Sugestije za poboljšanje foruma

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • somi_kac
    CBC Senator XXL
    • 03.04.2009
    • 796
    • Kać

Re: Dosta više..

Ja sam na ovom forumu video gomilu moderatora, za svaki odeljak po bar dvojicu, ali nikada nisam primetio da su aktivno ucestvovali u radu, bar ne u poslednje vreme. Mislim, ne verujem da samo dolaze da brisu poruke...
    Sem Dore, Ade, Gumetine, 206-ice i jos par njih!
    OPEL Astra 1.6i
    OPEL Kadett 1.6
    ŠKODA Favorit

Comment

• Chubbs
      Everybody lies
      • 29.01.2006
      • 5807
      • Novi Sad
      • Audi A6 1.8T

resenje je dikatatura. brisanje svega cemu tu nije mesto, bez pardona. smetace samo onima koji su i sami po sebi problem.
      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• RANK
        CBC Senator XXL
        • 28.02.2007
        • 1635
        • Beograd
        • FIAT MAREA WEEKEND 1

Prosveceni apsolutizam, to je resenje.
        "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• somi_kac
          CBC Senator XXL
          • 03.04.2009
          • 796
          • Kać

Originally posted by Dora
          Ja u ovaj deo stvarno retko zalazim, a niko me nije zvao na vreme...
          O ovome sam pricao. Jako je mali broj "policajaca" u odnosu na clanove foruma. Koliko ja znam Dora drzi svoju firmu i ne moze da stigne sve i da hoce da udje po 2-3 puta na forum kao mi sto studiramo ili ne radimo nista...
          OPEL Astra 1.6i
          OPEL Kadett 1.6
          ŠKODA Favorit

Comment

• Franjo
            Banovan
            • 14.08.2009
            • 2831
            • Inđija - Beograd
            • Renault megan II res

Originally posted by little
            Procenat onih koji čitaju postove je minimalan.
            "žensko si bate!" Dodao bih, đavole mali, crveni! Jubi ga deda!

Iako novi član, "pročešljao" sam forum i uglavnom čitam postove. Forum sam otkrio slučajno, zbog problema oko oduzimanja vozila. Nakon mnogo pokušaja, firefox mi je ponudio ovaj sajt na zadate ključne reči: "krijumčarenje vozila".

Forum je izuzetan po svemu. Posečivao sam puno foruma, večinom rigoroznih pravila, za razliku od ovog, za koji mislim da je liberalan. Ne mislim u političkom smislu, već o slobodi izražavanja i uređivanja, u kojem mogu da učestvuju i sami članovi.

Zalažem se za kratko i jasno izražavanje. Mala doza humora ne škodi da se razbije monotonija nekog pitanja (intermeco).

Pročitao sam sve postove u ovoj temi. Puno korisnih predloga i nemam nikakav novi prelog. Složio bih se, da se Lepljive teme preimenuju u Stalne teme, jer je jasnije.

little mislim da sam najstariji (možda grešim) član po godinama života /70/, pa ne zameri Dedi.

Comment

• zverko
              CBC Senator XXL
              • 19.08.2005
              • 7085
              • BGD
              • Audi A4

dedu za pocasnog clana !!! OBAVEZNO posto je sigurno najstariji. Svaka cast...
              deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Franjo
                Banovan
                • 14.08.2009
                • 2831
                • Inđija - Beograd
                • Renault megan II res

Nemoj molim te! Jel` to opel(o)?

Comment

• uglavnom.bezopasni
                  - 42 -
                  • 03.02.2005
                  • 2235
                  • Novi Sad

Lepljive je oficijelni prevod, oficijelnog prevodioca, od engleske reči stickies što znači stickies

E sad koji izraz upotrebiti, lepljive, stalne, naglašene, izdvojene, važne... treba videti šta je nekom ko nije upućen logično na prvi pogled.
                  Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                  11.04. 0:12 #2
                  Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• low rider
                    CBC Senator XXL
                    • 03.04.2006
                    • 613
                    • Beograd

Huh... To je neiscrpna tema, sta i kako menjati, nezadovoljstvo forumom, itd...

Prvo treba da definisete sta zelite od foruma * ? Da bi znali sta da menjate i u kom pravcu da idete.

Ja sam ucestvovao u uredjivanju dva izuzetno uspesna i kvalitetna foruma, jedan na srpskom, drugi na engleskom jeziku. Dan danas rastu i sve su uticajniji.
                    Da podjem od proslog vremena u pretprosloj recenici, uredjivao. Uredjivanje se vrsi dok to zelis, ispunjava te, ne cini ti teret, sveukupno uspesan si u tome...
                    Ja bih rekao i dovoljno lud i tolerantan da se bavis svakakvim ljudima. Ja se time vise ne bavim .
                    Uredivacka politika usmerava forum, jasna politika i dobra ekipa urednika i strucnih clanova je neophodna za bilo koji forum koji zeli uspeh.
                    Dobar urednik ne mora da bude strucnjak oblasti koji uredjuje, strucnost nije u vrhu liste osobina urednika. Odlican urednik strucnog foruma moze da ima i 15 godina, ne pricam napamet...

