Bicu slobodan da objavim pp koji mi je poslao pre nedelju-dve dana, znam da se ne bi ljutio....
Jel imam opravdanje za nedolazak u nedelju na skup? Prekjuce sam se dokopao racunara, pa reko' da pojasnim : pre mesec dana sam dobio neki jeziv proliv, javim se lekaru (na nagovor zene, inace ne bi nikad otiso), dobijem gomilu uputa i na jednom mestu mi dijagnostikuju LIMFOBLASTNU AKUTNU LEUKEMIJU. Po Srpski, to je rak kostne srzi, maligno oboljenje koje spopada u 90% slucajeva decu do 11 godina starosti i to 2 komada na 100.000 ljudi. To je losa vest. Dobra je sto se to leci u 85% slucajeva , cak i vise u populaciji do 45 god.starosti. Takodje je dobra vest sto citostatika u Nisu ima dovoljno i sto socijalno pokriva troskove. Da zivim u Luxemburgu morao bi da nadjem ~ 80.000 eur sa takvom dijagnozom, imam burazera tamo koji me zvao da idem kod njega da se lecim. Ispostavilo se da su procedure i protokoli za lecenje svih leukemija isti svuda u svetu (po protokolima svetske zdr.org.) i da nema odstupanja, tako da sam se finansijski provuko. Isti je tretman i na Mejo klinici u Njujorku i na Niskoj hematoloskoj klinici, samo sto u Niskoj ima bubasvaba po sobama i sto su sestre brkate 60-togodisnjakinje.
Dobra vest je sto je moja firma resila da mi uplacuje 100% plate za sve vreme bolovanja, a takodje i sluzbeni mobilni i mobilni internet (laptop sam kupio da imam zanimaciju u bolnici), tako da ubuduce necu da budem odsecen od sveta.
Eto, dobio sam zanimaciju u vidu hemioterapije u narednih bar godinu dana, vec sam odlezao 20 dana u bolnici, pa pauza 10, pa opet idem da lezim u ponedeljak... pa cemo da vidimo.
Comment