Kako koristite forum? Tehnički...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Kako koristite forum? Tehnički...

Pregledajući malo pitanja, mišljenja, gadjenja i ostalo, došao sam do zaključka da više od pola članova foruma nekoristi forum na pravi ili lakši način.

Kako se odlučujete koje ćete poruke prvo pročitati i kako stignete do njih?

Kako idete od foruma do foruma ako idete?

Kako se vraćate nazad na index stranu i da l ise vraćate ili koristite "prethodna" u browseru..

I takva pitanja...

Nije anketa nego životna pitanja Da napravimo neku bazu korišćenja i iskustva u radu sa forumom.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs
  • milannik
    CBC Senator XXL
    • 23.12.2004
    • 1455
    • Niš

Re: Kako koristite forum? Tehnički...

Prvo otvorim opciju "pogledajte vase postove", a u drugom tabu "pogledaj nove postove", retko kad krenem da kopam po forumu, sam kad trazim neku odredjenu temu.
    Nazalost, zbog rakvog pristupa su mi promakle mnoge u trenutku bitne teme

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Da, važno pitanje, kako pretražujete forum kad nešto tražite?

@Milanik, imaš meni "pogledajte aktuelne teme, na taj način teško da može promaći neka. Mada ima ih dosta pa treba listati

https.autogas.rs

Comment

• DraxNS
        CBC Senator XXL
        • 24.10.2006
        • 520
        • Bačka Palanka
        • Peugeot 307 SW

U 95% slucajeva odmah otvaram pregled novih postova, u 3% pogledam svoje poruke (ako cekam neki odgovor) a ostalih 2% nesto kopam preko search.

Do poslednje verzije je u vrhu strane sa novim porukama bio i breadcrumb za povratak na index, a sad se vracam klikom na link Index Boarda.

Kad hocu da postavim novu temu... odem na index i pregledam gde bi je bilo najbolje uglaviti... a uglavnom (preko 85%) pokusam prvo da nadjem odgovor, ako imam pitanje... pa tek onda nova tema... i u sustini ne piskaram previse...

Comment

• milannik
          CBC Senator XXL
          • 23.12.2004
          • 1455
          • Niš

Pa da, sad koristim tu opciju aktuelnih tema, ali predhodne 4 godine te opcije nije bilo
          Ja kad trazim trazim ili po autoru, ili u podforumu, jer za ovu cuvenu pretragu nikako, da jedan od vas dvoje-troje koji znate da je koristite, napisete jedan veliku HOW TO

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Taj tom o korišćenju pretrage se sprema godinama ali niakd Pretraga je sad znatno bolja, nego na prethodnoj verziji siftvera. Obično ljudi greše kad stave jednu reč bez dodataka, dobiju puno pogodaka, bezvredno.. Treba staviti bar dve reči od kojih je jedna "to ne želim" ima kratko uputstvo u pretrazi kako se to radi.
            Druga stvar jekad već dobiješ nešto pogodaka..

REČ Autogas daje 744 pogodaka.. Ima da listaš letnji dan do podne... I tu svi odustanu...
            Na toj strani ima opet pretraga rezultata.

REČ venturi od 744 smanjuje to na 26 pogodaka, sad već može da se lista....

REČ karburator daje dva pogotka, e to je već nešto

Traženje po imenu pisca sa ovim sistemom eliminacije isto tako olakšava život.

Svaka tema ili forum ima takodje gore levo pretragu, istim sistemom odgore dobija se dobar rezultat.

Desno gore ima Google pretraga CBC foruma. Tu se dobijaju rezultati pretrage za forum koji su indeksirani na Google pretraživaču i takodje može da se traži dalje na forumu isto kao na GOogle pretraživaču.

Taj način će biti u pravoj upotrebi tek za par dana dok Google ponovo ne indeksira sve stranice (mnoge već jesu), mada i ovako može u "kešu" da se pogleda stari link koji je usnimljen.