Javni forum ima samo jedan put, a to je da raste, da u kroz povecanje kvantiteta, dobija i na kvalitetu.
                    To sto su stari clanovi nostalgicni za starim vremenima, renesansom, itd. je pojava koja postoji na apsolutno svakom forumu. To je licna stvar i licno vidjenje, uglavnom nije objektivno. Objektivan pokazatelj je rast foruma i njegova reputacija.

Za Doru je forum npr. poceo pre 4 godine, za nekog Cedu CBC je poceo danas. Forum mora da ima priliv novih clanova, a normalno je da stari odlaze.
                    Treba dozvoliti novim clanovima osecaj "slobodne" diskusije, forum nije citaonica.
                    Ako zelite iskljucivo visokostrucne diskusije bez "shuma", onda treba da racunate na fakticki zatvoren forum, odnosno diskusionu grupu za mali br. ljudi koji potencijalno mogu ucestvovati.

Isto tako usmeravanje strucnih clanova na zatvorene diskusije u zatvorenom podforumu, globalno smanjuje kvalitet foruma. Forum gubi komparativnu prednost u odnosu na x drugih foruma sa slicnom tematikom.

Javni forum mora da ispostuje i neku formu prividne jednakosti clanova. Iako se mnogi licno poznaju i prijatelji su,, u forumaskoj diskusji treba da vaze ista pravila za sve.
                    Licne razgovori i off vode se u posebnim sobama. Urednici treba da slede istu i jasnu politiku i ne ulaze u javne diskusije sa clanovima o uredjivackoj politici. Uredjivanje ne treba da se vidi. Pogubna stvar po forum je demokratija i neselektivna cenzura.
                    Forum je o automobilskoj tehnologiji.

Ovaj forum cine ljubitelji automobila, vlasnici automobila, ljubiteji tehnike, radoznali ljudi, ljudi koji ne zele da nauce 10 pravopisnih pravila rodjenog jezika , strucnjaci, inzenjeri i bez problema su diskutovali.

Ergonomija foruma, kada sam ga prvi put video bila je ocajna. Meni nije problem ni telnet diskusija, ali to je bio ozbiljan vid odbijanja. Ipak reorganizovan je forum, sto je poboljsanje.

Forum cine kvalitetne diskusije i ljudi koji odlaze i dolaze. Ljudi moraju da dolaze, forum da ima dobru reputaciju, glas i reklamu.
                    Clanovi koji nadprosecno doprinose radu foruma treba na neki nacin da budu nagradjeni, motivisani za dalje ucestvovanje, posobnim titulama, zvanjima strucnjaka itd.

Isteklo mi je vreme, podvlacim ->*... Medju clanovima vaseg foruma su ljudi koji uspesno uredjuju neke nase strucne forume, siguran sam da bi vam dali konstruktivne kritike, pa se nadam da ce se javiti.

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Zahvaljujem na trudu i konstruktivnoj poruci. Uvek sam spreman da menjam čak i kad je dobro, uvek može bolje
                      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• civi
                        CBC Senator XXL
                        • 26.07.2005
                        • 1492
                        • Pozarevac

Pozdrav svima , za pocetak, nije me bilo duze vreme(opravdano , malo putesetvija,malo vojska, malo svasta nesto) ) , e a sad kritike (bar ono sto meni smeta), veoma postujem par clanova ovog foruma (neke koji se ne pojavljuju i malo vise) i na forumu sam skoro od pocetka a po meni su glavni problemi sledeci :
                        1. Postoje povlasceni clanovi kojima se gleda kroz prste(kada se doticni podbodu sa razlogom i opravdanjem postovi nestaju kao da ih je progutala crna rupa)
                        2. Ti isti clanovi popuju drugima, forsiraju svoje price i saznanja a uglavnom i preuvelicavaju dosta stvari
                        3. Nadlezni za pojedine delove foruma bas i nemaju puno veze o datoj tematici (elektro i multimidijalni deo pogotovo)
                        4. Novi izgled sajta je katastrofa i veoma je nepregledan za svakoga ko nema fullHD monitor
                        5. Teme se konstanto nagomilavaju a jedna te ista pitanja se postavljaju po 100 puta (trebalo bi unaprediti lepljive ili ih reorganizovati)
                        6.Definitivno napraviti podgrupe marki jer u svakom taboru ima onih koji znaju vise specificnih stvari o odredjenom modelu(a i snalazenje je kudikamo lakse)

Toliko od mene zasada ako se setim jos neceg pametnog pisem
                        Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
                        - Kako to misliš, kočim?

