Formula 1 2008

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dfast
    CBC Senator XXL
    • 26.05.2005
    • 1302
    • Hoofddorp NL /Bgd

Hamilton je kaznjen sa 25 sekundi i pomeren na trece mesto. Massa je zvanicni pobednik trke u Belgiji.
    Sta reci, bilo je uzbudljivo za gledanje, ali sam samo cekao kad ce jedan od njih da slupa bolid, ali takav je ulog u ovom sportu. Raikonen samo nije imao srece, kisa je bila u naletu, i Hamilton je izletao sa staze samo na mestima gde je bilo sire. Raikonenu je zid bio blizi i to je to.

Comment

• zverko
      CBC Senator XXL
      • 19.08.2005
      • 7085
      • BGD
      • Audi A4

Raikonenu je zid bio blizi i to je to.
      kako blizi kad mu je auto pobegao desno i kad je hteo da ga vrati na stazu samo je nastavio pravo i udario u levu stranu. kazem debil jer vozac takvog ranga ne sme sebi da dozvoli da izgubi trku dva kruga pred kraj. ne sme da dozvoli da ga hamilton onako uzme na foru jer ako nista drugo ima vise staza u F1 od ovog.
      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• dfast
        CBC Senator XXL
        • 26.05.2005
        • 1302
        • Hoofddorp NL /Bgd

Metaforicno receno, ja mislim da je bolje sto je pokusao da vrati poziciju a to se tako i radi, pokusas da pritisnes onog ispred sebe i navedes ga na gresku. Ionako je bio pasivan u poslednjih nekoliko trka, i po meni je bolje sto je pokusao da se izbori za prvo mesto, makar i po cenu odustajanja. Cak i da nije izleteo na toj krivini, verovatno bi izleteo bi na nekoj od sledecih jer gledajuci te momente Ferari je mnogo vise bezao i bio tezi za kontrolu od McLarena. U svakom slucaju ne zameram Kimiju nista. Ima on svoje lose momente ali mi je mnogo drazi tip od Luisa.
        Najbolje je prosao Heidfeld, stavio kisne gume na vreme, da je trka potrajala jos samo par krugova izbio bi na prvo mesto.

Comment

• spanjeli
          CBC Senator XXL
          • 17.09.2005
          • 532
          • Nis

Sad sam cuo na vestima da je hamilton kaznjen bez obzira sto stvarno vise volim kimija,mislim da nije zasluzio da bude kaznjen,morao je da presece stazu jer ga je ovaj gotovo izgurao,posle ga je propustio pa opet pretekao,e sad nacin na koji je to uradio nije bas ok ali mogli su da mu progledaju kroz prste...

kazem debil jer vozac takvog ranga ne sme sebi da dozvoli da izgubi trku dva kruga pred kraj. ne sme da dozvoli da ga hamilton onako uzme na foru jer ako nista drugo ima vise staza u F1 od ovog.
          Pa nije bas sve tako crno i belo,vozac koji je prvi vise rizikuje jer prvi dolazi na deo koji je eventualno mokar ili klizav,ovaj pozadi moze to da vidi i eventualno izbegne,tako da je kimi stvarno morao da uspori i bude max oprezan,drugo,temperetura guma se odjednom drasticno promenila sto je rezultiralo time da je grip skoro potpuno nestao,pa je tako i kimi a i hamilton isklizao,mislim dovoljno je videti kako ih je haidfild sve pretekao samo sto je imao drugi set guma...
          Originally posted by Sheta_Junior
          Tata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!

Comment

• sri98
            Admin od Trpeze
            • 24.10.2004
            • 7262
            • Republic of Konjarnik
            • Toyota Corolla E 210

Dobro ti ide taj engleski

Code:
            The arrival of the rain definitely did not help. In these conditions, if you are in front you have to be more cautious as you don't know how much grip you'll find in each braking area. That's how Hamilton managed to close on me and then happened what you all saw.
            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• spanjeli
              CBC Senator XXL
              • 17.09.2005
              • 532
              • Nis

ha ha majke mi nisam to nigde video/procitao,jednostavno prosta logika...
              Originally posted by Sheta_Junior
              Tata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!

Comment

• zverko
                CBC Senator XXL
                • 19.08.2005
                • 7085
                • BGD
                • Audi A4

od samog pocetka njegove karijere sam bio njegov fan ali ovo danas... za mene on nema opravdanje a ako je po vama bolje u zid nego drugi onda se ja izvinjavam. odo na forum o kukicanju. to da li je zeleo da povrati prvo mesto pa je izgubio celu trku o tome je trebao da razmislja pre nego mu se desi da dodje u sitaciju da mu mali dahce za vratom. to meni nije jasno, zasto je dozvolio da ga ovaj stigne i prestigne.

Comment

• LuccaGabazzi
                  CBC Senator
                  • 16.09.2005
                  • 294
                  • pole position

koja sramota za oduzimanje 25 sekundi, sta sve nece izmisliti...
                  Billionaire Boys Club

Comment

• CannoN
                    CBC Senator XXL
                    • 15.09.2007
                    • 485
                    • Beograd

Nazalost Kimi vise nije dorastao zadatku - bas sam se reazocarao i popizdeo.

