Pogrešio si što nisi pozvao dotične telefonom i rekao da preuzmu poruke ili nisi pročitao da je to već neko pitao. Poruke su tamo dok ih druga strana ne "pročita" pa makar to bilo za dve godine...
PP mozes da napises, pregledas, obradis, posaljes, izvezes u excel, access, moze da se vidi i kroz neki net browser, samo onaj kome je namenjena ne moze da je vidi dok ga ne zoves telefonom i izgovoris unapred odredjenu magicnu rec . Tako da sam resio da pisem i dalje pp, pa cu da se igram posle do mile volje sa tim textovima, da ih exportujem u razne oblike da vidim sta ce na kraju da ispadne. Ko procita - procitao je, ko nije - nek me zove .
Inace sad pp idu bez problema (nikog nisam zvao a svi su procitali pp, al' o tom fenomenu cu ovih dana da razmisljam, najvise sumnjam na telepatiju ili nesto na tu foru ).
Nisam ja bas u cvetu mladosti, pa da odmah sve uklavirim, "staro drvo se tesko savija" .
A posto sam bio uvredjen toliko da nisam mog'o da spavam + sto nemam ja nista od "nisam hteo...", e za to dugujes PIVCE kad se vidimo
Originally posted by Valent Vudriga
ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.
Da i ja nesto kazem na tu temu. Mislim da je stvarno glupo odradjeno da poruke koje se posalju idu u folder "Za slanje" i tamo "ostaju" dok ih osoba kojoj su poslate ne procita. Da obrazlozim: na vecini forumima, na svim web-mail klijentima, folder "Za slanje" - "Outbox" sluzi za trenutno smestanje odlaznih poruka dok se ne posalju (npr. u Outboxu su dok ne odu - ako su velike poruke sa velikim attachmentima) i to je svrha tog foldera "Za slanje". Da se drugacije mozda zove, imalo bi vise smisla. Nije losa opcija, ali vecinu korisnika (kao sto je i mene) iznervira zato sto poruka NECE DA IM SE POSALJE, a u stvari je poslata, samo sto je jos nije procitala osoba kojoj se salje, tako da, moj savet je, ili da promenite naziv tog foldera, ili da odradite standardnu varijantu.
A gde da im se pošalje??? Na Mars? Ovo je PP iliti privatna poruka ovde na Forumu, ne šalje se nigde, nema veze sa webmailom. Kad bi bilo da se premesti odmah, onda bi pitali a kako ja da znam da li je primljena.Čovek se ne javi više nikad na forum a ti čamiš čekajući odgovor.
Drugo, ima opcije da se otvori folder, nazove božić bata ili kako god, ima opcija da se napravi šablon za poruke, ima sto svega. Malo pregledati kontrol panel i svako napravi sebi baš kako njemu odgovara...
Jel si i sad zaboravio smajli malo? Ja sam samo rekao sta prosecnom korisniku smeta. Nije ti cilj da ubedis sve kako to valja, vec da namestis tako da svima bude prirodno normalno. Ne mozes ici i svima objasnjavati zasto je to tako
Ne, nisam zaboravio smajli, alergičan sam na "to je glupo, niš to ne valja" i slično. Dovoljno je napisati imam takav problem ili takvu želju. Porediti PP sa mailom ili analogijom web maila nije primereno kad je forum u pitanju i nije nikakvo ubedjivanje da to baš tako treba, to je jednostavno tako. Kontrolni korisnički panel-> privatne poruke-> izmeni opcije-> pa napraviš folder kakav želiš ili promeniš postojećem ime.
Ovakve teme upravo zato služe da ne bi svima pojedinačno objašnajvao.
A taj koji bi napravio da se je svima dobro, nije se još rodio, zadnji pokušaj je završio na raspeću...
Evo, ja sam recimo IT nekakav profesionalac, sa internet djakonijama se bavim od 1997. godine, vidjeh more mail klijenata, web mailova, postavljao sam, administrirao razne forume, ucestvovao na stotinama, prevodio ljudima slicne pojmove, drzao i kurseve i danas sam pola dana razbijao glavu oko tog netacno ili nesretno prevedenog naziva foldera "za slanje". Uzeo mi je par sati vremena i nerviranja, to je nebuloza od prevoda/greske i samo tvorac (admin, moderator, vlasnik) iz ciste sujete moze tvrditi drugacije
Pa kao IT profesionalac i admin na forumima... trebalo je da znas da se PP prikazuje kao neposlata dok god se ne isporuci.... Za slanje je taman dobar prevod... poruke koje su napisane a nisu otisle su sta? Pa naravno.. ZA SLANJE
Javilo se par ljudi koji su se polomili da bi skontali i na kraju videli thread sa objasnjenjem (ovaj). E sad, koliko ljudi se iznerviralo i batalilo...a koliko ljudi je skontalo...mislim da te brojke govore da sa tim nesto treba uraditi, ali, meni sad nije ni bitno kada znam kako radi, ali ce drugima biti isto tako zeznuto
Comment