Sugestije za poboljšanje foruma

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zverko
    CBC Senator XXL
    • 19.08.2005
    • 7085
    • BGD
    • Audi A4

Re: Dosta više..

@cvrle i zoki: mislim da niste u pravu. naravno da ne treba praviti famu oko toga ako se javi neko ko nije sa ovog govornog podrucja. ali, koliko smo "rumuna" do sad imali kao clanove, NON. ima, makedonaca, madjara, hrvata, bosanaca i td i ni jedan od njih ne pravi takve greske kakve moze da napravi jedan srbin. situacija sa servisima i majstorima kod nas je takva kakva jeste upravo zbog toga sto nam automobile popravljaju "majstori" sa zavrsenom petoletkom. po meni je sramota kad neko ne zna da se sluzi svojim jezikom, pravopisom i gramatikom. dakle, 99% ljudi ovde su korisnici sa ovog govornog podrucja i svaki bi trebao da se potrudi da znake interpunkcije koristi pravilno, jer da ne treba ne bi postojali. ovo me podseca na pricu o majstorima koje cvrle pominje, koji znaju bolje od fabrike koja je konstruisala auto dal mu neki deo treba ili ne. skoro je bila tako neka situacija. tj, neko se javio sa nekim probelmom i u tri recenice izvrteo 6 razlicitih tema koje jedna sa drugom nemaju veze. i sta, sad neko tamo treba da razbija glavu sta je pisac time 'teo da kaze... ma vazi... najtezi zadatak koji ljudski mozak resava za svog zivota je ucenje maternjeg jezika a svi znamo kada se ta radnja odvija. stoga, ako ljudski mozak uspe da savlada tu operaciju ne vidim kakav je problem pravopis i gramatika. i sta sad, po vama je ok biti nepismen ali zato si tehnicki tj prakticno potkovan i to je kao ok za forum. super...
    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• cvrle
      CBC Senator XXL
      • 11.06.2006
      • 1008
      • Beograd,Banovo brdo

Mislim samo da je to poslednja stavka na koju treba obracati paznju jer ako pogledas dnevni listing koliko ljudi pogleda forum, probaj da zamislis istu tu kolicinu ljudi u momentu na jednom mestu, pa dal je moguce da svi budu pismeni u full-u. Tesko...Ne mislim da nije vazno nego da je nebitno za ovu pricu oko reorganizacije i pravilnika, Mislim zamisli pravilo 78. Moras da budes pismen- test pismenosti, pritisni za download Mislim ono...

U ostalom ovde ima dovoljno pismenih pa se pored resavanja problema moze edukovati pojedinac i u tom smeru ako zeli.
      Boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka

Comment

• zverko
        CBC Senator XXL
        • 19.08.2005
        • 7085
        • BGD
        • Audi A4

to bi trebalo da bude prva stavka kod svakog pojedinacno. no, da ne idemo sad dublje a i da ne bi zavrsio u politici zakocicu ovde. to je samo moje misljenje i mislim da bi bilo dobro za primeniti kad vec tezimo ka lepsem, boljem i kvalitetnijem. no, da se vratim na temu. ovde se radi o jednom velikom apsurdu. forum kao forum bi trebalo da predstavlja jednu veliku demokratiju gde svako ko ucestvuje na istom moze da iznese svoje misljenje a ustvari je obratno. urednici su preuzeli ulogu moderatora i ponasaju se kao da su bogom dani. pametan covek je covek sa iskustvom a iskustvo se stice godinama. ne moze sad stefanves koji jos nije zavrsio skolu da dodje ovde i da prica ne znam kakvu pricu a i ne moze little da naprasno pobrise ne znam koliko postova i zakljuca temu jer jos smeta neciji emotivni izrazaj u vidu smajlija. ne znam da li je bilo kod vas ikada ucestvovao uzivo na bilo kakvom forumu i da li je mogao da vidi kako to sve izgleda i funkcionise. prvo u startu se zna ko kosi a ko vodu nosi tj ko prica a ko slusa. da bi mogao da pricas moras biti kvalifikovan od strane nekoga ili necega. kvalifikacija se stice vremenom kroz teoriju i praksu a i za jedno i za drugo je potrebno da prodje neko vreme. dakle, dobro bi bilo da se uvede pravilo da predstavljanje bude malo opsirnije a da onda par urednika klasifikuju korisnika i nadju mu mesto. uvek i stalno isticati i podsecati na opciju TRAZI. ne znam sta jos... ako mi padne na pamet napisacu...

Comment

• kuntalo
          CBC Senator XXL
          • 02.03.2007
          • 342
          • Predgradje

Ne ljutite se što upadam u raspravu u kojoj bi, po mom mišljenju, trebalo da učestvuje isključivo "rukovodeći kadar" i pride nekoliko prvoboraca, ali moram da se složim sa Zverkom. Takođe bih pomenutog zamolio da da primer i počne koristiti velika slova.
          Save the Panda!

