Elem, da se vratim na temu. Postoje mnogi izrazi koji nas nerviraju.
Mene recimo strašno nervira korišćenje engleskih reči (što je sad "u trendu") pored našeg lepog i bogatog srpskog jezika.
Drugo što mi razum pomera je mešanje reči JER i JEL.
Treće je ne korišćenje znakova interkunkcije.
Ali mislim da zaista ne bi trebalo da se o tome diskutuje...100 ljudi-100 ćudi, 100 riba-200....
Ovo nije forum za to. Ovde smo da se obrazujemo ili da obrazujemo ljude po drugim pitanjima, a ne da palamudimo o nečemu šta je se učilo u prvim razredima srednje škole. "Matori konj se ne potkiva"
Pre nego sto pustis jezik u pogon proveri da li ti je mozak ukljucen!
Problem je što ja jednostavno ne znam srpsku reč za default koja bi se uklopila u rečenicu, a kad počnem da pišem hardver i softver i hardware i software... onda u jednoj rečenici bude mešano svega.
Jedino što me jako nervira je upotreba reči kompjuter (računar) i laptop nešto kao kaladont, imalin...
A sad je moderno biti PR (pomoćni radnik), HR (to ni ne znam šta je, verovatno nešto sa lopatom i kopanjem kanala, puni su oglasi potražnje za tim), Menadžer prodaje (čitaj trgovac), i onda se svi oni nađu u hed ofisu zato što imaju... ima ceo šaljivi tekst na tu temu.
Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless." 11.04. 0:12 #2 Rule #51:Sometimes — You're Wrong!
Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless." 11.04. 0:12 #2 Rule #51:Sometimes — You're Wrong!
nisam ni znao da sam humani resurs ! Onda kod mene na poslu ima 8 HR-a i jedan pas cuvar koji nije HR nego DR. Ili je to ono sto se nekad zvalo "kadrovsko"?
Gde se nalazi taj saljivi tekst o PR,HR ... ?
Originally posted by Valent Vudriga
ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.
Comment