Alfa Romeo 156 2.5 v6 24v (2002) by AlexRS

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dekideki
    CBC Senator XXL
    • 26.07.2005
    • 1914
    • Beograd

ima na plocicama sa strane tanak bakarni distancer koji dodje u dodir s diskom kad se potrose frikcione obloge skoro do kraja i sluzi samo tome da skripi - ubija - a sam bakar je mek nece previse stete da pravi na disku.
    *u pravu je starac, proveri ipak koliko je ostalo od diskova. samoventilirajuci diskovi su lako skloni pucanju ako su previse pojedeni...
    .

Comment

• AlexRS
      CBC Senator
      • 27.10.2007
      • 234
      • Borca

Da malo osvezim temu, plocice jos nisam zamenio....
      Nikako da se iskombinujem, u nekoj sam guzvi... Na pocetku teme sam pisao da ce auto biti samo za vikend voznje i te fore..... Pfffffff.... Nista od toga, ne izlazim iznjega... Cak mi dodje da spavam u njemu...
      Ehhh... Alfa... Alfa... Gde si bila ranije... Znaci potpuno sam odusevljen autom u svakom pogledu... Jedino sto mi je dzep nekako tanak... Od srede kako vozim auto, do danas sam obrnuo 1000 km a potrosio oko 12000 din. na benzin... Ali nezalim ni dinara... Jer osecaj dok se vozis po gradu ili krstaris na otvorenom se nemoze opisati recima...

Comment

• igorkrnic
        CBC Senator XXL
        • 02.12.2007
        • 572
        • Kikinda

Potpuno te razumem, tako sam i ja pricao kad sam imao fiat coupe turbo, ali proslo me to posle godinu dana, ne moze se ziveti za vozanje jbg, uzivaj dok traje

Comment

• jevtic
          CBC Senator XXL
          • 26.11.2006
          • 729
          • beograd

pa nisi mnogo potrošio na benzin. auto ti troši ispod 12. super.
          ex - fabia 1.9 tdi
          golf 2.0 tfsi

Comment

• AlexRS
            CBC Senator
            • 27.10.2007
            • 234
            • Borca

@igorkrnic pa znam da se od voznje ne zivi... nazalost... vec polako razmisljam sta cu krajem meseca kad stignu racuni i komunalije....

@jevtic da ali u tih 1000 km ima 4 ture Beograd - Zrenjanin a to je oko 560 km sestom sa nekih 100 - 120 km/h... Tu mozda i bude ta potrosnja...

Comment

• igorkrnic
              CBC Senator XXL
              • 02.12.2007
              • 572
              • Kikinda

Opa imas sestu, sminka

Comment

• Player
                CBC Senator XXL
                • 13.04.2006
                • 458
                • Novi Sad
                • Alfa Romeo GTV V6 TB

Originally posted by igorkrnic
                Potpuno te razumem, tako sam i ja pricao kad sam imao fiat coupe turbo, ali proslo me to posle godinu dana, ne moze se ziveti za vozanje jbg, uzivaj dok traje
                Fiat coupe turbo te proshao za godinu dana!?
                Pfffff ne mogu da verujem, mene ovaj jadni motoric drzhi dve i po godine i ne pushta. Rano si pao Igore

Spusti taj kalash i stiskaj gas vishe pa da vidish
                Objects in the mirror appear
                TO BE LOSING !!!

Comment

• igorkrnic
                  CBC Senator XXL
                  • 02.12.2007
                  • 572
                  • Kikinda

, pa brate presao sam sa fiatom oko 20000 za godinu dana, mnogo je to adrenalina i pogibja situacija

Comment

• AlexRS
                    CBC Senator
                    • 27.10.2007
                    • 234
                    • Borca

Ajeeee... sad sam i ja clan!!!
                    Danas su zamenjene prednje plocice, konacno... Ali i dalje skripi... Decko sto mi je menjao plocice kaze da ce mozda u pocetku malo da skripe dok ne legnu... Ja se vozikao kao blesav celo posle podne i nista i dalje skripi... sva sreca pa sam se malo potrkao sa jednom 156 - com koja je prva pocela, a kad sam je stigao sok.... unutra dve simpaticne plavuse da nije ovog dozivljaja bio bi to dzabe potrosen benzin...... moracu da se raspitam kod kolege iz Modene mozda on zna doticne
                    Mozda je glupost.....
                    ali rupice na diskovima su zapusene prasinom od plocica, pa mozda to prvi problem... Videcu sutra to da ocistim pa da probam....

p.s. Jel imao neko od vas neko iskustvo sa servisom "Farina" iz Kaludjerice decko sto radi zove se Dejan?