Comment

• zverko
            CBC Senator XXL
            • 19.08.2005
            • 7085
            • BGD
            • Audi A4

ne bih da idem toliko u detalje jer to stvarno nije toliko bitno. po meni je bitnije da svaka recenica ima smisao, nista vise. cisto da ne bi bilo nagadjanja i da bi se bolje razumeli. desava se svakom da tastatura zastopa, da u brzini pri cuketanju zameni mesta slovima ili da proguta neko slovo. to nije problem, desava se svakom ali je razumljivo . cela moja prica se odnosi na konfuzno pisanje bez ikakvog reda. ima ljudi kojima izgleda bezi misao pa bio onda brze bolje da sroce sve u jednu recenicu. ali, to je nemoguce i zato bi bilo dobro da svako od nas pre nego bilo sta napise prvobitno to sroci u glavi a ako mu misli nadolaze u toku pisanja onda da bar procita sta je napisao pre nego klikne [posalji]. da se razumemo, ne mislim nista lose ovim sto pisem i nije i namera da bilo koga uvredim ili ponizim, naprotiv, bice mnogo lakse svima a i bice manje nesporazuma. X puta se desi da ispadne kurcslus bas iz tog razloga pa onda bude nisam tako mislio. niko od nas nije vidovit, mozda takvih i ima ali ja nisam, pa je samom tim pozeljno da se misao sroci sto je moguce lepse. ne kazem da ja licno ne gresim, taman posla, ali se trudim da iznesem ono sto u tom trenutku mislim i da to bude razumljivo.

Comment

• -Vedran-
              CBC Senator XXL
              • 03.10.2004
              • 3255
              • Beograd

Originally posted by zverko
              desava se svakom da tastatura zastopa
              A tebi uvek shtopa na tasteru SHIFT?
              Power of dreams !!!

Comment

• zverko
                CBC Senator XXL
                • 19.08.2005
                • 7085
                • BGD
                • Audi A4

pa kad mi je tvoj drugar baneR uvalio krsh

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Prelozi i mišljenja, ne ubedjivanja...
                  Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• madic
                    CBC Senator XXL
                    • 07.10.2007
                    • 844
                    • Beograd

Ne preteruje niko.
                    Nisam sigurno mislio na to da li neko piše ne odvojeno ili zajedno niti na bilo šta drugo što ne utiče na razumljivost.
                    Bilo je ekstremnih slučajeva da ljudi napišu jedno 10 reči spojeno i kao to neko treba da čita.

a kojeva madvoj iciokdanek opi šeovako poforu muidasene čininišta povodomt ogaon daok

Comment

• misar
                      CBC Član
                      • 20.10.2007
                      • 62
                      • Novi Sad
                      • Fiat Bravo 1.8GT

Imam ja jedan predlog. Da naziv za stalne teme bude STALNE TEME umesto LEPLJIVE, kako je sad napisano.

Comment

• jevtic
                        CBC Senator XXL
                        • 26.11.2006
                        • 729
                        • beograd

predlog da se pozove brick natrag na forum.

on je nekako diskusijama davao karakter.
                        ex - fabia 1.9 tdi
                        golf 2.0 tfsi

Comment

• srdjan_p
                          CBC Senator XXL
                          • 01.12.2004
                          • 1915
                          • ZR

Comment

• DovlaK
                            CBC Senator XXL
                            • 24.07.2008
                            • 560
                            • Beograd

Veoma često i u svakodnevnom životu volim da kažem: ''Nisu deca ni za šta kriva!''.

Za nauspešan forum krivce treba tražiti u onima koji ga ''vode''. Bez obzira na to da li se radi o njihovom ponašanju, načinu pisanja, nepismenosti itd. Deca (tj. članovi) nisu ni za šta krivi. Oni možda jesu uništili forum, ali oni to ne bi uspeli da je bilo ''čvrste ruke''. Ne možete da dozvolite sebi da ne odgovorite (pozitivno ili negativno, svejedno) na RAZUMNU prijavu jednog člana koji je tu skoro godinu dana i ima 500+ poruka i NIJEDAN prekršaj. Ne možete da priuštite sebi ''ja sam iznad svih ostalih'' ponašanje.

Ispraviću se - možete sve gorenavedeno dozvoliti sebi. Ali zato vam je forum tu gde jeste
                            Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• vasulopulos
                              CBC Član
                              • 28.04.2006
                              • 15
                              • Novi Beograd

Za gazdu....

Evo moje sugestije:
                              Meni licno dosta prestavlja problem, kada pretražujem neki pojam reč ili sl. dobijam kao odgovor sve postove iz jedne teme pa tako sve teme koje sadrze taj pojam, sto cesto ako je pojam jako popularan može biti i nekoliko 10tina stranica sa temama koje ne daju trazeni odgovor ili ne u potpunosti , pa to treba sve izčitati...

Da li je moguce da "Pretraga "vrati samo teme a ne i sve postove po temama.....

Pozzz

Comment

• Dora
                                Nadzornik!!!
                                • 24.10.2004
                                • 17451
                                • Novi Sad
                                • FIAT

Brick nije oteran samo je upozoren, kako nekima odgovoaraju njegovi čaršavi, mnogima i ne odgovaraju. Pozvan je ali to je lični stav pojedinca šta će rediti i kako će se ponašati.

@Dovlak
                                Nije to baš tako strašno kako si predstavio, samo želim bolje. Pašalni komentari bez konstruktivnih kritika ili predloga ništa ne pomažu, isto važi i za Zmaja.

@vasulopulos
                                U proširenoj pretrazi imaš to što si tražio da biraš šta i kako će tražiti, takodje kad dodbiješ neki rezultat u gornjem levom uglu imaš dodatno sužavanje kriterijuma. Sve to piše negde i temi kako koristite forum.
                                Moram to negde posebno napisati.
                                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                                X