Veliki problem sa ECu...naravno i trošak

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • green mamba
    CBC Početnik
    • 12.11.2008
    • 8
    • beograd

Veliki problem sa ECu...naravno i trošak

...ja se prošećem...vratim se...motor radi naj gore što sam čuo u životu...neujednačeno i uopšte se ne odaziva na papučicu gasa....ja kažem šta je sad ovo....slegoše ramenima...mi neznamo....ja kažem da mi vrate auto u peđašnje...pokvareno stanje....kažu nemamo podatke stare iz ECU....to se automatski briše....šta sad pitam...neznamo....ja im kažem ovdje na USB kod mene imate podatke o oba softvera....ubacite to i da bježim....dok niste napravili od auta komad željeza....u čudu to onda urade...sve se čudeći kako ima neko ko je sačuvao podatke o softveru....čista sreća....UZMEM AUTO....ALI OSTAJE PITANJE....dobri ljudi ...šta da uradim da ta klapna prestane da bude problem...jer se osjećam pomalo nesigurno poći na iole duži put....hvala svima na sugestijama...nadam se da vi nećete imati ni sličan problem u budućnosti
  • green mamba
    CBC Početnik
    • 12.11.2008
    • 8
    • beograd

Odg: Veliki problem sa ECu...naravno i trošak

evo da pokušam da iznesem moj problem....naime radi se o vektri B iz 2001. god. 1.8 . 16 ventila 92 kw. automatik mjenjač.
    elem...odnedavno mi pravi probleme...evo kako je to išlo...javila se greška klapne od gasa....majstor je to ustanovio i predložio da se mijenja klapna...nađem polovnu...ista stvar se desi...opet greška....nađem drugu...opet isto....kaže majstor...računar ECU...u redu pomislimo da je to...naručim preko neta iz engleske polovan ali sa istim brojem na sebi i drugim oznakama...dođe to nakon nekoliko dana...probamo....ista stvar se ponovi....(plaćen 220 evra)...pokušamo da ubacimo softver iz mog starog ECU...čisto da vidimo da nije do toga....NE.... neće čak ni da upali...
    posle toga odem u ovlašteni servis...kažem u čemu je stvar....auto se može voziti...ide skoro normalno....sve objasnim....kažu oni će reprogramirati ECU direktno sa linka iz njemačke...pošto se radi sigurno o računaru sa podešavanjima za manualni mjenjač...kažu ležerno dođi za pola sata.

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Ko je tebe pustio ovde i šta ti hoćeš?
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• boban1982
        CBC Senator XXL
        • 14.03.2010
        • 1106
        • Batajnica
        • SAXO VTS-BIC

Niko te nista nije razumeo...

Comment

• green mamba
          CBC Početnik
          • 12.11.2008
          • 8
          • beograd

Moguće je da sam postavio temu na pogrešno mjesto...i napisana je iz dva dijela...stim da je redoslijed obrnut. a to nikako nije razlog da mi se kaže....ko je tebe pustio ovdje ...ili niko te ništa nije razumio....nema čak ni persiranja...smanjite malo doživljaj....nego mi prebacite temu gdje treba jer ja to očito ne znam da uradim.

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Na forumu nema persiranja, može i ne smeta ali nije uobičajeno, ne samo na ovom nego na svima.

Kako si ovde otvorio temu tako se otvara u svakom forumu, klikneš gore na "nova tema" kad listaš teme, kad si već u nekoj temi onda ti piše "dodaj poruku" što te ne zanima za otvaranje teme.

naslov ovog foruma je "Pomoć oko korišćenja foruma" što jasno piše iznad i stoga ti pomažem oko foruma. Tema koju si postavio sasvim sigurno ne spada u ovaj forum. Svaki forum ima svoj naslov i podnaslov iz koga bi trebao zaključiti gde spada tvoja tema, ovde sigurno ne.

Kad želiš odgovor na pitanje moraš smisleno napisati šta te muči i to naravno postaviti tamo gde treba.

Probaj ponovo, ima mesta a ovo neka ostane za nauk
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
            X