Mazda 6 SP CD140 GTA - konacno stigla !!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vojinp
    CBC Član
    • 15.03.2008
    • 21
    • Bgd

zovu me juce iz autosport-a kazu gotove patosnice. Ne budem lenj, sednem u auto i odem do b.brda kad ono pogresili patosnice. Umesto da budu crne sa crnom ivicom, napravili sa sivom ivicom. Probam stavim u auto ma uzas, kazem pravite nove... i tako cekam jos 5 dana.

pozdrav,

Comment

• RedboX
      CBC Senator XXL
      • 28.11.2006
      • 1537
      • Novi Beograd

bolidi, kao da si im trazio da ti izvezu tajnu veceru wilerov goblen
      I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• vojinp
        CBC Član
        • 15.03.2008
        • 21
        • Bgd

little update:

Evo nakon 14 dana voznje i nekih 1600km moram da pohvalim auto, zaista je sve besprekorno i jos nisam naisao na ozbiljnije zamerke.
        U prilogu jos malo slika, slikao sam bose woofer u gepeku, motor za sladokusce i patosnice made by autosport. Bas i nije trebao ovaj mazdin znak u plavoj bolji ali ajde....

Comment

• JNC
          CBC Senator XXL
          • 19.12.2006
          • 1332
          • Beograd

Jel ovo onaj sprej za gume i pumpu si dobio, znaci nema uopste tocka, ali zato imas woofer ,
          pa lepo bas rezervni tocak ionako ne sluzi nicemu .

Comment

• vojinp
            CBC Član
            • 15.03.2008
            • 21
            • Bgd

Originally posted by JNC
            Jel ovo onaj sprej za gume i pumpu si dobio, znaci nema uopste tocka, ali zato imas woofer ,
            pa lepo bas rezervni tocak ionako ne sluzi nicemu .
            koliko ja znam sve nove mazde 6 se isporucuju bez rezervnog tocka i imaju set za popravku i pumpanje guma. Kod modela GTA umesto tocka je bose woofer. E sad rece mi Igor iz Grand-ma da moze felna da stane i u nju woofer ali nismo probali. Videcu jos za zimu sta cu da radim ili 18" zimske gume ili 16" felne sa zimskom 16" (otprilike dodje isto para)

Comment

• Vocko
              CBC Senator XXL
              • 25.04.2005
              • 4556
              • nBGd

Moj predlog ti je, iz iskustva, da uzmes 16" sto uze i sto vise, a da ostanes u fabrickom precniku tocka.
              Cuvas alu felne, zatim u slucaju odrona puta (posto znamo kakve rupe znaju da se otvore) cuvas opet i felne i trap, da ne idem dalje...

Ovu zimu moja ide na celicne, pa makar je ne vozio... Posto se zimi zaista trudim sto manje da je vozim, jos ako padne sneg... Tad su sanse jos manje da je upalim.

I da... Obzirom da imas nov auto, ako si u mogucnosti da kupis ono cudo, sad ne mogu da se setim kako se zove, sto furaju ameri i ruzno je... Navuce se na prednji deo auto da cuva od kamencica i cega jos ne. Vrlo dobra stvar za preko zime kod nas, kako zbog soli, tako i zbog kamencica.

Comment

• vojinp
                CBC Član
                • 15.03.2008
                • 21
                • Bgd

Prosla su 3-4 meseca od kako je auto kod mene. Evo par dobrih i par losih utiska nakon prvih 15000km

Dobre strane:
                - potrosnja se potpuno stabilizovala, prvobitni strah je neopravdan, auto u strogoj gradskoj voznji trosi oko 8.
                - udobnost na duzim putovanjima je neverovatna. Izlazio sam posle 10h voznje iz auta kao nov.
                - bose ozvucenje je za svaku pohvalu
                - sistem AFS za dodatno osvetljenje pri skretanju stvarno znaci

Lose strane:
                - senzori za brisace, tj. kisu su po meni lose nastelovani. Pri jakoj kisi je ok, ali pri slaboj kisi trazi dosta vode na staklu da bi upalio brisac
                - sigurnosni pojas se ne vraca lepo kada se odvezes, redovno zapinje izmedju sedista i stuba
                - nakon jutarnjeg starta na 10 stepeni auto bukvalno ne ide, tj. gusi se i pored grejanja od par minuta. Sta li ce biti na minusu....

