ovaj drugi se prodaje kao lonac sa boljim zvukom tj bar tako kazu da stvara dubok sportski zvuk, skuplji je i veci al mi se ne svidja ova "paljevina" na rubovima pa cu ipak verovatno da stavim ovaj prvi tj sve jedno je jer sam vidjao po ulicama bas ovaj prvi koji zvuci odlicno.
sto se tice drugog, nemam pojma za sada sta cu sa njim.. samo da sve ovo prenesem "preko" a onda cu videti,, cuo sam da kada se ugrade dva lonca dosta se smanjuje zvuk auta jer se zvuk deli na pola..
verovatno cu da ostavim moje jer honda ima tu prednost sto je precnik cevi vec dosta sirok pa i nije toliko potrebno da se menjaju mada cu jos da se posavetujem sa vama ovde na forumu pa ako se dobija dosta, mada ne verujem, i ako ne bude neka velika cifra onda ce mozda i da padne 4-2-1
inace cuo sam da ovaj lonac moze da se proda u Srbiji za 70-80evra.. eto sta ce biti sa loncem
pa kazem, uzecu je ako budem dobijao nesto mada sa ovim sto planiram da radim na izduvu, dobijam nekih 6-7 ks a sa 4-2-1 bi dobio mozda jos 1-2ks najvise..
znam i ja da je veeliki jer i ja imam stok pa zato i pitam jer ovi koji se nude jeftino na ebay-u su 320mm pa se pitam da li je to velicina sto mi treba tj koja je manja od mog stock?
Na izduv 4-2-1 i sa samo zadnjim loncem bez sirenja cevi i sa K&N filterom pecurka na 100 ks dobijas u zavisosti od stanja tvog motora maksimalno do 15 ks sto uopste nije za bacanje. Ja sam iz USA porucio granu i kat za 79 dolara. Auto extra zvuci i extra ide a taj lonac sto si kupio auto ima da ti se cuje toliko da ce te boleti glava posle nekog vremena a sa prigusivacem koji se dodaje u cev radi kao usisivac
Na starom civicu sam radio prepravku sa karburatora na multi point(4 dizne) sto ti ovaj tip prodaje za 27 us ali treba jos i magistrala goriva rezervoar sa pumpom rele itd itd
Na izduv 4-2-1 i sa samo zadnjim loncem bez sirenja cevi i sa K&N filterom pecurka na 100 ks dobijas u zavisosti od stanja tvog motora maksimalno do 15 ks sto uopste nije za bacanje. Ja sam iz USA porucio granu i kat za 79 dolara. Auto extra zvuci i extra ide a taj lonac sto si kupio auto ima da ti se cuje toliko da ce te boleti glava posle nekog vremena a sa prigusivacem koji se dodaje u cev radi kao usisivac
kad kazes "sa samo zadnjim loncem" jer mislis na ovu moju kombinaciju koju sam planirao tj skidanje kat-a + usis sa k&n sa stok zadnjim loncem s obzirom da me savetujes da ne stavljam ovaj moj koji sam kupio zbog buke koju ce da proizvede tj koja ce da me izludi?
za prigusivac si 100% u pravu! imao sam prilike da vidim i cujem + sam gledao neke klipove na youtube i stvarno zvuci uzasno
ti si porucio kat? stavio si kat a auto ide extra tj bolje nego bez kata?
ne znam kako je to moguce.. cuo sam da kat propada sa nasim gorivom posle 120-150 predjenih hiljada a kada si stavio nov kat, primetio si snagu jer je auto bolje prodisao a mozda te nisam dobro razumeo jer mi je i dalje malo nelogicno da je bolje sa kat-om nego bez..
moj auto sa motorom D16A8 dolazi sa kat-om fabricki i ima 124ks a motor D16A9 bez kat-a ima oko 133 ks
ja sam mislio da cu skidanjem kat-a dobiti ovu razliku od skoro 10ks ali nije tako.. ovde na forumu mi je objasnjeno da se radi o ECU tj do ks se ne dolazi tako lako..
zato mislim da gresis kada kazes da se na 100ks dobija oko 15ks.. pa to znaci da se na mojih 124 ks dobija oko 17-18ks.. daj Boze da si u
pravu jer mi je cilj da povecam snagu auta na bilo koji nacin, mada ne verujem.
To sto ja imam fizicki kat ali je unutra perforirana cev pa izgleda i oblikom na kat. Znaci prolazni lonac prohromski koji glumi kat. Sto se tice snage tvog motora moze dosta da se dobije ali ne toliko koliko bi ti zeleo. Sa par dodataka se dobija dosta ali sve posle toga je na guzove dobijanje KSa. Ako stvarno hoces da dobijes prevu snagu onda brate skini i nafriziraj glavu i dobices bez malo 30tak ks plus dodaci. Ja ti pricam iz iskustva posto sam sve to uradio na mom coupeu. S tim sto sam jos i promenio dizne (stavljene od Vti-a). Pitaj HONDU kako ide moj auto. I on je bio skeptik kao i ti ali sam dokazao na 201 m kako mi auto ide.
@markokg1982: Kada budes radio spuh, gledaj da ti se cev i cev od lonca poklapaju!Ako ti je cev od lonca sira od cevi spuh-a koji imas, imaces problema, zvuk nece biti dobar.
Comment