Promene na forumu

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Promene na forumu

Svake godine pred novu godinu nešto radimo, ovaj put malo kasnimo bar sa ovom temom ali se radilo na tome i prošle godine

Htedoh da otvorim temu sugestije.. ali vidim da već ima takvih dosta

Ukratko, prelazi se na Vbulletin kao softver za forum. Sa njim ima dosta više mogućnosti po pitanju redjenja celog foruma, samih tema ili poruka. Način rangiranja članova, tema itd.. Takodje će biti i mobilna verzija mnogo bolja kao i izbor skinova jer će biti znatno lakše napraviti nekoliko nego što je to bio slučaj do sada, tako da će biti zadovoljni oni što vole dark, light ili psihodeliju...

U samoj koncepciji još mi nije jasno da li vratiti na staru podelu ono tipa motor, šasija, elektro ili ostaviti ovako kako je sada, postoje zagovornici obe varijante.

Dodaće se nekoliko foruma za koje ima potrebe, recimo Uradi(o) sam itd...

Neće se u delu za pomoć tolerisati otvaranje tema (koliko je to moguće) koje nemaju jasan naslov problema i stvaran opis problema. Nešto kao, naslov je imam problem a u telu poruke piše ne pali mi auto šta mislite zašto?
    Druga ideja u vezi toga koju ću verovatno napraviti je prijemno odeljenej za svaki takav forum, samo će tu moći da se otvaraju nove teme a one će se posle prebacivati gde treba. Normalno u već otvorenim će svugde moći da se piše u nastavku.

Takodje će se ukinuti pravo na "ja mislim" u stručnim temama gde sad ima mnogo toga i odvodi diskusiju na drugu pogrešnu stranu a i dovodi do zamora materijala onih koji bi odgovorili kako treba.

Sve u svemu biće znatno više brisanja ili odbijanja postavljenja nove teme.

Sa serverom smo već nekoliko meseci prešli na viši nivo kvaliteta, tako da očekujem od ovoga dosta brži i zanimljiviji forum.

Biće potreban neki period prilagodjavanja ali ćemo se truditi da ostavimo što više "starog načina" a da za novo napravimo uputstvo.

Važi isto kao i uvek, svaka krtikaili predlog je dobrodošla ali bez svadje i ubedjivanja.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs
  • StudentBGD
    CBC Senator XXL
    • 18.12.2007
    • 1027
    • Beograd

Re: Promene na forumu

Negde sam vec spomenuo - ubacite mogucnost pozitivnog (+) ili negativnog (-) glasa za svaku temu, time ce neko ko bude pretrazivao forum moci da vidi i bez ulazenja u temu koliko je relavantna, korisna...ili ne.
    Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

U planu je i biće, samo još nisam siguran ko će davati ocenu...

https.autogas.rs

Comment

• StudentBGD
        CBC Senator XXL
        • 18.12.2007
        • 1027
        • Beograd

"relevantni" korisnici foruma
        Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

I to relevantni će se procenjivati ali još uvek ni za to nisam siguran ko će sve moći

https.autogas.rs

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

https.autogas.rs

Comment

• zverko
              CBC Senator XXL
              • 19.08.2005
              • 7085
              • BGD
              • Audi A4

paaa....nako... aj da sacekamo finalnu verziju. nekako mi deluje amaterski, mozda gresim...
              deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Cougar
                CBC Senator XXL
                • 13.06.2009
                • 352
                • NBG // Vrbas
                • Cougar XR 2.5 V6 24v

Zveri, ima tu još posla definitivno...
                Boost is automotive equivalent of cocaine

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Originally posted by zverko
                  paaa....nako... aj da sacekamo finalnu verziju. nekako mi deluje amaterski, mozda gresim...
                  Nako... Šta ti deluje amaterski? 15 skinova i 30 foruma sve si pregledao za 2 minuta i rešio da je amaterski

https.autogas.rs

Comment

• zverko
                    CBC Senator XXL
                    • 19.08.2005
                    • 7085
                    • BGD
                    • Audi A4

ne ne... ovako na prvu loptu, vizuelno mi tako deluje sto ne znaci da jeste. sta se bre odma ljutis ?
                    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Ne ljutim se Samo očekujem neku povratnu informaciju, malo više od toga "niš to ne valja!" Da valja ne bi bilo 15 skinova, bio bi samo jedan

Forum je pretumban, ima mnogo više opcija, ima dosta novosti, ima grešaka u prevodu, ima...

https.autogas.rs

Comment

• dacha
                        CBC Senator XXL
                        • 23.06.2007
                        • 356
                        • Beograd, NBG
                        • Xsara II 2.0i

Ja sam se malo prosunjao po redizajniranom sajtu/forumu pa par utisaka.