Comment

• neshaoct
                      Banovan
                      • 18.08.2007
                      • 1754
                      • Beograd, Rakovica

Originally posted by zverko
                      od samog pocetka njegove karijere sam bio njegov fan ali ovo danas... za mene on nema opravdanje a ako je po vama bolje u zid nego drugi onda se ja izvinjavam. odo na forum o kukicanju. to da li je zeleo da povrati prvo mesto pa je izgubio celu trku o tome je trebao da razmislja pre nego mu se desi da dodje u sitaciju da mu mali dahce za vratom. to meni nije jasno, zasto je dozvolio da ga ovaj stigne i prestigne.
                      Počinje kiša, i nemaš pojma kako leži bolid. Naročito što kiša ne pada po celoj stazi istom jačinom.
                      Kome je lakše voziti ?
                      Prvom, koji nema u koga da gleda ispred sebe kako bi video gde su nova mesta za kočenje...koji nema u koga da gleda koliko bolid drži u nekoj krivini pod novim uslovima vožnje...ili onom drugom koji samo gleda u bolid ispred sebe... ?

Comment

• neshaoct
                        Banovan
                        • 18.08.2007
                        • 1754
                        • Beograd, Rakovica

Originally posted by LuccaGabazzi
                        koja sramota za oduzimanje 25 sekundi, sta sve nece izmisliti...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=l5XL_UXd3Pk[/youtube]

0:11 ulaze u startno-ciljni pravac tako što je Hamilton još uvek ispred Kimija, iako je do toga došao skraćivanjem krivine.
                        Hamilton još uvek ne pušta Kimija ispred celom dužinom bolida, iako to mora da uradi.

0:14 Prelaze liniju cilja, Hamilton i dalje vozi paralelno sa Kimijem, koji je samo za dužinu nosa bolida ispred, ali ne zato što ga je Hamilton pustio...
                        Još uvek Hamilton drži gas, i ne pušta Kimija ispred sebe celom dužinom bolida, iako je već prošlo 3-4 sekunde od početka ciljnog pravca.

0:16 I Dalje Hamilton vozi paralelno sa Kimijem, i i dalje ga nije pustio celu dužinu bolida.

Tek na dolasku na mesto za kočenje, Kimi je ispred Hamiltona, ali zato što je kasnije kočio, a ne zbog toga što ga je Hamilton pustio celom dužinom bolida ispred, kao što je bio dužan da uradi još 5-6 sekundi ranije, odmah po vraćanju na stazu...

0:22 Ulaze u krivinu, i ja udarac Kimija ne vidim...

A, kako je trebalo...
                        0:10 Hamilton se vraća na stazu, pušta gas, i pušta Kimija ispred sebe...
                        Ali, on to nije uradio...

Comment

• Boki_ru
                          CBC Član
                          • 10.01.2008
                          • 51
                          • ruma

Sramota na sta je formula 1 spala

Comment

• zverko
                            CBC Senator XXL
                            • 19.08.2005
                            • 7085
                            • BGD
                            • Audi A4

Originally posted by neshaoct
                            Originally posted by zverko
                            Počinje kiša, i nemaš pojma kako leži bolid. Naročito što kiša ne pada po celoj stazi istom jačinom.
                            Kome je lakše voziti ?
                            Prvom, koji nema u koga da gleda ispred sebe kako bi video gde su nova mesta za kočenje...koji nema u koga da gleda koliko bolid drži u nekoj krivini pod novim uslovima vožnje...ili onom drugom koji samo gleda u bolid ispred sebe... ?
                            kolko se secam kise nije bilo gad ga je hamilton izmrdao na foru levo-desno-levo desno na ciljnom pravcu pre prve krivine. ja o tome pricam

Comment

• neshaoct
                              Banovan
                              • 18.08.2007
                              • 1754
                              • Beograd, Rakovica

...Hamilton je tu morao da pusti Kimija, i baš zato što to nije uradio je i dobio kaznu...

Inače, znamo svi da to nije nikakva posebna tehnika preticanja, već je stara koliko i F1...
                              [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Koprlc1T4sw[/youtube]

Comment

• AreOut
                                CBC Senator XXL
                                • 22.07.2006
                                • 590
                                • Zabjelo

Zverko ne avetaj sad je on debil zato sto se trka a ne skuplja bodove kao Massa? Covjek je racer i da je on dobio skinuo bi prednost hamiltona na 11 poena ali jbg naletio je na dio staze (tj. izasao van iste) na kome su mu lijeva i desna strana imale razlicito prijanjanje i morao je da ubije u zid (i hamilton je isto isao okolo i po travi nije samo kimi).

I sta pricate kako je kazna neopravdana na startno ciljnom pravcu u Spa ne mozete da pretknete bilo koga (osim za cijeli krug) osim ako nefer ne steknete prednost kao onaj mali mangup hamilton koji se poslije pravi lud i kuka na FIA. Poceo je isto kao sumaher samo sto ovo nije 1994. i to se sada (ostrije) kaznjava... trebalo je jos 1994. al jbg sad.
                                http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c

Comment

Working...
                                X