nek pogleda

https://www.racing-underground.com/dwld ... vi.torrent
        ALFA ROMEO 146 2.0 Ti

Comment

• NemaN
          CBC Senator XXL
          • 29.11.2004
          • 1560
          • munze

uvek ce mi ostati u secanju njegov "nadrkani" stav i nerviranje kao i porodicna opsednutost trkama....

R.I.P
          I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• M-power
            Moderator
            • 10.01.2005
            • 10060
            • Bg; Banovo Brdo
            • CorsaC, astra H,

Strasno....kada sam video naslov pomislio sam da je poginuo u kolima, kad ono jos ebeni helikopter
            Slava mu!
            To date there has never been a faster car built for the public road and,
            it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• mishio
              CBC Senator XXL
              • 29.05.2007
              • 1204

SLAVA MU !

Comment

• Rocky Balboa
                CBC Veteran
                • 11.06.2007
                • 165
                • Novi Beograd, BKII

Velika steta.

Nek mu je vecna slava.

Comment

• stefan148
                  CBC Senator
                  • 17.09.2007
                  • 228
                  • beograd-zvezdara-lion

zaista strašno ! kada sam čuo nisam mogao da verujem ! slava mu !

Comment

• Čiča
                    CBC Senator XXL
                    • 14.12.2005
                    • 1621
                    • Beograd, Vidikovac

slava mu
                    Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???

Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci
                    "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic

Comment

• xami_coupe
                      CBC Veteran
                      • 04.09.2007
                      • 130
                      • Novi Beograd

Tuga nevidjena a najgore shto mu je nesreca odnela i sina... tuga

Comment

• Sasho
                        CBC Član
                        • 25.08.2006
                        • 24
                        • Subotica
                        • 2002 yugo, 2008 yugo

Vecna mu slava i hvala!

Originally posted by HEMI 426
                        Osim toga McRae/a je na letenje navukao David Richards, pasionirani letac inaci vlasnik ProDrivea koji je pripremao subaru...

Još jedna helikopterska nesreća: srušio se helikopter Davida Richardsa

Samo 24 sata nakon što je u helikopterskoj nesreći smrtno stradao Colin McRae, zamalo je ista sudbina zadesila Davida Richardsa, vlasnika ekipe Prodrive i suvlasnika Aston Martina.
                        Šef McRaeu je 1995 godine bio upravo Richards, a zajedno su te godine došli do titule šampiona svijeta.
                        Na svu sreću, Richards koji je upravljao helikopterom (baš kao i McRae) uspio je prizemljiti helikopter koji se potom prevrnuo no, Richardsova supruga i on sam nisu bili povrijeđeni.
                        ''Nešto se pokvarilo na sistemu transmisije'' ustvrdio je Richards. ''Zbog onoga što se desilo sa Colinom, nismo htjeli ostati u Belgiji, pa smo krenuli u Škotsku. Bili smo blizu aerodroma Stansted kada sam čuo prasak u stražnjem dijelu helikoptera. Putem radio veze sam pričao sa kontrolom u Stanstedu, pa sam odmah uputio poziv za pomoć i ekipa za spašavanje je bila za par minuta na mjestu nesreće. Onda je sve u helikopteru zakazalo i počeli smo padati. Nekako sam ipak uspio da se spustim, iako se helikopter prevrnuo na bok..'' Rekao je David Richards.

Cudno je to nesto. Njih dvojica su bili povezani, pa obojica u helikopterima...

Comment

• Zeljoni
                          CBC Senator
                          • 04.05.2007
                          • 200
                          • Beograd, Vračar

Sve ste vec napisali..... tuga i uzas....strasno mi je zao malisana.....

Comment

• CLD
                            CBC Senator XXL
                            • 08.02.2005
                            • 1225
                            • Belgija - ranije Luna-Chico

e sad reci te da se samo spijunima desavaju nesrece, ali ovo mi je sad sve sumnjivije.

Comment

• GSi
                              CBC Senator XXL
                              • 15.04.2007
                              • 1018
                              • Zemun

Slucajnost?
                              Dr. Fritz Indra

Comment

• Wiz
                                CBC Senator XXL
                                • 30.09.2004