Comment

• Stilo Abarth
                      CBC Veteran
                      • 24.04.2007
                      • 134
                      • NS

Sad sam tek video ovu temu. Tu alfu sam ja hteo da kupim sa mobile.de ali dok sam se ja sabrao ode ona. Ala su te odrali za carinu i porez

Neka te lepo sluzi i svaka cast.

Comment

• sasa_gsi
                        CBC Veteran
                        • 25.05.2007
                        • 101
                        • Svrljig (Nis)

Originally posted by AlexRS
                        Ajeeee... sad sam i ja clan!!!
                        Danas su zamenjene prednje plocice, konacno... Ali i dalje skripi... Decko sto mi je menjao plocice kaze da ce mozda u pocetku malo da skripe dok ne legnu... Ja se vozikao kao blesav celo posle podne i nista i dalje skripi... sva sreca pa sam se malo potrkao sa jednom 156 - com koja je prva pocela, a kad sam je stigao sok.... unutra dve simpaticne plavuse da nije ovog dozivljaja bio bi to dzabe potrosen benzin...... moracu da se raspitam kod kolege iz Modene mozda on zna doticne
                        Mozda je glupost.....
                        ali rupice na diskovima su zapusene prasinom od plocica, pa mozda to prvi problem... Videcu sutra to da ocistim pa da probam....

p.s. Jel imao neko od vas neko iskustvo sa servisom "Farina" iz Kaludjerice decko sto radi zove se Dejan?
                        Ja sam na svojoj 155-tici zamenio diskove i plocice na svim tockovima i trebalo je da predjem dobrih 500-600km da sve to legne i sada se skripanje uopste necuje, doduse to se kod mene culo samo kada polazim iz mesta ili kada je ostra krivina a ja idem polako (semofor). Nemoze za jedno popodne da legne.

Comment

• starac vujadin
                          CBC Senator XXL
                          • 27.08.2005
                          • 2617
                          • Stari grad

Oko 500km i treba preci...to je normalno. Voznja treba da bude umerena bez naglog kocenja.

Comment

• dekideki
                            CBC Senator XXL
                            • 26.07.2005
                            • 1914
                            • Beograd

*koje si plocice ugradio? daj sliku diskova...

ja sad tek provalio, meni moje prestale da skripuckaju... (Brembo Max diskovi, Ate plocice, sve novo ugradjeno pre 6.400km)
                            link
                            .

Comment

• PRESRETAC
                              CBC Senator XXL
                              • 09.10.2007
                              • 333
                              • BG
                              • Grande punto 1.4T

moje plocice su skripale oko 900km dok nisu legle lepo na diskove...samo vozi i koci normalo i nema problema...tim tempom brzo ce da nalegnu da neces ni osetiti...
                              sigpic

Comment

• AlexRS
                                CBC Senator
                                • 27.10.2007
                                • 234
                                • Borca

Ma sve je to OK! Ali skripanje nije konstantno, nego kad krenem sve je ok onda posle nekog vremena pocne da zvizdi i sto vise vozis sve jace se cuje, ostavis ga da odstoji jedno sat vremena i sve je opet ok... i tako u krug...
                                Ma necu vise da razmisljam. Nego Alfa lepo na pranje i u garazu pa kad skupim malo vise parica izmenjam sve sto treba i mirna Backa, a do tad se furam Bravisom.... Sad kad razmislim za ovo vreme sam spucao preko 200 evra za benzin a mogao sam dosta stvari da odradim....

Comment

Working...
                                X