Nesto za novajlije...ili Vam, za
u ovom poslu
... Ja zaista ne znam mnogo o automobilima, a voleo bih da naucim, jer najpre nisam obracao mnogo paznje na to, a onda nisam ni imao prilike da zavirujem u mehanicarske radnje, niti sam imao "tutore" koji bi to mogli da mi ispricaju... Jesam se ja ceto raspitivao za sve i svasta, ali opet ne znam dovoljno, da bih se snalazio u svetu tjuninga, tj. ne znam o svim onim "mehanickim" delovima... a ne mogu vise caleta, komsije , mehanicare, limare, elektricare, ... da "vucem za rukav" i pitam ih ZASTO TO IDE TAKO, KAKO SE TO MERI, DA LI MOGU NESTO DA POPRAVIM (PREPRAVIM) DRUGACIJE, KAKO TO FUNKCIONISE, itd... Ja citam auto-casopise, manje-vise se razumem dobro u modele, izgled, preformanse, ali mi nedostaje upravo taj deo oko samog funkcionisanja celokupnog automobila, sta za sta sluzi, itd... A VOLEO BIH DA NAUCIM, da me ne bi bilo blam da posle pitam npr. kako da znam koje dimenzije guma i felni bi mi odgovarale (ako hocu da uzmem vecu felnu kako da odredim profil gume, kako se meri onaj deo gde dolaze srafovi, koja sirina guma bi mi odgovarala (da li je jedinica za to "jota"), itd...
)
Jeste da je glupo da na jednom ovakvom sajtu pitam za tako nesto, cinjenica je da ne znam mnogo (ili da bolje kazem- znam vrlo malo),ali sam voljan da naucim, s toga mislim da bi bilo ok da pokrenete SASVIM NOVU TEMU o osnovnim delovima automobila, promerima, izgledu, funkciji, popravci i ostalim stvarima vezanim za njih, jer verujem da ima jos dosta ljudi kojima nisu jasne mnoge stvari, ali ih mrzi ili ih je blam da pitaju...a time bi mogli i da privucete jos dosta clanova koji se tek upustaju u vode automobilizma, tjuninga i stajlinga, a kao i ja zele da dobiju prave informacije u pravo vreme...(zasto da ne - da otprilike sami mogu da ustanove koji je kvar u pitanju, ako do njega dodje,pa kad odu kod "majstora" da znaju sta im je rekao, sta tacno radi i zbog cega, da ne moze niko da ih "zavlaci", jer, avaj, zivimo u zemlji Srbiji...
)
Za pocetak to ne mora biti DOKTORSKA DISERTACIJA vec jednostavna, mala, vikend-prezentacija o nekom mehanizmu,delu ili vec... i tako bi, jedan po jedan deo, sastavili ceo automobil i imali malu enciklopediju znanja o automobilu i svim mehanizmima i delovima u njemu...
HVALA Vam sto ste cak procitali sve ovo
i nadam se da cete i pokrenuti ovako nesto, jer bi bili jedini u zemlji (a mozda i uopste) sa takvim sadrzajem na svom info-mediju... Pozz

Za pocetak to ne mora biti DOKTORSKA DISERTACIJA vec jednostavna, mala, vikend-prezentacija o nekom mehanizmu,delu ili vec... i tako bi, jedan po jedan deo, sastavili ceo automobil i imali malu enciklopediju znanja o automobilu i svim mehanizmima i delovima u njemu...

HVALA Vam sto ste cak procitali sve ovo

Comment