Ko nam brani ? Dve-tri-cetiri zene pa ud'ri brigu na veselje. Pa svi kod TAZZ-a na Maptun - stage XY da postignemo prolazno vreme i kod zena i kod dece
Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic
Bjanka je rodjena u Srbiji, sad ima dvojno drzavljanstvo.
Dejan i Angelina, rodjeni u Svedskoj, za vreme dok ja nisam imao Svedsko drzavljanstvo.
Odatle automatski po zakonu ovde im pripada drzavljanstvo majke koja je Scandinavisjski drzavljanin.
Dakle, oni u Danci
Aleksa, opet, radja se kad ja imam Svedsko drzavljanstvo, te automatski dobija po meni drzavljanstvo jer mu majka ima SRJ
Opet po zakonu o zastiti deteta da nebi bilo kidnapovano od strane roditelja koji NIJE drzavljanin Scandinavskih zemalja.
Ja imam SWE i samo SWE, jer mi je brljotinom nashih vlasti moje drzavljanstvo oduzeto posto sam upisan 1963 god u opstini rodjenja moga oca, dakle Nevesinje.
Sada, imam dakle drzavljanstvo u RS ali tamo posto nikad nisam ziveo, nemogu da dobijem ni licnu kartu a kamo li pasos.
Nije da mi treba ili ne, isto tako da bi dobio drzavljanstvo Srbije treba samo da ga trazim uz neku mizernu taksu, no, zasad se osecam u tim vodama malo sigurnije bez istog.
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment