Firefox - problem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dacha
    CBC Senator XXL
    • 23.06.2007
    • 356
    • Beograd, NBG
    • Xsara II 2.0i

Re: Firefox - problem

evo mene opet iz firefox-a i radi, ako chekiram box pamti i pass tj. radi automatsko logovanje a radi i log in/log out kao sto je sve uvek i radilo ;]

guglajuci oko ovog problema nasao sam i da 3rd parity cookie zna da pravi ovakve probleme i to sam na jednom mestu naleteo da je se taj bag u ff-u pojavio nakon promena oko domena.
    kada iz recent history-ja chekirate cookies (dakle sve) ili izaberete samo cbc cookie on ne brise samim tim i 3rd parity cookie a izgleda da neki od njih prave problem.

kada sam u recent history-ju (tools/clear recent history) obelezio i cookies i site preferences (ovo drugo po default-u nije stiklirano) i obrisao ih sve je proradilo.
    gasio sam firefox, restartovao komp i ruter dakle promenio ip adresu i dalje radi sve normalno tako da eto to je meni resilo problem.

pominjali su i kao drugo resenje da se disable-uju 3rd parity cookies pa da se enable-uju a moze i da se ostavi disable-ovano a da se napravi exception za cbc.rs ali meni je prvi nacin upalio pa ovo nisam probao.

valjda ce jos nekome pomoci
    The best car safety device is a rear-view mirror with a cop in it.

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Ja sam udario problem sa firefoxom na gugletu i od mnogo primera izabrao jedan, ali pogrešan, nisam ni čitao detaljno
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• zverko
        CBC Senator XXL
        • 19.08.2005
        • 7085
        • BGD
        • Audi A4

kad smo vec kod FF problema. el se desava nekom da mu youtube (flash) baguje tako sto secka tj zamrzava sliku dok zvuk tece normalno. na IE radi normalno.
        deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• dacha
          CBC Senator XXL
          • 23.06.2007
          • 356
          • Beograd, NBG
          • Xsara II 2.0i

imao sam taj problem na jednom kompu kad se tek pojavio ff3.0 verzija i resio sam ga tako sto sam uninstalirao flash player i instalirao opet tako da eventualno probas to.

evo linka za adobe flash player uninstall (kad pokrenes treba da je ugasen ff, ie, msn i slicno)

i onda instaliras poslednju verziju playera

a problem moze biti povezan i sa nekim kodecima tako da ako si instalirao neke kodeke pa je nakon toga krenuo da baguje probaj da ih uninstaliras.

Comment

• Franjo
            Banovan
            • 14.08.2009
            • 2831
            • Inđija - Beograd
            • Renault megan II res

Problem je isključivo u konekciji. Ja imam broadband wireless sa 100 Mbps pa mi "štekuje".

Comment

• dacha
              CBC Senator XXL
              • 23.06.2007
              • 356
              • Beograd, NBG
              • Xsara II 2.0i

Originally posted by Franjo
              Problem je isključivo u konekciji. Ja imam broadband wireless sa 100 Mbps pa mi "štekuje".
              losa ti je dijagnostika problema, nema to veze sa konekcijom jer ako ima zvuk a nema sliku znaci audio stream radi, pritom iz IE sve radi normalno, problem je u kodecima, nekom add on-u ili playeru.

imam utisak da ti tu neke stvari nisu bas najjasnije pa da probam da objasnim ;]

kada bi imao broadband wireless konekciju od 100 Mbps ka netu znaci da bi ti brzina bila 12,5 megabajta u sekundi sto ce reci da bi cd od 700 mb skinuo za manje od minut...
              ne bi ti seckao full hd stream a ne youtube.

nisam video da Beotel kog si naveo kao provajdera ima u ponudi tj. najvise imaju 1mbit a i naveo si da koristis 5Ghz wireless flat koji ide po standardu 802.11a
              maksimalan bandwith za ovaj standard je 54Mbps ali to nema u ponudi.

tih 100mbps koji stoje u donjem desnom uglu kod monitorcica odnose se na brzinu lokalne konekcije a ne od interneta nazalost

Comment

• Franjo
                Banovan
                • 14.08.2009
                • 2831
                • Inđija - Beograd
                • Renault megan II res

Konekcija je druga tema. Spomenuo sam kao mogući uzrok download, jer je rekao da ima i sliku i ton, samo mu se slika povremeno zamrzava isto kao i meni. Kad zamrzne pokazuje da učitava podatke, pa ponovo krene. Kada skine ceo spot klikom na Play reprodukcija teče bez zastoja sigurno iz recent foldera ili download-a.

Inače, redovno radim update Flash-a i skidam sve moguće pakete kodeca. Takođe koristim više plejera. Nije mi jasno zbog čega se to dešava, samo sam primetio da neki spotovi koji sadrže puno crnih detalja, oko 30 % ekrana, teku bez zastoja. Možda je u pitanju manje informacija?

