Sugestije za poboljšanje foruma

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Igor_sd
    CBC Veteran
    • 23.12.2007
    • 146
    • Smederevo
    • 607 2.2 B tiptronic

Re: Sugestije za poboljšanje foruma

OK, ali za klip* ce da izbaci i klipnjcu i klipove i klipnana koji vozi i...
    Pu, pu, daleko bilo, al` sam naso` primer...
    Probacu negde da ukradem kod i kolonu iz baze sa vec predefinisanim glagolima, predlozima, pridevima, pa ako ima volje... Ak` ne, ondak nic.

Comment

• uglavnom.bezopasni
      - 42 -
      • 03.02.2005
      • 2235
      • Novi Sad

Fabrički imamo mogućnost da izbacimo neke rece iz pretrage i imamo sinonime, ali ih treba popuniti nečim, napravi najobičniji tekstualni fajl, tipa:
      mama keva
      mama matora
      mama majka
      ...

ali ko će pokupiti sve, ako ima automatizacija po pridevima, vremenima, pogledaću nije problem, ili kad se pređe na sledeći nivo hostinga, što planiramo, onda ću imati mnogo veće mogućnosti za podešavanje pretrage.
      Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
      11.04. 0:12 #2
      Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• Igor_sd
        CBC Veteran
        • 23.12.2007
        • 146
        • Smederevo
        • 607 2.2 B tiptronic

Originally posted by uglavnom_bezopasni
        ali ko će pokupiti sve, ako ima automatizacija po pridevima, vremenima, pogledaću nije problem, ili kad se pređe na sledeći nivo hostinga, što planiramo, onda ću imati mnogo veće mogućnosti za podešavanje pretrage.
        Rekoh, pokusacu ja da nadjem vec gotove txt pa cu da bacim na PP. Mislio sam da engine vec radi na SQL-u jer vidim da php nesto zapitkuje pa izbaci rezultate.
        P.S. Ne obecavam nista, jedva postizem i redovne obaveze.

Comment

• uglavnom.bezopasni
          - 42 -
          • 03.02.2005
          • 2235
          • Novi Sad

Pa radi, ali se ne koriste mysql fulltext indexi nego interni phpbb-ovi, postoji mogućnost i da se koriste fulltext, ali je po defaultu ograničeno na 4 ili više karaktera, što je nama stvaralo probleme (BMW, ABS i slično), kad predjemo na dedicated server onda ću moći i to da rešim na drugi način, do tada google pretraga ili * u upitu odrađuje te "slične" stvari savršeno.

btw, dodaj u tvsd sajt ovako nešto <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" /> biće mnogo lepše...
          Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
          11.04. 0:12 #2
          Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• Igor_sd
            CBC Veteran
            • 23.12.2007
            • 146
            • Smederevo
            • 607 2.2 B tiptronic

Originally posted by uglavnom_bezopasni
            btw, dodaj u tvsd sajt ovako nešto <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" /> biće mnogo lepše...
            Kad ga ja budem radio... I baner za CBC. Meni su ideal sajdovi tipa google. Prosto, cist html, kompatibinost sa svim browserima i uredjajima, bez teske grafike i po potrebi skript koji mi procita, upise, ispise po neku bazicu.
            Sorry za off ali:
            Kod nas u Metalcoop-u sam kao nadgradnju na Datalabov Panteon uradio u html i asp ceo user interface za komercijalu i linkovao sa MS SQL bazom od preko 3Gb (pure text, preko 20.000 artikala, za svaki po xxx karakteristika, automatsko knjizenje, rasknjizavanje, rabati, itd, itd... Pune dve godine posla)

Comment

• Igor_sd
              CBC Veteran
              • 23.12.2007
              • 146
              • Smederevo
              • 607 2.2 B tiptronic

Evo kako to rade nase kolege na drugom forumu.
              http://www.mobile-files.com/forum/showt ... hp?t=97724
              Demokratija..., `ajte molim vas!?

P.S.
              Link sa drugog foruma iskopiran uz odobrenje moderatora Ecmbuster, http://www.mobile-files.com/forum/member.php?u=187707

Comment

Working...
              X