Slikaj, to su prelepi tenutci!!!
DOBIO SAM KCERKU !!!!!
Collapse
X
-
Comment
-
-
prolupator
Ajd sjasi sa Cannona malo, pa pomozi zeni, deluje iscrpljeno il da te banujem na par dana
Shala sto se bana tice ali
BTW: Nice KiddsAtt mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Hehe.. okki, nice , lepo od tebe da si preuzeo malo odgovornosti i obaveza na sebe
Grcevi su posledica nerazvijenosti creva i mehanizma za varenje, prvobitno.
U osnovi nema preterane filozofije ali:
Ako majka nema svoje mleko pa se pribegava raznim babymix opcijama, treba uzimati vrste koje nemaju kravlje mleko u bazi.
Izbegavati sve vrste koje imaju dodatke LAKTOZE i GLUTENA, sve do 4 meseca za devojcice a do 6-og za decake.
Ukoliko ipak majka ima svoje mleko, obratiti paznju na sta ona sama unosi u sebe. Svaka preterana doza C vitammina kroz bilo sta ce izazvati reakcije.
No, primarno je kako pomoci jednom sistemu koji jos nije razvijen, naravno sto se vise izaziva aktivitet stomacnih misica kod bebe mehanizam za varenje ce dobiti pomoc, externu putem potiska stomacnih misica, posto creva nemaju razvijen mehanizam za sinhtoni protok (sinhronizovano stiskanje creva radi proterivanja).
Posto majke imaju trudnicko bolovanje, neka prvenstveno unesu kroz dnevne vezbe i aktivitete jedan ritam, dnevni ritam kod beba.
To ce uciniti da i vama bude laka noc jer ce bebe biti iscrpljena ukoliko je aktivna u toku dana.
Dok su tako male kao sto su, treba ih pomerati da nebudu dugo u relaksnoj poziciji, dakle sve vreme im treba provocirati odziv stomacnih misica koje koriste za stabilizaciju tela (jer ledjni su upravljani samo refleksima do nekog 6 meseca starosti- kad pocinje vreme za sedenje- nepokusavajte pre toga jer stabilizacija kicme nefunkcionise kroz odziv balansnog centra)
U krajnjem slucaju mozes da probas sa Plantex cajem, jer funkcionise za sigurno.Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Karakter tipa , SAAB = Open Your Mind
Shala, ali ima nesto, zivim 20 godina u zajednici koja pruza i trpa informacije a ja gladan, opsteg obrazovanja, samo sto nikad sebi nedopustam da informacije budu na nivou koji se nudi, produbljenje i poceti iz starta je potrebno.
Telo gledam kao mehanicki sklop sto i jeste, ista pravila igre
Ortoped = Mehanicar
Lobotomija= Tuning
krvotok=lubrikacioni sistem
etc etc
Sve u zivotu je bazirano na paralelama i iskustvima , mnogi nezele da videAtt mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
vrisnuo sam na poredjenja
znaci hirurg=limar
estetski hirurg=farbar
oto rino laringolog = svetla, ???, izguv
Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???
Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci
"Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic
Comment
-
-
Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Comment
-
-
Ma neeee, ona samo nece SAAB, ni u jednoj bojiMislim, brooka, ja bih ga uzeo onako iz zezanja
Moje devojke spavaju jedna drugoj u krilu, a mene preplavljuje sreca nevidjena
Ma, nek' je moja devojcica ziva i zdrava pa i da joj se ne dopadne boja prvog automobila, mada sumnjam da ce cale da joj kupi NOV prvi automobil
Inace, kokoske jesu daltonisti
Comment
-
Comment