Razne akcije

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • oooo quattro
    CBC Veteran
    • 01.08.2007
    • 126
    • Zrenjanin

Razne akcije

Poštovani prijatelji,

Već neko vreme mi se mota po glavi ideja da pokušamo da animiramo ili da utičamo na što veći broj ljudi (i na one koji nisu članovi foruma) za razne vrste akcija.
    Možda nisam baš najjasniji ali evo pokušaću da objasnim.

Recimo smislimo neki simbol ili neki znak raspoznavanja i koristimo ga za neku trenutnu svrhu tj. akciju i time vršimo pritisak na nadležne da se te stvari promene. Akcije mogu biti razne npr.

izražavanje javnog protesta zbog toga što je kod nas najskuplji benzin u regionu,

Borba za uvođenje stimulacije prilikom registracije vozačima koji nisu duži vremenski period napravili nikakvu štetu tj. udes,

Izražavanje saučešća sa porodicama nastradalih u nekoj saobraćajnoj ili duroj nesreći (nadam se da ovo nećemo morati da koristimo),

Podrška neke humanitarne akcije,

Borba za bolje puteve, signalizaciju...,

Borba protiv policijskih (radarskih) sačekuša u kukuruzu ili protiv policijskih kršanja pravila saobraćaja,

Borba za donošenje novog zakona o bezbednosti...

Ovo su samo neke ideje koje su mi pale na pamet. Pošto je ovo veliki forum, a i na njemu ima mnogo pametnih ljudi sigurno će još neko imati šta da doda.
    Imao sam priliku da vidim nešto slično u Moskvi. Oni npr. kada hoće da izraze saučeše sa porodicama nastradalih u nekoj saobraćajnoj ili duroj nesreći, ili na dan pobede nad fašizmom... koriste trakice koje su crveno crne boje i zavežu ih na antenu ili retrovizor (spoljni) automobila. U drugim gradovima su čak uspeli da utiču na to da se rekonstruišu glavne saobraćanice. Mi bi mogli da za razne akcije koristimo razne simbole (trakice, nalepnice...). Naravno sve ove akcije treba širiti i preko neta kako bi se što više ljudi uključilo u njih i tako stvorio pritisak javnosti. Možemo takođe i da ostvarimo saradnju sa nekim medijskim kućama, sigurno bi bilo zainteresovanih. Recimo možemo slati fotografije policijske patrole kako pretiče na punoj liniji ili prolazi kroz crveno bez rotacije...

Red je da se i mi vozači izborimo za svoja prava, a ne samo da plaćamo bez pitanja sve što nam se nametne. Kojekakve takse za ovo ili ono. Ako mogu razne organizacije da se bore za prava životinja (protiv kojih nemam ništa protiv) možemo i mi za svoja prava da se borimo!

BUĐENJE!!!!
  • stajnajn
    CBC Član
    • 28.07.2008
    • 56
    • nis

ja sam za, a da kacimo te snimke na youtubu a, ne verujem da ce npr to objaviti neka televizija.

Comment

• oooo quattro
      CBC Veteran
      • 01.08.2007
      • 126
      • Zrenjanin

Naravno na youtube ali sam siguran da će to neko objaviti.

Comment

Working...
      X