Naslovna strana mi se nije preterano svidela na prvi utisak, jesam pristalica minimalizma ali nekako mi odaje utisak da je dizajnerski mogla da bude bolje resena, mozda kad bi se izbegla bela pozadina (vise mi se svidja kreket varijanta ne toliko zbog plave boje koliko zato sto nije bela pozadina), sta znam, nisam nesto talentovan za web dizajn da bih davao konkretne savete tako da mogu da kazem samo moj utisak. Takodje ako je vec na naslovnoj crvena dominirajuca boja onda bi trebalo i da default tema foruma bude slicnog kolorita a ne CBC braon wide jer nekako osim logoa (koji deluje malo nespretno uklopljen na pomenutoj temi sa ovim belim iskrzanim oko logoa) nema dodirnih tacaka sa naslovnom stranom po vizuelnom identitetu tj. bojama, pa se stice utisak kad se sa naslovne strane predje na forum kao da vise nisam na istoj adresi.

Sam forum koji inace i dozivljavam kao jezgro sajta mi se svidja mada i tu sam subjektivan jer inace vise volim vBulletin od phpBB-a. Slider sa desne strane sa menijem moze da se skloni tako da se forum siri celom sirinom ekrana, povecao bih na par redova duzinu teksta koja se prikazuje u prozorcicu kad se stavi kursor na naslov topica kako bi bilo prakticnije (sto mi je inace i jedna od omiljenih fora kod vBulletina jer mozete znati o cemu se radi u topicu i pre nego sto kliknete na njega pa tako procenite jel vas zanima taj topic ili ne) a sto se tice tema stvarno ima za svaciji ukus (mada bi moglo da bude malo vise wide), vise njih mi se svidja po pitanju kombinacije boja tako da jos nemam favorita.

To su neki prvi utisci za 20ak minuta koje sam proveo na novom dizajnu ;]
                        The best car safety device is a rear-view mirror with a cop in it.

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Svaka boja može biti wide ili fix za 2 minuta, tako da ima obe varijante to nije problem, date su kao primeri isto važi i za sajt. Na mom monitoru vide bez trake sa strane izgleda jezivo, srećom imam stolicu na točkiće pa neidem peške levo desno dok čitam...
                          Logo je postavljen da bi zauzimao prostor, nema veze sa dizajnom, mogao sam i kocku druge bojestaviti.
                          Braon tema je difult na forumu jer je najsredjenija po pitanju rasporeda boja, margina, pozadina i svega ostalog a takva već postoji ovde na forumu samo je slabo ko gleda..

Očekujem od ovog forumu tuning a ne stajling a svi zapeli za stajling, što je ispod 300 konja ko ga šiša

https.autogas.rs

Comment

• dacha
                            CBC Senator XXL
                            • 23.06.2007
                            • 356
                            • Beograd, NBG
                            • Xsara II 2.0i

Jasno mi je da je radna verzija u pitanju tako da su to samo prvi utisci, svestan sam da je sve jos u under construction fazi ;]

Jedini konkretan predlog iz iskustva sa drugih vBulletin foruma jeste taj text box koji se pojavljuje kad se kursor stavi na topic, tj. da bi bilo prakticnije da prikazuje vise teksta a ne samo prvih 15-ak reci.

I da, odlican ti je avatar na novom forumu!
                            The best car safety device is a rear-view mirror with a cop in it.

Comment

• Chubbs
                              Everybody lies
                              • 29.01.2006
                              • 5807
                              • Novi Sad
                              • Audi A6 1.8T

ubiti sajdbar.
                              You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                              Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                              Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

Working...
                              X