Da, stigle su mi felne sa gumama za zimu.... Dvoumio sam se oko uzimanja originalnih celicnih u mazdi ili nekih jeftinijih alu i ipak sam uzeo alu. Auto mi je previse ruzan sa ratkapnama......

Felna KronMetal 16", guma Bridgestone blizzak LM25 :-)
                Gume su 205/60/16 tako da sam ostao u fabrickom precniku. Gumu 195/65 je bilo jako tesko naci, tako da je i ovo bolje od fabricih 225 za zimu :-)

Comment

• X9
                  CBC Senator XXL
                  • 28.06.2005
                  • 3179
                  • Wien-Sabac
                  • RX-8 i X-9

ovo za hladno paljenje...trk u servis da se provere grejachi...slichne simptome je imao rodjak sa audijem
                  "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• JNC
                    CBC Senator XXL
                    • 19.12.2006
                    • 1332
                    • Beograd

Cek ja koliko sam skontao njemu pali kako treba, ali i posle par minuta rada slabo ide, grejaci bukvalno samo pri paljenju znace, cim auto malo se ugreje to je i vise nego dovoljno za paljenje dizel goriva bez problema.

A da, i idi odmah u servis da ti to pogledaju kao sto rece X9.

Comment

• X9
                      CBC Senator XXL
                      • 28.06.2005
                      • 3179
                      • Wien-Sabac
                      • RX-8 i X-9

grejach ako dovoljno ne zagreje komoru ili cilindar pri paljenju onda taj cilindar zeza...i kod rodjaka je tako bilo on upali ali radi ko slogiran
                      "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• JNC
                        CBC Senator XXL
                        • 19.12.2006
                        • 1332
                        • Beograd

Ma znam to, pa ja sam izvozao u dizelu bar 250k km, ali posle par minuta dovoljno se zagreje, mislim da auto nece znog toga da vuce mi cudno, ja sam palio auto i bez dva grejaca i posle minut-dva sve bude kako treba zagreje se i radi kako treba a ne ovo, jos i nov auto, iako ko ce ga znati ovi novi dizeli, toliko su zakomplikovani zbog ekologije da mozda ima neki fazon da namerno ne ide kako treba da bi se zagrejao sto vise i imao sto bolje sagorevanje

Comment

• vojinp
                          CBC Član
                          • 15.03.2008
                          • 21
                          • Bgd

Originally posted by X9
                          grejach ako dovoljno ne zagreje komoru ili cilindar pri paljenju onda taj cilindar zeza...i kod rodjaka je tako bilo on upali ali radi ko slogiran
                          Pazite meni od prvog momenta paljenja auto radi kao sat, jednostavno nece lepo da ide (prekida na manjem gasu) dok se auto propisno ne zagreje... uskoro ce servis na 15.000 pa cemo to prijaviti i videti odgovor.

Sta savetujete PROFIL ili GENERAL AUTO.... Rado bih uradio u GrandM-u cijom sam uslogom prezadovoljan pri kupovini, ali kazu da auto mora da prenoci u servisu pre servisa :-)

Comment

• Vocko
                            CBC Senator XXL
                            • 25.04.2005
                            • 4556
                            • nBGd

General auto, jer ih poznajemo

p.s. poslao sam ti PM.

Comment

• JNC
                              CBC Senator XXL
                              • 19.12.2006
                              • 1332
                              • Beograd

Ja sam na zadnjem servisu bio u General autu, sve je bilo super.
                              Istina ni pre u profilu nisam imao nikakvih problema(sve redovni servisi).
                              A i ima da te prime lepo kada kazes da si iz kluba.

Evo preduhitrio me Vocko

Comment

• dacman
                                CBC Početnik
                                • 28.10.2009
                                • 3
                                • novi sad

Re: Mazda 6 SP CD140 GTA - konacno stigla !!!

prođe godina a ti se ne javljaš .Kako se sada mazda ponaša,ima li nekih neplaniranih sitnica.
                                Šta se dešava sa čuvenim plivajućim zamajcem,osetljivim diznama,glupim filterom čestica,i pumpom visokog pritiska.
                                Čuo sam da su mu to velike boljke i da zbog toga ljudi beze od mazde dizela.Daj neku cenu osnovnih delova i servisa....,čisto kao usporedbu.
                                Opet hvale bentince,jer su jeftini za održavanje i imaju samo jedniu manu a to je potrošnja skupog benzina.

Comment

Working...
                                X