Comment

• Cherokee_NS
                          CBC Senator XXL
                          • 08.02.2009
                          • 802
                          • Novi Sad

Ajd malo da ozivim temu....

Gledam, posto svaki dan se pojavi neki novajlija, vecina njih zbog nekog problema, pitanja itd, pa ih ovi novi moderatori, urednici i kako se vec zovu teraju da se prvo predstave u odgovarajucoj temi itd....
                          Ako vec tako hocete da forum funkcionise, zasto se ne napravi procedura kao na jednom drugom forumu gde sam (necu ga imenovati ) da nakon registracije imaju prvo pristup temi za predstavljanje, pa tek nakon predstavljanja se odobri pristup i drugom delu foruma? Malo da se olaksa ovima iz uprave, da se ne ponavljaju vecito kao papagaji

PS. To za predstavljanje sebe u kratkim crtama je ok, ali za predstavljanje vozila smatram da ne mora biti obavezno....
                          Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• JAPANX
                            CBC Senator XXL
                            • 10.08.2006
                            • 2159
                            • Beograd

a u cemu je uopste cilj predstavljanja? neko smislio pa se svi primili.. bolje staviti komplikovaniju registraciju i obavezno upisivanje nekih podataka u profil nego jedno sturo predstavljanje koje niko ni ne cita.

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Smatra se poželjnim a ne obaveznim. Sticanjem staža na forumu dobijaju se neke "privilegije" kao kod oglasa ili tako nečega što je stvar procene moderatora. "Poštovanjem" procedure samo se vidi ko je došao da ostane a ko da pita i nestane. Svakodnevno se prijavi 5 do 10 članova tako da bi svako komplikovanje procedure značilo još više posla i maltretiranja za moderatore i članove.

@ Japanc, čita neko i korisno je, što se tiče popunjavanja profila, obavezan je ali uvek neko napiše za lokaciju "tu negde, okolina, svemir, znam ja, itd..." šta mu već padne na pamet kao genijalna ideja tog trenutka. To je opet odraz poštovanja foruma a na nama je da vidimo koliko ćemo to tolerisati.
                              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• cybland
                                CBC Veteran
                                • 11.04.2009
                                • 131
                                • Beograd

Re: Sugestije za poboljšanje foruma

Obzirom da je cilj ove teme iznošenje predloga radi uspešnije predstojeće reorganizacije foruma (bar sam ja to tako shvatio) bilo bi dobro da "rukovodstvo" iznese cilj(eve), obim i način reorganizacije kako bi sugestije bile svrsishodnije. Promene pravilnika i uslova/načina oglašavanja su ipak uslovljena jasno određenom namenom foruma. Evidentno je da je usled masovnosti foruma prvobitna namena nestala, te je potrebno ili definisati novu namenu (cilj) ili sve snage usmeriti na vraćanje prvobitnim idejama. Nevezano za to šta se želi postići predstojećom reorganizacijom, izneo bih dva predloga:

1.) Uvesti automatsko brisanje neaktivnih članova. Pod neaktivnim članovima mislim na one koji se nisu duže prijavili na forum. Time bi se eliminisala velika količina članova kojima je jedini cilj inicijelnog prijavljivanja bio da reše svoj trenutni problem, te se nakon dobijenog odgovora na postavljeno pitanje više nikada ne pojave. Lično mi je jako iritantno kada se član koji je problem izneo ne javi da potvrdi da li je ponuđeno rešenje/odgovor urodilo plodom.

2.) Ukoliko forum ostaje otvorenog tipa, pristupačan širokim narodnim masama, trebalo bi reorganizovati teme prema proizvođačima/markama vozila. Primarno sortiranje tema da bude na opšte i specifične (vezane za određeno vozilo) a onda unutar tih kategorija razvrstavati teme prema oblastima (elektrika, motor, vešanje ...). U slučaju da je tema vezana za određeno vozilo razvrstavanje bi trebalo biti Marka vozila -> oblast. Prema mom iskustvu "običnim" korisnicima je prirodnije da posećuju/pregledavaju deo foruma vezan za vozilo koje poseduju ili ih zanima.

Oba predloga sam izneo u cilju naglašavanja da je ovaj forum, prema svom imenu, Community te bi i članovi trebali biti svesni da su pripadnici zajednice, a pravila treba da sankcionišu svako ponašanje koje tu zajednicu narušava.

Comment

Working...
                                X