Ako pišeš poruku i odgovar na onu odmah iznad tvoje, nema potrebe da citiraš celu tu poruku nego samo eventualno deo na koji odgovaraš.
Na to se odnosi, moderator obriše citat i napiše "ne citirati post iznad"
Kad to više puta mora da uradi moderator počne da te mrzi i onda mene smara da si loš lik, onda se ja iznerviram što sad on mene smara i odstranim te sa foruma
Nešto se mislim da nije brže da odstranim moderatora
Onaj ko zna pravila forumske komunikacije trebalo bi da zna da se nikada ne citira citava poruka nego sam deo/recenica na koju se direktno odgovara. U porukama u kojima vidim da to pise nema uglavnom nikakvog citata sto znaci da moderatori brisu citav citat i ne ostavljaju nista a po meni je u redu da se poruka citira onako kako sam napisao u prvoj recenici. Inace, to nisam video apsolutno ni na jednom forumu da se to tako "regulise" pa sam zato pitao.
Onaj ko zna pravila forumske komunikacije trebalo bi da zna da se nikada ne citira citava poruka nego sam deo/recenica na koju se direktno odgovara.
U pravu sli ali... Pojavom lako dostupnog interneta dogodile se se velike promene u vasioni. Sad ima mnogo korisnika koji nemaju pojma o pravilima foruma a da ih pročitaju e to je tek fizički posao.
Moderator bi trebalo da radi dan i noć na ispravljanju tudjih poruka. Ako je poruka iznad može se shvatiti o čemu se radi i bez citata tako da bi "čišćenje" citiranog dela na potreban i nepotreban deo bio dodatni posao za moderatore.
Nekad davno je ovo bio forum na malom i privatnom serveru pa je to uvedeno da bi se štedeo prostor na disku i bila manja baza. Danas nije prostor problem, ima se može se, ali je baza baš onako povelika....
Comment