Zaljubio sam se...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Paja Chutura
    CBC Član
    • 31.05.2007
    • 47

Zaljubio sam se...

..uzeo sam Hondu.Sada mi samo malo krivo sto nisam uzeo noviju,bolju..Ali bice i ova dobro.Naime,vozio sam Pezova 306,ali posto je doslo doba da se skucimo,morao sam da ga prodam.Posto posle kupovine neminovno ide i adaptacija stana a para treba,ne znam koliko(ne zna niko) ,a auto uvek treba za razgledanje verovatno u kasnijoj fazi i dovlacenje nekih sitnica odlucio sam se za sto jeftiniju(privremenu) varijantu.

Do Honde sam dosao slucajem(kako to obicno biva).Pre toga sam gledao razno-razne krseve i onda sam naleteo na nju.Verujem da za te pare tesko da sam mogao da uzmem bilo sta bolje.Model Prelude '87 1.8.Cijena prava sitnica- 1.5k eura. Ajde kada sam je video,ali kada sam je seo i probao znao sam da cu da je uzmem.Doveo sam i dva druga,jednog koji je vozio Hondu koji se kudi kamo razumeju vise nego ja u automobile i njihov savet je bio uzimaj.

Auto je utegnut,motor dobar -osvezen tu nema sta da mislim.Vise je sada stvar kozmetike i nekog dotezanja i sminkanja auta.Ja sam odusevljen kako auto ide,ponasa se na putu.Ta 306 koja je duplo mladja i vise nego duplo skuplja nije ni prineti ovom ludaku.Da ne govorim pasat 3 koji izmedju ostalog imam na poslu i vozim ga povremeno.Koji je kao vrsnjak i vazi kod nas kao auto koji vredi.Prema ovom verujte-ne vredi.Najjace od svega sto ima plin i trosi 10l.Za neverovati.Uvek sam bio nesto protiv tog plina,ali sada posto je ovakva situacija na trzistu naftnih derivata nemam sta da mislim sta se vise isplati

Sada sam u zbunu odakle da pocnem posto sam auto trazio do jeseni,zime cekajuci ovo najavljeno smanjenje carine i sada posle onog sto je obavezno(zupcasti,ulje..) ne znam sta da radim.Trebalo bi da se farba hauba i krov posto tu bas lepo stoji sa korozijom na dva mesta.Fali mu i muzika,zadnji spojler,podizac za desno staklo,farovi su mu nekako slabi,folija za zadnja stakla je zalepljena kao da su se deca igrala..Ako ulozim sta treba necu se lako odvojiti od ovog auta ,a i nemam zelju iskreno sada.oprostite na malo duzem postu,ali znate kako je kada se covek zaljubi
  • 1nsane
    CBC Senator XXL
    • 28.05.2007
    • 388
    • Umcari - Grocka

Poseti forum HONDA kluba,http://forum.hondaclub.co.rs/ tu ces sigurno naci odgovore na sva pitanja u vezi tvog auta. Inache, mogao bi da das jos malo informacija o tvom autu (broj motora i shasije), da ga nadjem po katalogu, jer mislim da je tu menjan motor. Ovo je samo mali deo naseg foruma, veci deo i vise zaludjenika se nalazi na adresi koju sam ti dao, dobro dosao medju fanatike.
    NO BRAIN
    NO PAIN
    1_N_S_A_N_E

Comment

• Paja Chutura
      CBC Član
      • 31.05.2007
      • 47

Broj sasije:JHMAAB523OC117016
      Motor:ET2016572
      78 kw,1829cm.

Sto se tice foruma hondacluba vec sam se uclanio pre neki dan,ali ovde ima mnogo sta vise da se procita jer je taj forum jos uvek svez.Prvo cu da se uclanim u klub ,pa cemo da vidimo da prebacim sve nedoumice tamo
      .Inace,zaboravio sam jos par stvari,a glavno je da pri vecim brzinama kada stisnem kocnicu auto se trese.Pretpostavljam da je do diskova.I cuje se kais da pisti sto me osobito nervira.A,da na raskrsnici Dubrovacke sa Dunavskom tj. sa Mike Alasa ima ogromno ulegnuce na putu sa kojim sam naleteo lepo i sada nesto zvecka u prednjem levom pogotovo kada prelazi preko neravnina.Pretpostavljam da je nesto do amortizera,ali sta Sve u svemu blizu sam odluke da ga sredim total ne znam koliko se isplati(mada i da se ne isplati radim za svoju dusu).Tu mislim xenon svetla,muziku ,ponovno zatamnjivanje stakala , delimicno farbanje,kozna sedista ili da trazim bolji primerak za to.Sta vi mislite?

Comment

• sri98
        Admin od Trpeze
        • 24.10.2004
        • 7262
        • Republic of Konjarnik
        • Toyota Corolla E 210

Prvo sredi ono sta je bitno (vesanje, kaisevi...), a posle se igraj sa lampionima i staklicima.
        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Paja Chutura
          CBC Član
          • 31.05.2007
          • 47

Naravno.Koje ulje da sipam?Polusintetiku ili...?

Comment

• 1nsane
            CBC Senator XXL
            • 28.05.2007
            • 388
            • Umcari - Grocka

Polusintetika, Mobil ili Motul. Vidi koje ti ulje vise prija motoru (a to je vrlo subjektivno pitanje). Lepo ti rece Sri, prvo odradi one osnovne stvari na autu, npr. diskove (ako nisu mnogo istroseni obradi), proveri trap i amorte i preporucujem da odmah zamenis kaiseve, ulje i filter, bez obzira sta ti je prethodni vlasnik rekao (a obicno kazu da je sve zamenjeno "pre par hiljada km."). Kada je mehanicki sredis, onda razmisljaj (ako hoces) o tim lampicama, trubicama, folijama i ostalim dzidzabidzama.
            NO BRAIN
            NO PAIN
            1_N_S_A_N_E

Comment

Working...
            X