Eto kratak HOW TO

https.autogas.rs

Comment

• Delkan
              CBC Senator XXL
              • 14.06.2005
              • 829
              • 60 km From BG,West

Kad sam se registrovao na forum(davno to bese),citao sam sve poruke koje su se na istom pojavile(bilo je i vremena).Naravno,zbog velicine foruma,to odavno vise ne radim...Posto Firefox koristim od pocetka,uvek otvaram sve teme po tab-ovima i najcesce posecujem deo foruma koji je posvecen popravkama i uopste tehnickom delu.U opstim diskusijama se i nesecam kad sam bio poslednji put,ali sve je to u sustini zbog nedostatka vremena.
              Nikad ne koristim onu opciju pogledaj nove poruke i sl. jer mi je nekako sve nabacano(iz svih delova foruma).Uvek otvorim onaj podforum u kojem sam bio ranije i vidim na koje je teme odgovoreno,pa njih i citam.Mnogo mi je korisna ova nova opcija da sad mogu da odem na poslednju procitanu poruku u temi-mnogo pomaze kad tema ima vise strana.
              Znam da ovakvim nacinom koriscenja foruma verovatno preskacem mnoge stvari koje bi me interesovale ili u kojima bih imao mozda nesto i da kazem,ali navika je cudo...

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Ja ne mogu da verujem da to mnogi ne znaju, ta prečica je oduvek postojla za poslednju poruku i pre ovih promena. Mala Ikonica iza pisca poruke baca na poslednju poruku a klik na tenu sa desne strane iznad pisca poruke baca na poslednju nepročitanu poruku u toj temi. Isto tako u svakoj temi ima gore idi na poslednju poruku i nema potrebe listati stranice. Ovo nije bilo pre, ili ja nisam video

https.autogas.rs

Comment

• Delkan
                  CBC Senator XXL
                  • 14.06.2005
                  • 829
                  • 60 km From BG,West

Sad bar iskacu i oblacici sa objasnjenjima! Toga nije bilo,jel` tako?Aj` kazi da nije,bice mi lakse!

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Nije bilo ranije

https.autogas.rs

Comment

• BaneT
                      CBC Senator XXL
                      • 09.12.2005
                      • 562
                      • Beograd

Nisam siguran dal je bilo ranije ovo skakanje sa jednog dela foruma na drugi-mislim na padajući meni na kraju topika. To mi je recimo lakše nego vraćanje na index...možda je to i bilo ranije al mi nije trebalo. Sve je to stvar navike. Još uvek mi je malo konfuzno ovo novo stanje.

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Zato sam pokrenuo ovaj topik da se bar na neki način pregledaju funkcije. Mnogi stari članovi nisu nikad koristili ni one mogućnosti foruma a sa novima, dodatnim to izgleda mnogo konfuznije mada je ustvari mnogo lakše ako se koriste sve mogućnosti jer ih sad ima više.
                        Bio je taj padajući meni i ranije.

https.autogas.rs

Comment

• BRABUS
                          CBC Senator XXL
                          • 15.10.2004
                          • 2399
                          • London

Originally posted by milannik
                          Prvo otvorim opciju "pogledajte vase postove", a u drugom tabu "pogledaj nove postove", retko kad krenem da kopam po forumu, sam kad trazim neku odredjenu temu.
                          Isto tako i ja radim. Retko sta trazim, tako da search opciju ne koristim bas.

S vremena na vreme volim da prolistam po Wastegate, Opste diskusije, Noviteti i US Automobili iz index-a, cisto da vidim da li je nesto promaklo

Comment

• zvrle
                            CBC Senator XXL
                            • 01.11.2005
                            • 961
                            • Beograd, Batajnica
                            • Golf 4

Kada dođem na index stranu u novom tabu otvorim nove poruke a u trenutom svoje poruke. Prvo otvorim svoje poruke pa onda sa back dugmetom na mišu vratim na index stranu i obično otvorim opšte diskusije i wastgate.
                            “Scientists dream about doing great things. Engineers do them.”

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Da li koristite Bookmakrs ili Subscribed?
                              Obeležavanje i pregled tema koje pratite ili obaveštavanje o novim porukama u temama koje pratite?

https.autogas.rs

Comment

Working...
                              X