Nije frka za pare. Firma tj. osiguranje sve placa Posto je pukao jedan ligament, a s obzirom da normalno hodam,trcim, igram tenis...jedino fudbal ne mogu, onda sam u dilemi sta da radim. Ako se operisem bicu 3 meseca u qrcu.
Samo mi pojasni kako mozes da igras tenis a ne i fudbal ? Tenis je fizicki zahtevniji i vise opterecujuci po zglobove?! Da nije stoni tenis ? Onda mozes da igras i stoni fudbal...
Neznam da li nesto mazes na koleno, tj. kakva ti je terapija. Ja kad sam imao problema sa zglobom (isto ligamenti) mazao sam jednu kremu koja moze da se kupi u veterinarskim apotekama (kremu pravi veterinarski zavod Zemun).
Odlicna stvar, braon je boje, cudno ime ali bas je za ligamente i razne probleme sa misicima. Izgleda smesno, konjska mast, pa nisam ja konj da to mazem, ali 90% fizioterapeuta koriste te proizvode.
Ako te zanima videcu da je nadjem pa da ti kazem tacno ime . . .
Idi kod 4-5 doktora pa uporedi dijagnoze...
Tako ja idem kod ocnih jednom u x godina kad proveravam dioptriju
Odem kod 4-5 i, gle cuda, svi imaju razlicite rezultate. Onda odem jos kod 2-3 pa koja dioptrija je najcesce konstatovana (kod najveceg broja doktora) onda se ta i uzme
Ta mast se zove Flogocit, i koriste je bajkeri kada padnu sa motora, pa ne smeju kod lekara, zbog policije. Inace se koristi samo u veterini, i ne znam zasto nije legalno za ljudsku upotrebu. Svi bajkeri kazu da je cudo za zarastanje rana i koze, za zglobove ne znam.
Nije flogocid, nego IHTIOL (bas za tetive i ligamente), crna, masna, odvratno mirise (mada ne tako odvratno ko flogocid koji je majka za otvorene rane)
@Sasha Operisoao sam prednje ukrstene, lateralni ligament i meniskus. Ako ih nisi ozbiljno zeznuo mozes da ih vratis ali nikad kao pre. Jacaj kvadriceps, masovni treninzi i steznik pro sa sinama. Nije lose da se kupi "Glukozamin" odn. nesto na toj bazi da se pije. Ja ga pijem stalno pa ne moze da skodi.
@Egon Mast jeste za konje, da da, i ja sam je koristio vise puta, sta ces, ali sigurno pomaze.
Ako fali jedan za fudbal tu sam. Ako nije bas profi, ne zato sto nisam dobar nego sam ogranicen sa pokretima zbog velikog broja povreda. Mogu da trcim kolko oces do Subotice i nazad. Ranije sam igrao 5x nedeljno na krv i noz ali sam odustao-preoybiljno i ceste povrede. Al sam se nahvalio, ma mogu ja i sam protiv svih.
Comment