Comment

• zverko
                  CBC Senator XXL
                  • 19.08.2005
                  • 7085
                  • BGD
                  • Audi A4

nema veze sa konekcijom. ja na poslu imam tih 100Mbit ali pravih pa je opet isto . no, nisam bas toliki duduk pa da ne znam o cu se radi. nema veze sa strimom jer se desava i kad izbaferuje a ko sto rekoh u IE radi perfekt. sto se kodeka tice nemam ni jedan pak posto za gledanje medija koristim GOM a i kad zafali neki kodek instaliram onaj koji mi GOM da. probao sam i ovo sa deinstalacijom flesha i opet isto tj probao sam to odavno a isti problem sam imao i na Operi. U svakom slucaju uvek imam otvoren jedan IE za YT

Comment

• dacha
                    CBC Senator XXL
                    • 23.06.2007
                    • 356
                    • Beograd, NBG
                    • Xsara II 2.0i

zverko evo jos neke ideje pa mozda nabodemo i resenje ;]

takve prekide tj. potencijalno bagovanje moze da pravi i sam firefox kada radi snimanje aktivnih sesija tj. otvorenih tabova koje je po defaultu na 10 sec.
                    ovde ima objasnjeno kako se to menja u konfiguraciji browsera
                    Ever notice an annoying, persistent lag every ten seconds or so when you're watching a YouTube (or other) video in Firefox? Reader Bernard Sandberg ha

ako to ne pomogne mozes da probas da skines portable verziju firefox-a da vidis dal' se i tu isto desava, evo linka
                    Mozilla Firefox® is a fast, full-featured web browser that's easy to use. It has lots of great features including popup-blocking, tabbed-browsing, integrated search, improved privacy features, automatic updating and more. Plus, thanks to the PortableApps.com launcher bundled in the Mozilla Firefox, Portable Edition, it leaves no personal information behind on the machine you

ako u portable verziji radi normalno onda u klasicnom ff-u treba kreirati novi profil na ovaj nacin i to bi trebalo da resi problem
                    Firefox stores your personal data and settings in a profile folder. Learn what information it contains and how to find your profile.

jel se taj problem pojavio nakon nekog upgrade-a? koju kombinaciju OS-a, AV-a i FW-a imas? vidim da ima dosta ljudi po netu koji imaju problem sa youtube-om jos od 3.5.3 verzije, crashuje u full screen-u, nece da otvori, gubi sinhronizaciju ili secka.... pominju cak i neki exploit za ff koji ume da izazove razne bagove... ima dosta da se cita ;]

taj internet explorer mozes i da zaobidjes pomocu ie tab-a koji instaliras i onda u firefox-u imas u donjem desnom uglu browsera ikonicu tj. logo ff-a na koji mozes da kliknes i onda on otvorenu stranicu renderuje kroz ie engine (automatski se i promeni ta ikonica u logo ie-a) a ponovnim klikom vrati na default. nekako je manje mrsko a i prakticnije kad nemas otvoren zaseban ie tj. kad koristis ie pod mozillom bar psiholoski... evo linka ;]

ako ni ovo ne pomogne bar smo napredovali u sistemu eliminacije, a ja ako iskopam ili smislim jos nesto napisacu ;]

Comment

• Franjo
                      Banovan
                      • 14.08.2009
                      • 2831
                      • Inđija - Beograd
                      • Renault megan II res

Tek sad mi nije jasno: malopre sam posetio temu video linkovi i na YT su išli glat kad nije uključen HQ ili HD! Uključenjem HQ secka i sliku i ton. Da li to ide u prilog mojoj pretpostavci, da se radi o količini informacija, koju treba obraditi za isto vreme i brzini downloada? S druge strane, vidljivo je, da su podaci baferovani i da je nešto drugo u pitanju, verovatno u postavkama Flash playera?!

Comment

• Cherokee_NS
                        CBC Senator XXL
                        • 08.02.2009
                        • 802
                        • Novi Sad

Evo malopre se kod mene javio opet stari problem.... Nekoliko dana je radilo, i brisanjem cookies se vratilo sve u normalu....
                        Cisto da obavestim....
                        Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• zverko
                          CBC Senator XXL
                          • 19.08.2005
                          • 7085
                          • BGD
                          • Audi A4

@dacha: probao ovo sa promenom vremena za snimanje aktivnih sesija. dalo napretka ali i dalje se desava freez doduse redje i krace (stavio vreme snimanja 10min). a ovo sa IE pluginom ne fercera jer kad prebacim tag da ide preko IE on mi prijavljuje kao da JAVA nije ukljucena ili da flash nije instaliran.

Comment

• Franjo
                            Banovan
                            • 14.08.2009
                            • 2831
                            • Inđija - Beograd
                            • Renault megan II res

Malopre sam napravio Tour of FF, gde je demonstrirana brzina FF 3.5 i uporedba 3.0 vs 3.5. Za load jedne fotografije rezultat je bio 803ms:113ms. Demonstracija video spotova bila je sa uključenim Ogg (Theora) brza i glatka bez zastoja, a sa MPEG-4 ubistvena sa prekidima svakih desetak sekundi.

Inače i mojih 100Mbs je čistih kada "skidam" word dokumenta (knjige) i softver (update), a kad skidam video pokazuje mi oko 56kbs.

Comment

• zverko
                              CBC Senator XXL
                              • 19.08.2005
                              • 7085
                              • BGD
                              • Audi A4

izgleda da je do OS-a. sinoc sam kod kuce uradio reinstal flash-a i sad sve radi bez seckanja. na poslu mi je OS-u K i ko sto sam gore napisao opet ponekad malo zastopuje... kod kuce imam sveze instaliran XP SP3

Comment

• dacha
                                CBC Senator XXL
                                • 23.06.2007
                                • 356
                                • Beograd, NBG
                                • Xsara II 2.0i

drago mi je da je problem resen

Comment

Working...
                                X